Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Máme za sebou nabitý víkend

Publikováno | Sdílet:

Víkend nabitý závody je za námi. Reprezentanti v MTB se poprvé vrchli do bojů o OH na Světovém poháru v Houffalize, akademici mají za sebou MČR na silnici a maratonci závody v České lípě a na Hluboké.

Světový pohár poprvé prověřil formu nejlepších bikerů světa. O tom, kdo se opět bude ucházet o olympijské zlato nenechal nikoho na pochybách Francouz Julien Absalon, který si nenechal ujít ani začátek sezóny a s přehledem zvítězil, před švýcarským dvojblokem Schurter-Sauser. Nejlépe z našich dojel 25. Jaroslav Kuhlavý, 46. skončil na své nejneoblíbenější trati Milan Spěšný. V ženském závodě zvítězila Číňanka Ren Chen Gyuan před Ruskou Irinou Kalantievou a Kanaďankou Marií-Helene Premont. Česká závodnice Tereza Huříková dojela devátá a stejně jako Kulhavý udělala první krok k olympijské nominace. Její soupeřka v boji o olympijské hry Kateřina Nash totiž dojela vinou nedávného zranění kolena až 26.

O tom, kdo zvítězil na akademickém mistrovství vás budeme informovat hned, jak se k nám dostanou výsledky.

Čtvrtý ročník jihočeského marathonu Twin MTB Rallye Vltava v Hluboké nad Vltavou vyhrál v závěrečném spurtu Ondřej Bambula (CT Budvar Tábor), který zvládl padesát šest klilometrů za 2:13:29 hod. Těsně za ním skončil a Tomáš Kozak (Hepos Plzeň) a Petr Lukáš (Favorit Brno). V ženské kategorii zvítězila Karolina Stolařová před týmovou kolegyní z týmu ČS MTB Janou Valešovou, bronz si vyjela Eva Hašková z Heposu Plzeň.
Na kratší, 28km dlouhé trati zvítězil Martin Polák (Galaxy GS Jistebnice) a Petra Königsmarková (Galaxy Cyklošvec). 

V České Lípě kraloval Pavel Zerzan (ČS MTB) před Martinem Horákem (Rock Machine Cyklomax) a Vencou Ježkem (Spinning MB - Alpine Pro). V ženské kategorii zvítězila Ivana Loubková (TT Cyklorenova Cvikov) před svou sestrou Kateřinou a Karolínou Stolařovou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT