Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Naši svěřenci na Drásalovi

Publikováno | Sdílet:

Naši svěřenci na Drásalovi

Svěřenci našich trenérů se účastnili jednoho z nejtěžších maratonů v Čechách – slavného Drásala. Všichni statečně bojovali a někteří se dokonce umístili na stupních vítězů.

Jubilejní patnáctý ročník Drásala odstartoval v sobotu 5. 7. ve tři čtvrtě na osm z náměstí v Holešově (krátká trať, která byla součástí Drásala letos podruhé startovala v půl deváté). V prvním kopci se od zbytku pole odtrhla skupina ve složení Ondřej Fojtík, Oldřich Hakl (oba Toyota Dolák), Václav Ježek (Spinning MB – Alpine Pro), Martin Loo (Merida Biking Team) a Karel Hartl (Kellys). V úniku tedy nechyběl nikdo z hlavních favoritů. Útok na vítězství se očekával především od obhájce loňského prvenství Fojtíka, jeho týmového kolegy Hakla, který zvítězil na maratonu v Chomutově či Václava Ježka, který byl namotivován především tím, že Drásala ještě nikdy předtím nedokončil. „Loni mě postihly čtyři defekty a musel jsem vzdát. Doufám proto, že letos se to obejde bez problémů,“ říkal Ježek před startem, avšak smůla ho neopustila ani tentokrát. V Olomouci Ježek píchl dvakrát a dvakrát měnil i na Drásalovi. První defekt přišel už ve sjezdu z Hostýna. Ježek rychle vyměnil, avšak stejně se propadl a musel dotahovat. Do vedoucí skupinky se tak opět dostal na Kelčském Javorníku. Problémy začínal mít naopak Martin Loo, který ztrácel ve stoupání. Díky svým výborným sjezdovým schopnostem ale vedoucí závodníky vždy znovu dojel. Konečnou se pro mladého Estonce stal až kopec nad Pržnem. Nedaleko Trojáku pak ze skupiny odpadl i Hartl a pospolu tak pokračovala trojice Fojtík, Hakl a Ježek. Vedoucí trio si vzájemně nastupovalo. Rozhodující únik přišel v posledním výjezdu a jeho strůjcem byl Fojtík. „Nejdříve nám ujel Venca Ježek. Já jsem viděl, že Olda Hakl trošku ztrácí, tak jsem mu pomohl a Vencu jsme společně sjeli. Pak jsem nastoupil já a vydržel jsem to až do cíle,“ řekl Fojtík. Na druhém místě nakonec přijel Ježek. Olda Hakl měl v posledním sjezdu nezaviněnou kolizi s jednou závodnicí na krátké trati a do cíle dorazil jako třetí.

V ženské kategorii se na startu sešly čtyři hlavní favoritky: vedoucí závodnice kola pro život Petra Kottová (Toyota Dolák), Lucia Čuříková (Eleven Agnesi), Pavlína Černá (MTB Team Příchovice) a vedoucí žena Českého poháru v bikemaratonu Pavla Nováková (Merida Biking Team). Zpočátku závodu se na špici držela dvojice Kottová – Čuříková, na třetím místě se držela Černá a na čtvrtém Nováková. Čuříková ale tempo Kottové nevydržela a odpadla. Tempo naopak začala zvyšovat Černá, která pro svou drobnou postavu vynikala především ve stoupání. Jako první dorazila do cíle Kottová. Černé se podařilo dojet Čuříkovou, ta se však nevzdala a obě závodnice tak společně pokračovaly až k cílové pásce. O druhém místě nakonec rozhodl závěrečný spurt, v němž si lépe vedla Černá. 

Na krátké trati zvítězili Pavel Zerzan (ČS MTB) a Barbora Hanušová (Bike Ranch).

Z našich svěřenců se nejlépe vedlo Janě Kábrtové (Spinning MB – Alpine Pro), která skončila na krátké trati druhá celkově mezi ženami i v kategorii žen do 29 let a Petru Pánkovi (Survival Walmark), 23. celkově a třetímu v kategorii mužů do 39. let. David Klap (Bike Live) skončil 38. celkově, čtrnáctý v kategorii mužů do 40 let, Pavel Karkule (Survival Walmark) skončil 50. celkově, 18. v kategorii mužů do 29 let, Lubor Veselý (Vigvambike) skončil 73., 10. v kategorii do 49 let, Milan Hosák (Bike Live) skončil 139., 6. v kategorii mužů do 59 let, Roman Lux skončil 144., 34. v kategorii mužů do 39 let a Pavel Losenský (Bike Tunning Team Rudná) dojel 177., 44. v kategorii mužů do 39 let.

Výsledky:

Muži 120 km:
1. Ondřej Fojtík (Toyota Dolák) 4:59:24
2. Václav Ježek (Spinning MB Alpine Pro) 5:01:54
3. Olda Hakl (Toyota Dolák) 5:04:29
4. Karel Hartl (Kelly's) 5:09:48
5. Svatopluk Janečka (Superior riders) 5:13:20 

Ženy 120 km:
1. Petra Kottová (Toyota Dolák) 6:19:39 
2. Pavlína Černá (MTB Team Příchovice) 6:34:20
3. Lucia Čuříková (eleven/Agnesi) 6:34:49 
4. Pavla Nováková (Merida Biking Team) 6:42:01 
5. Lenka Sýkorová (Toyota Dolák) 6:56:50.1

Muži 55 km:
1. Pavel Zerzan (Česká spořitelna MTB) 2:08:44.6
2. Michal Bubílek (Bikeranch) 2:08:53.5
3. Pavel Boudný (DekHome Cannondale) 2:10:34.5
4. Robert Novotný (Factor Bike Team) 2:10:40.1 
5. Jan Fojtík (Česká spořitelna MTB) 2:15:10.3
Ženy 55 km:
1. Barbora Hanušová (Bikeranch) 2:50:11.0
2. Jana Kábrtová (Spinning MB - Alpine Pro) 2:54:31.2
3. Alena Konečná (CK Vlastibor Konečný) 2:59:43.6
4. Veronika Jarošová (Cyklotrenink.com) 3:03:30.8
5. Ivana Linková (eleven/Agnesi) 3:04:00

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT