Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz
Vítejte v Alltraining.cz

Vařme a cvičme chytře

NAUČTE SE CHYTŘE VAŘIT A CVIČIT S TEREZOU BERANOVOU

Na unikátním kurzu propojíme dohromady chutné a zdravé vaření se stabilizačním cvičením a správným zapojením svalů.

Snažíme se zharmonizovat naše těla jak zevně (tělesná cvičení z vývojové kineziologie), tak vnitřně (jídlem, prací s dechem a  meditacemi).

Naučíte se vařit z přirozených surovin, aby jídlo bylo výživné, ale přesto dobře stravitelné, aby dobře chutnalo a jedla připravené pokrmy s láskou celá vaše rodina.

Kurzy pořádáme jak JEDNODENNÍ v našem centru, tak i VÍKENDOVÉ mimo Prahu.

Informace k jednotlivým kurzům naleznete níže.

 NADCHÁZEJÍCÍ TERMÍNY KURZŮ:

 

  • JEDNODENNÍ KURZ: sobota (12/11/2022) - Praha 
  • VÍKENDOVÝ KURZ: pátek - neděle (17-19/2/2023) - Mirošov (NMnM)

 

Budeme vařit tak, abyste se cítili dobře, lehce a plní energie i po jídle.

Bereme ohled na jednotlivé konstituce těla.

Vaříme z přirozených surovin, bez rafinovaného cukru, pšeničné mouky, masa, vajec, másla a mléka.

Ve vaření i cvičení propojujeme západní i východní směry – opíráme se o základy tradiční čínské medicíny, ájurvédy a metody sujok, prvky jógy a klasické západní medicíny. Navracíme se co nejblíže k přirozenosti – vnímáme roční cyklus- jednotlivé potraviny typické pro dané období. Převládající energie a vnitřní orgány, kterým bychom měli věnovat větší pozornost.

Aktivační cvičení a práce s dechem nám pomáhá harmonizovat naše tělo.

Vše je krásně propojené a jen se naladit na náš vnitřní rytmus, který má každý jedinečný.

  REGISTRACE NA KURZ VAŘME A CVIČME CHYTŘE

 

VAŘME A CVIČME CHYTŘE JEDNODENNÍ KURZ - JIŽ PROBĚHL

  • Termín: SOBOTA (12/11/2022)
  • Čas: 10:00-18:00
  • Místo konání: Alltraining s.r.o. (Hlivická 1, Bohnice)
  • Lektor: Mgr. et Mgr. Tereza Beranová
  • Cena: 2.850Kč*
  • Typ vaření: tak abyste se cítili dobře, lehce a plní energie i po jídle. Bereme ohled na jednotlivé konstituce těla (vaříme z přirozených surovin, bez rafinovaného cukru, pšeničné mouky, masa, vajec, mléka).
  • Ve vaření i cvičení propojujeme západní i východní směry – opíráme se o základy tradiční čínské medicíny, ajurvedy a metody sujok, prvky jógy a klasické západní medicíny. Navracíme se co nejblíže k přirozenosti – vnímáme roční cyklus- jednotlivé potraviny typické pro dané období. Práci s dechem propojujeme s naším tělem.
  • S sebou: věci na cvičení, pohodlné oblečení na vaření, karimatku, věci na osprchování
  • Minimální počet účastníků: 6
  • Maximální počet účastníků: 15

Kurz bude navazovat na jarní seminář - volně vplujeme do období podzimu a zimy, a s tím spojené vaření a cvičení. Budeme mluvit o jednotlivých energiích, které převládají v tomto období, ale i v cyklu vašeho života. Vše je krásně propojené a jen se naladit na náš vnitřní rytmus, který má každý jedinečný.

Na kurzu opět uvaříme mnoho jídel, parakticky si ukážeme různé vychytávy a naberete tak další inspiraci do kuchyně, ujasníte si použivání jednotlivých surovin i vzhledem k vaší konstituci.

Program kurzu opět bude nabitý informacemi a cennými radami, ale bude v trochu klidnějším módu, než jarní seminář.

Obdržíte na kurzu skripta i s recepty, do kterých si můžete psát poznámky. Zaměříme se na enregie, které ovládají toto období a aplikujeme to do našich kuchyní i vzhledem k vaší konstituci tak, abyste cítili dobře.

Kurzu se může zúčastnit i tehdy, pokud jste neabsolvovali žádný kurz před tím. 

*Slevy:

  • 5% sleva z kurzu- pokud s sebou na kurz přivedete kamaráda/kamarádku, kteří nejsou našimi klienty (do poznámky, ať uvedou heslo: “chytrykamarad“)
  • 10% sleva na víkendový kurz - pokud si objednáte jednodenní i víkendový kurz do konce září

Ještě více informací o kurzu níže. 

 

VAŘME A CVIČME CHYTŘE VÍKENDOVÝ KURZ

  • Termín: PÁTEK - NEDĚLE (17-19/2/2023)
  • Čas: 15:00 (pá) - 14:00 (ne)
  • Místo konání: Mirošov (Nové Město na Moravě) - chalupa Navrátilka
  • Lektor: Mgr. et Mgr. Tereza Beranová
  • Cena: 6.850Kč
  • Typ vaření: tak abyste se cítili dobře, lehce a plní energie i po jídle. Bereme ohled na jednotlivé konstituce těla (vaříme z přirozených surovin, bez rafinovaného cukru, pšeničné mouky, masa, vajec, mléka).
  • Ve vaření i cvičení propojujeme západní i východní směry – opíráme se o základy tradiční čínské medicíny, ajurvedy a metody sujok, prvky jógy a klasické západní medicíny. Navracíme se co nejblíže k přirozenosti – vnímáme roční cyklus- jednotlivé potraviny typické pro dané období. Práci s dechem propojujeme s naším tělem.
  • S sebou: věci na cvičení, pohodlné oblečení na vaření, karimatku, sklenice zavařovací
  • Minimální počet účastníků: 6
  • Maximální počet účastníků: 14

Díky několika straveným dnům plných nové inspirace dokážete lépe vnímat vaše tělo a jeho potřeby. Kurz bude koncipován podle složení skupiny a budete ho tvořit i vy sami podle vašich požadavků. Budeme v úzkém společném kontaktu celý víkend, a tak se budete moci doptávat a doplňovat si informace, které vás zrovna napadají a vyplavou na povrch až po nějaké době.

Naučíte se i lépe zorganizovat přípravné předvařící práce, abyste v koloběhu práce a rodiny zvládli jídla připravovat jednoduše a rychle.

Během několika dní uvaříme mnoho pokrmů - zejména pak jídla, která jsou časově náročnější (dlouhé kynutí, odležení do druhého dne, atd.), co na jednodenním kurzu časově nejsme schopni pojmout.

Využijeme všechny suroviny, které budeme na místě mít k dispozici, zároveň pak mohou vznikat úplně nové pokrmy. Každý dává do jídla kus sebe, svoji energii, a tak se těším na společné souznění.

Program bude opět nabitý, ale bude v mnohem klidnějším rytmu, než na jednodenním kurzu - máme přeci jenom na vaření a cvičení celý den, večer, popř. noc.

Kdo mě zná, tak cvičení a vaření v noci může klidně nastat, protože jakmile se dostanu do vařícího a cvičícího flow, jsem těžko zastavitelná.

Kurz bude probíhat na krásném, nově zrekonstruovaném statku na Vysočině. Je to přesně ideální místo pro náš kurz, kde je velká zahrada, prostorné a krásné pokoje.

Ve spodní části je kuchyň propojené s velkou jídelnou, ve které budou probíhat veškeré naše přednáškové a vařící lekce. Statek je vybaven tělocvičnouv v horním patře, kde večer a za nepříznivého počasí budou probíhat naše cvičící a dechové lekce. Ostatní cvičení bude probíhat venku.

*Slevy:

  • 5% sleva z kurzu- pokud s sebou na kurz přivedete kamaráda/kamarádku, kteří nejsou našimi klienty (do poznámky, ať uvedou heslo: “chytrykamarad“)
  • 10% sleva na víkendový kurz - pokud si objednáte jednodenní i víkendový kurz do konce září
Ještě více informací níže.

 

 

REGISTRACE NA KURZ VAŘME A CVIČME CHYTŘE

 

JAK BUDE JEDNODENNÍ KURZ PROBÍHAT? - KURZ JIŽ PROBĚHL

Na unikátním kurzu propojíme dohromady stabilizační cvičení a správné zapojení svalů spolu s chutným a zdravým vařením.

Naučíte se používat nové ingredience a zapojíte do kuchyně všechny své smysly bez toho, abyste v kuchyni museli trávit celý den. Naučíte se vařit chytře - snadně, chutně a čistě, že bude spokojená celá vaše rodina.

Seznámíte se s novými potravinami, ze kterých jste třeba ještě nikdy nevařili a propojíte spousty chutí, které se vám budou zdát nezkombinovatelné, ale uvidíte sami, jak vytvoříme zdravé a velice chutné pokrmy. Využijeme z potravin téměř vše, co se dá - i slupky na kurzu vyhazovat nebudeme, takže jediné, co vám zbyde, jsou vaše spokojená bříška.

Veškeré ingredience a potraviny budete mít připraveny na místě, něco bude už předpřipravené předem, abychom z toho mohli rovnou začít vařit.

V první části kurzu si povíme teoreticky o základech zdravého stravování, budeme dbát a souznít s ročním obdobím. Naučíte se principy koloběhu ročního období, a jak ho využít ve své kuchyni, a jak ho aplikovat na své tělo, abyste se cítili dobře po celý rok. Abyste krásně proplouvali rokem bez výkyvů, nemocí a nabíráním a shazováním váhy. Zmíníme se o Su-jok metodě a ájurvédě, která propojuje všechny východní směry do jednoho, a naučíte se, jak lze využít tyto poznatky do našich podmínek. Spousta dějů v těle se odehrává samoharmonizací, když dáme tělu a mysli potřebný prostor.

Poté se přesuneme do kuchyně a začneme vařit, uvaříme si společně několik hlavních jídel, snídani, polévku, zdravé dezerty a salát. Po prvním kuchařském bloku si dáme lehký oběd, co si společně  uvaříme a půjdeme si protáhnout a zaktivovat naše tělo a mysl (dle počasí do tělocvičny nebo ven). Zaměříme se na správnou aktivaci středu těla, projdeme vývojové kineziologické pozice. Ukážeme si dva druhy dechových technik. Lekci zakončíme společnou meditací.

Přesuneme se zpět do kuchyně a dovaříme zbylé recepty, a pak to všechno společně nachystáme, nazdobíme a vědomě sníme.

Na kurzu obdržíte skripta, do kterých si budete moci psát vaše poznámky. Budete v nich mít i sepsané všechny recepty a postupy.

Určitě si uvaříme několik druhů polévek, hlavní jídla, pomazánky, zdravé mlsání v rámci ročního období - tedy podzim/zima.

HARMONOGRAM JEDNODENNÍHO KURZU

  • 9:40-10:00 prezence
  • 10:00-12:00 přednáška o zdravém stravování, ročním období, Su-Jok metodě, ájurvédě
  • 12:00-13:30 první blok vaření
  • 14:00-15:30 cvičení a meditace
  • 15:30-17:00 druhý blok vaření
  • 17:00 společná večeře

JAK BUDE VÍKENDOVÝ KURZ PROBÍHAT?

Na unikátním kurzu propojíme dohromady stabilizační cvičení a správné zapojení svalů spolu s chutným a zdravým vařením.

Tím, že společně strávíme 2dny, tak budeme moci jít více do hloubky a podle složení skupiny se můžeme věnova tématům, k kterých se chcete dozvědět ještě více.

Zkusíme se naladit více na naše tělo, na jeho potřeby bez okolních rušivých vlivů, které nás často vytrhávají z vnitřního prožitku.

Naučíte se používat nové ingredience a zapojíte do kuchyně všechny své smysly bez toho, abyste v kuchyni museli trávit celý den. Naučíte se vařit chytře - snadně, chutně a čistě, že bude spokojená celá vaše rodina.

Seznámíte se s novými potravinami, ze kterých jste třeba ještě nikdy nevařili a propojíte spousty chutí, které se vám budou zdát nezkombinovatelné, ale uvidíte sami, jak vytvoříme zdravé a velice chutné pokrmy. Využijeme z potravin téměř vše, co se dá - i slupky na kurzu vyhazovat nebudeme, takže jediné, co vám zbyde, jsou vaše spokojená bříška.

Určitě si uvaříme několik druhů polévek, hlavní jídla, pomazánky, zdravé mlsání a kváskový chleba v rámci celého ročního období, ale více jídel bude souznít s cyklem roku - tedy zima a blížící se jaro.

Ubytování je na zrekonstruovaném statku - chata Navrátilka. Chalupa má 5 samostatných pokojů (každý se 4 lůžky) a s vlastním sociálním zařízením. V přízemí je krásná prostorná kuchyň s velkou jídelnou a v horním patře je podkrovní tělocvična, ve které budou probíhat některé cvičíčí a meditační lekce.

Cvičící a meditační lekce budou probíhat podle počasí venku nebo v tělocvičně v chalupě. Cvičení vychází hojně z prvků vývojové kinezilogie. Dbám na správné provedení cviku a přesnost pohybu. Zabrousíme i do jógového světa a do oblastí meditací, manter a dechových cvičeních.

HARMONOGRAM JEDNODENNÍHO KURZU

PÁTEK

  • 15:00-16:00 příjezd, prezence
  • 17:00-18:00 cvičení a meditace
  • 18:00 uvítací kruh
  • 19:00 společná večeře
  • 19:00-21:00 přednáška o zdravé stravě, cyklu roku, přirozených potravinách, jednotlivých konstitucích + příprava surovin na další den

SOBOTA

  • 7:30 ranní cvičení
  • 8:30 společná snídaně
  • 10:00 teorie a pokračování páteční přednášky + první blok praktického vaření
  • 14:00 společný oběd
  • 16:00 stabilizační intenzivní cvičení
  • 17:00 odpolední vařící blok
  • 19:00 večeře
  • 20:00 večerní tvoření a debata

NEDĚLE

  • 7:30 ranní jóga, meditace a mantry
  • 8:30 společná snídaně
  • 10:00 praktický vařící blok
  • 13:30 společný oběd

 

CO O SOBĚ ŘÍKÁ LEKTORKA KURZU?

Mgr. et Mgr. Tereza Beranová

fyzioterapeut, cvičíčí a výživový průvodce

email: tereza.beranova@alltraining.cz

tel.: +420 774 117 330

 

Vzdělání na VŠ:

Fyzioterapie na 3. LF UK a FTVS UK

• Tělesná výchova a sport s trenérskou specializací na FTVS UK

Jsem vedoucí fyzioterapeutkou v centru Alltraining.cz. Byla jsem součástí týmu na OH v Londýně a Pekingu. Dá se říci, že mám bohaté zkušenosti se sportovci, ale také se věnuji funkční sterilitě a psychosomatice. Vedu skupinové i individuální cvičení se správným zapojením svalů.

Od malička jsem byla vedená ke sportu – závodně jsem  hrála 15 let basketbal a po vysoké škole jsem přesedlala, a to doslova, na cyklistiku, kde si mi dařilo probojovat mezi nejlepší cyklistky v ČR. Sbírala jsem cenné kovy a na kontě mám třeba vyhraný závod světového poháru, akademické mistrovské tituly a titul MČR z časovky dvojic. Tahle cyklistická etapa byla krásná, ale potřeba vyhrávat a dokazovat sama sobě a ostatním pořád něco, mi už nedávala smysl.

   

 

 „Hledáte-li pomocnou ruku, najdete ji na konci svého ramene (T.G.Masaryk).....a terapeut vás jen navede, jak ji můžete správně použít k vašemu uzdravení. Musíte chtít jen vy sami!“

Ke zdravějšímu životnímu stylu jsem se dostala postupně. Co jsem přestala závodit na kole, mě to táhlo více a více přírodním a přirozeným směrem.

K oborům fyzioterapie a tělesné výchově jsem vystudovala Akademii výživy, která byla zásadním milníkem všech dalších životních změn. Zdravou stravu jsem aplikovala více až po narození dcery Lilien, kdy jsem začala o jídle přemýšlet jinak. Více v souvislostech tak, aby zdravé jídlo pro dcerku bylo zároveň i chutné pro celou rodinu.

Ruku v ruce se přidalo studium východní medicíny – metody Su-Jok, kterou jsem spojila se svojí fyzioterapeutickou praxí. Více jsem si uvědomovala, že stav klienta v ordinaci není jen o přetížených svalech, ale o celkovém stavu jeho těla a zejména mysli – jaké má rodinné zázemí, jak je spokojený v práci, jaký vztah má sám k sobě a k okolí. A také zejména, jak, kdy a kde se stravuje. Vše se pak odráží na celkovém obrazu klienta, který si skládám ve své ordinaci dohromady jako puzzle.

Vidím, jak klienti ve stravě tápou, protože nacházejí na internetu rozdílné názory, mnoho směrů a názorů a jsou pak z toho akorát zmatení. Zkouší tak různé formy diet, detoxikací, půstů, ale akorát to často končí nestabilitou celého těla. Několik let vedu také skupinové stabilizační a koordinační cvičení, a tak mě napadlo vše propojit do jednoho projektu a tím je Vařme a cvičme chytře s Terezou Beranovou.

 

Registrace
  VÍKENDOVÝ KURZ (Pá - Ne: 14.6. - 16.6.2024) - Mirošov u Nové Město na Moravě
Snídaně | Obědy | Večeře | Svačiny | Sportovní svačinky | Polévky
Např: pšenice, ječmen, žito, řepa, čočka, květák, brokolice,...
Bližší informace o zpracování osobních údajů naleznete zde.
* povinné údaje