Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Třetí, čtvrté a šesté místo pro závodníky Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Třetí, čtvrté a šesté místo pro závodníky Alltraining.cz!

Naši závodníci mají za sebou další dva závodní víkendy. V tom prvním nás vzorně reprezentovali na mistrovství České republiky v maratonu Filip Rydval a Jakub Jirků. Na tom druhém se sešel celý team na seriálu Kolo pro život v Mladé Boleslavi, kde nás nejlépe mezi závodnicemi reprezentovala Tereza Beranová a bramborovou medaili si shodně odvezli Zdeněk Víšek a Hana Falcová.

  

 První květnový týden, což je pro mnohé teprve začátek samotné závodní sezony proběhl na hradě Helfštýn tradiční Author Šela Maraton, letos navíc jako mistrovský České republiky v maratonu. Na start se tak sjela téměř kompletní česká špička mezi kterou nechyběli ani závodníci Alltraining.cz Lawi Teamu. Krátkou reportáž ze závodu přináší náš mladý závodník Jakub Jirků, kterému se na Šele opravdu dařilo.

Letošní mistrovství republiky v maratónu na horských kolech hostil Lipník nad Bečvou s přilehlým hradem Helfštýnem. Závodníky v rámci tradičního ŠELA maratonu čekala 97 kilometrů dlouhá a doslova „vymazlená“ trať vedoucí po okolních hvozdech. Svým klasickým stylem si pro mistrovský dres dojel Pavel Boudný, v patách mu finišoval Kristián Hynek a na Jaroslava Kulhavého zbyl bronzový stupínek.
Tým Alltrainingu se vydal na šampionát v lehce okleštěné sestavě. V kategorii ELITE se s kompletní českou špičkou přijeli poprat letošní maturanti Jakub Jirků a Filip Rydval. Nestorem byl v kategorii  Masters Ivan Šípal. V kategorii žen vyrazila na trať Hanka Falcová. 

První se pod hradem po více jak čtyřech hodinách objevili Jakub s Filipem. Filip se celý závod pohyboval ve skupině před Jakubem, dokonce měl za polovinou trati náskok kolem 4 minut, avšak Kubovi se podrželo udržet plynulejší tempo, a tak se mu povedlo při průjezdu Lipníku dotáhnout do Filipovy skupiny. V závěrečné stojce však Filip ukázal, že kopce jsou jeho silná stránka, v nejstrmější části nastoupil a na rampu na druhém nádvoří, kde byl cíl, dorazil jako první ze skupiny. Kuba, který se ke konci již trochu potýkal se křečemi, neboť panovalo slunné a teplé počasí, dokončil zhruba uprostřed asi desetičlenné skupiny.  Bezpečně do cíle dorazila Hanka Falcová, která si stěžovala, že se jí v druhé půlce závodu nejelo příliš dobře. Na Helfštýně z toho rezultovalo 12. místo v kategorii žen.

Ivanovi Šípalovi se bohužel závod nevydařil a byl nucen ze závodu odstoupit. Chuť si bude chtít zlepšit již tuto sobotu, kdy se celý tým představí na rychlém závodě Kola pro Život v Mladé Boleslavi.


Výsledky:

Filip Rydval 43.celkově/20. ELITE, Jakub Jirků 48. celkově /22. ELITE, Hana Falcová 266. celkově/12. Ženy

 

Kolo pro život v Mladé Boleslavi

Velmi rychlá trať s náročným závěrem, přesně taková je Škoda auto tour v Mladé Boleslavi. Pod oranžovým stánkem Alltraining.cz se sjela téměř kompletní formace závodního týmu Alltraining.cz Lawi Teamu, která byla oslabená pouze o zraněného Tomáše Pláška. U stánku panovala velmi dobrá nálada a všichni si pochvalovali najeté kilometry. Parta byla opravdu veliká a sešlo se nás přes 35 členů chytrého tréninku a na rozjetí, které jsme měli metodicky vedené to vypadalo jakobychom měli soukromý závod! Velkým příslibem byly především výsledky Jakuba Jirků, který v posledních dvou závodech pod vedením trenéra Vojty Berana prokázal značný nárůst výkonnosti. Ihned po startu se Kuba snažil ukázat, že sil si do Mladé Boleslavi přivezl opravdu dost když téměř celý úvodní kopec v Čejeticích určoval tempu na čele hlavní skupiny. Bohužel na následující rovině se v nepříjemné tlačenici nedokázal vyhnout pádu a nabral tak značnou ztrátu, kterou se mu však úspěšně dařilo v průběhu závodu smazávat.

Náš nejstabilnější jezdec pódiových umístění Zdeněk Víšek měl na své poměry smolný den, když společně s naší druhou lovkyní cenných kovů Hanou Falcovou skončili jen těsně pod stupni vítězů.  Nejlepším umístěním atakujícím top 20 se může pyšnit náš nováček Filip Rydval, v závěsu za ním přijel jedoucí trenér na trati Vojtěch Beran a toto trio nejlépe umístěných uzavíral Ivan Šípal. Co se týče zisku medailí tak tu pro oranžové respektive růžové barvy ulovila Tereza Beranová, která se po téměř dvou letech mimo mtb závody rozhodla prohnat konkurenci.

Velké gratulace patří o ostatním závodníkům reprezentující naše barvy. Svým poctivým přístupem k metodicky správnému tréninku ukazují, že i zaměstnání, či studiu se dá sportovat a soutěžit na velmi vysoké úrovni. Skvělá parta těchto lidí je tvořená především pravidelnými účastníky našich kempů, nebo klienty využívajícím i ostatních služeb tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz. Jejich výsledky naleznete v sumáři níže. Připojte se k nám i vy trénujte s námi chytře! Nejenom závod je měřítkem úspěchu... Především dobrá parta a postupně naplněné cíle s lepšícího se stavu fyzické kondice, či transformace vaší postavy s příznivým efektem pro zdravé tělo jsou tím největším vítězstvím pro každého z nás. Odhodlejte se a začleňte se mezi veselou partu, která se baví sportem každý den naplno!

Trasa B 54 Km:

6./22. Rydval Filip, 10./36. Beran Vojtěch, 6./44. Šípal Ivan, 11./53. Jirků Jakub, 21./69. Řehák Martin, 45./148. Kučera Roman, 4./169. Víšek Zdeněk, 3./196. Beranová Tereza, 47./199. Kosička Lubor, 73./221. Nečas Petr, 21./260. Průcha Vladimír, 23./266. Jambor Luděk, 5./287. Falcová Hana, 55./318. Janský Michal, 118./361./ Čedík Jiří, 46./426. Zíma Vladimír, 148./427. Holovej Jiří

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT