Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chytří traséři a Superbiker od Alltraining.cz proměnili závody v den plný zážitků

Publikováno | Sdílet:

Chytří traséři a Superbiker od Alltraining.cz proměnili závody v den plný zážitků

Do třetice se roztáčí kola seriálu závodu horských kol Kolo pro život a jejich plynulému točení značnou měrou přispívají i Chytří traséři od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz

Po ne příliš lichotivé předpovědí byli všichni rádi, že sobotní ráno již nabízelo sluneční paprsky, bez jakéhokoli náznaku možného deště. Přesto bylo poměrně chladno a již od prvního vystoupení z auta se představil i největší soupeř všech závodníků, velmi silný vítr, který pro nezkušeného jezdce může znamenat velké trápení. Trenér mnoha profesionálních sportovců Vojta Beran má mnoho zkušeností s předáváním těchto technických, ale i taktických dovedností velké zkušenosti a pomocí projektu Chytrých trasérů dokázal přinést rady zkušenějších přímo v závodě každému, kdo si nechá poradit.

Jelikož celý projekt započal již v loňském roce, jeho popularita mezi amatérskými závodníky dosahuje značných rozměrů. Chytří traséři tak nelákají nadšené cyklisty nejen na závod samotný, ale i na další doprovodné akce, jež u oranžového stánku Alltraining.cz probíhají. V Mladé Boleslavi se na předzávodní protažení s fyzioterapeutkou olympioniků a mnoha profesionálních sportovců Terezou Beranovou sešlo více jak 40 lidí! Po důkladném protažení si převzal slovo sám otec celého projektu Vojta Beran, aby uvedl další část nutné přípravy na závodní nasazení. Tím je metodicky správné rozjetí, v průběhu kterého se organismus dostatečně připraví na samotný výkon. Ve chvíli kdy se od stánku tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz rozjela skupina cyklistů, kteří si chtěli toto metodicky správné rozjetí vyzkoušet, mohlo to na přihlížející diváky působit, že závod v Mladé Boleslavi byl již odstartován. Pod vedením trenérů Alltraining.cz si více než čtyřicetihlavý peloton projel úvodní kilometry závodu a zkušený trenér Vojta Beran všem promluvil o zákeřných místech trati. Všichni tak mohli alespoň částečně okusit, jak probíhají MTB tréninkové kempy techniky s Alltraining.cz, na kterých vás naučíme vše co je k závodění, nebo k aktivní horské cyklistice zapotřebí.

Posléze se téměř celý areál na Krásné louce vyprázdnil, protože se závodníci pomalu přesouvali ke startu. Jíž po této cestě je doprovázeli naši traséři. Dle slov našeho traséra číslo 1, který jel na dlouhé trase B na čas 45- 60 min. za vítězem bylo jejich hlavním úkolem naučit závodníky jedoucí s nimi důkladnému využívání hákování tzv. draftingu, především na dlouhých rovinách, které jsou pro trať v Mladé Boleslavi velmi charakteristické. Honza se také svěřil, že velmi dbal na to, aby neustále upozorňoval, že i na rychlé rovinaté trati, kde může být kvůli vysokému tempu velmi těžké najít vhodný úsek, je neustále nutné doplňovat energii například formou sportovní výživy Nutrend. Pokud i vy chcete zlepšit svůj výkon v dalším závodě neváhejte využít naše hrdiny v oranžovém, nebo zavítejte na naše stránky www.alltraining.cz a přihlaste se na jeden z naších mtb tréninkových kempů techniky, kde vás naučíme především efektivní jízdě na horském kole.

SuperBiker si svou závodní premiéru užil díky fullservis službám Alltraining.cz a Kola pro život

Představte si, že dostanete nápad, poprvé v životě zkusit závod na horských kolech. Když z nepřeberného množství stovek závodů vyberete jeden ze seriálu Kola pro život, udělali jste první krok k tomu, abyste si svůj první závod opravdu užili. Ve chvíli kdy k tomu ještě zavítáte na stránky tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz a přihlásíte se do projektu SuperBiker, udělali jste vše proto, abyste si ze svého prvního závodu odnášeli nevšední zážitek, který ve vás zůstane velmi dlouho.

Přesně to byl případ Jirky Strouhala, který chtěl zkusit závod, ale zdálo se mu, že nemá ani správné kolo. Snad i proto si vybral závod ze seriálu Kola pro život, kde je naprosto unikátní možnost si kolo půjčit. A protože věděl, že mu chybí i potřebné zkušenosti, zkusil své štěstí a přihlásil se projektu SuperBiker. Když mu v pátek zástupci Alltraining.cz volali, hned do telefonu zněl opravdu šťastně. A když sobotního rána přišel na smluvené místo, tato nálada ho již neopustila. Nejprve si s trenérem Alltraining.cz Martinem Řehákem přátelsky popovídali co má Jirka jako sportovec za sebou, co pro něj kolo znamená a čeho by chtěl dosáhnout. Trenér Martin mu pak vysvětlit veškeré dovednosti, které jsou se závoděním spjaty a předal mu krásný závodní dres s označením Superbiker. Následně společně naplánovali taktiku využívání sportovní výživy od firmy Nutrend a připojili se do společného protažení a rozjetí před závodem.

Jelikož jel Jirka kratší trasu C již při rozjíždění se o něj staral náš Chytrý trasér číslo 3 Ondra a předával mu důležité rady k samotnému startu, na který se i společně přesunuli. Do cíle dorazil Jirka ve skvělé náladě a ihned hlásil, že si závod velmi užil, s trenéry analyzovali chyby, které mohly při výkonu nastat a následně začali plánovat, kdy bude chtít Jirka naplno začít s online tréninkovým vedením, které od zkušeného trenéra Vojty Berana v rámci výhry získal. Těsně před vyhlášením všech závodníků se šel i Jirka postavit na velkém podiu před diváky a převzal si tak z rukou samotného Vojty Berana další věcné ceny  a gratulace. Dle Jirkových slov se mu celý den tak líbil, že se již těší na další závody. Pokud si chcete i Vy užít svůj závod a zažít jedinečnou atmosféru zázemí jež mají i hvězdy profesionální cyklistiky, neváhejte a přihlaste se do soutěže.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 21. 5. 2016  KPŽ Jestřebí hory v Úpici budou Super Bikeři losováni 20. 5. 2016.

Vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus. Můž

ete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

Začínáme vždy v 10:00 u našeho stánku v prostranství cíle.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT