Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

ZÁKLADNÍ DOVEDNOSTI ZÁVODNÍHO CYKLISTY

Publikováno | Sdílet:

V dnešním díle Alltraining Cycling Academy se naučíme, jak dovednosti v tréninkové skupině přenést do intenzivního závodního využití. Ekonomický pohyb šetřící energii je rozhodujícím faktorem výsledného výkonu. Správné chování jezdce, spolupráce a umění šetřit energii při cyklistickém závodě vždy pozitivně ovlivní i celkový výsledek. Jak tedy správně a chytře všechny tyto prvky zvládnout?

Jízda v pelotonu

Nejefektivnější jízda je v první třetině závodní skupiny.  Při závodě jede cyklista vyšší frekvencí šlapání s důrazem na švihový pohyb, signalizuje, závodí korektně s cílem ušetřit co nejvíce energie.

 Závodní formace

Kolotoč – rychlé střídání v lajně, kde jsou jezdci téměř stále schováni v závětří. Jízda v této formaci výrazně udrží vysokou rychlost skupiny jezdců. Vhodná je pro jízdu ve větru nebo zvýšení rychlosti skupiny.

Terezín – jízda v bočním větru, kde první jezdec jede tak, aby se za něj nikdo nemohl schovat. Každý pak jede sám, jako by jel sám za sebe bez možnosti využití závětří. Použití tohoto prvku závodění se uplatní pro eliminaci slabších závodníků.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT