Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Machačová první o pár setin sekundy

Publikováno | Sdílet:

Machačová první o pár setin sekundy

Boje o titul v časovce žen mezi Jarmilou Machačovou a Martinou Růžičkovou skončily rozdílem menším než jedna sekunda ve prospěch Machačové. Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila třetí.

Všechny tři medailistky patřily mezi velké favoritky závodu. Růžičková (ASC Dukla Praha) skončila na loňském šampionátu druhá za Terezou Huříkovou (Česká spořitelna MTB), která však před letošní časovkou dala přednost tréninku v italském Livignu a přípravě na olympijské hry v Pekingu. Stejný program měla i několikanásobná mistryně ČR v této disciplíně Lada Kozlíková (ASC Dukla Praha). Boje o titul tak byly o poznání jednodušší. Martina Sáblíková, která byla loni třetí letos pomýšlela nejvýše. Po úterním pádu z časovky dvojic se však necítila nejlépe, navíc ji stále limitovali její technické dovednosti. Martina je velký talent, avšak s kolem není ještě tak sžitá, jak by bylo potřeba. 

Martinu Růžičkovou potkaly během závodu technické problémy, a tak i přes to, že ji z ampliónu mohutně povzbuzoval trenér Vršecký, jí titul těsně unikl. Trikot mistra republiky tak oblékla týmová kolegyně Růžičkové Jarmila Machačová, která po závodě uznala, že nebýt Martininých problémů, zřejmě by zlato nezískala. O překvapení se však v případě Machačové rozhodně mluvit nedá. Vždyť právě ona vyhrála v zimně závod světového pohár na dráze a o pouhý bod nakonec skončila druhá v celkovém pořadí Světového poháru. Rychlobruslařka Martina Sáblíková nakonec získala trochu zklamaně bronz, když za dvojicí Machačová-Růžičková zaostala o 17 vteřin.

Závod juniorek ovládla Lucie Záleská (CK Lucas Frames), která v časovce podávala skvělé výkony po celou sezónu. Její vítězství se tak právem očekávalo. Na druhém místě skončila Gabriela Slámová (ASO Dukla Brno) a na třetím rychlobruslařka Karolína Erbanová (Nowis Team). 

Ženy:
1. Jarmila Machačová (ACS Dukla Praha) 0:28:54,91
2. Martina Růžičková (ACS Dukla Praha) 0:28:56,39
3. Martina Sáblíková (Nowis Team) 0:29:10,52
4. Pavla Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou) 0:30:05,76
5. Kateřina Špidlenová (CK Lucas Frames) 0:30:24,20

Juniorky:
1. Lucie Záleská (CK Lucas Frames) 0:29:58,44
2. Gabriela Slámová (ASO Dukla Brno) 0:31:48,49
3. Karolína Erbanová (Nowis Team) 0:32:19,16
4. Markéta Sládková (Scott Scania) 0:32:20,17
5. Pavla Novozámská (TJ Favorit Brno) 0:32:51,14

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT