Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Aprílový Bike Holidays I. ukázal krásu cyklistiky a Mallorky v plné parádě

Publikováno | Sdílet:

Aprílový Bike Holidays I. ukázal krásu cyklistiky a Mallorky v plné parádě

Kemp Bike Holidays I. v termínu 21. až 28. dubna ukázal krásu silniční cyklistiku i některým sportovcům, kteří s touto aktivitou začali relativně nedávno. Všichni, kdo na kemp přijeli, našli další motivaci se na kole zlepšovat.

Zápletka to byla zajímavá: Sešli se renomovaní lékaři, přední manažer, protřelý marketér, oceňovaný programátor nebo developer s rodinným domy na Kolínsku a vyrazili na Mallorcu se společným cílem: Zlepšit se v jízdě na silničním kole a vychutnat si krásné prostředí. Navíc k tomu vytvořili parádní pestrou partu, a tak o legraci nebyla nouze.

Kemp Bike Holidays I. se tak stal reklamou na silniční cyklistiku. Každý mohl odložit denní realitu za hlavu a věnovat se čistě kolu, popřípadě příjemnému debatování při zastávkách na kávu a večerních posezeních. Důležité znalosti účastníci nabírali na večerních seminářích s trenérem Vojtou Beranem s jeho ženou - fyzioterapeutkou a expertkou na stravování – Terezou.

 

Jaký tedy byl průběh týdenního kempu? Po příletu všechny čekaly zátěžové testy, které odhalily, jak je na tom kdo s fyzičkou. Jejich výstupy se pak staly důrazným doporučením, jakou si mají při jízdě udržovat tepovou frekvenci, aby dané tréninky v pořádku zvládli.

První den sice pršelo a bylo chladno, ale to nás neodradilo od první šedesátky, kdy jsme nahlídli na to, co Mallorka nabízí. Počasí zlobilo i při druhé etapě, kterou jsme přesunuli do jižního cípu ostrova, kde prší nejméně. U kávy přečkali hodinový déšť a se zhruba sty kilometry dojeli do cíle. V nepříznivých podmínkách nám pomohla skvěle ošetřená kola od Colnaga a BMC, a tak i na mokru měli všichni jistotu. Navíc všem byl po ruce naprosto spolehlivý šofér a masér Erich Hendrik.

Následovala první horská zkouška, kdy právě přišla ke slovu analýza tepové frekvence. Díky GPS snímačům od Garmina si mohl každý nastavit správné tempo. Valldemossa a Port d‘ Soller jsou známé turistické cíle, kam se rozhodně vyplatí vystoupat a následně si užít sjezdy.

 

Následně měl sice následovat volný den, ale naše skupina lačnila po kilometrech, a tak jí Vojta Beran lehce potrápil výjezdem na vyhlídkový kopec Randa, kde si všichni užili zaslouženou svačinu.

Na řadu přišlo velké dvoudenní finále. Etapa po západním pobřeží nabízí sice kratší, ale o to členitější stoupání. Naštěstí tu nejsou žádné extrémně prudké úseky, a tak je takový terén naprosto ideální pro trénink. Západní strana ostrova je klidnější, ale o to krásnější a tamější silnice poskytují skutečnou zábavu.

Kemp korunovala 200kilometrová pouť k majáku na útesech Cap de Formentor. Pro všechny to byla výzva, ale každý se s tím popasoval na výbornou. Potřebnou podporu dodávali trenéři Adam Ptáčník a Matěj Jurčo – oba někdejší vrcholoví závodníci. Vystřídali se za volantem, a tak si každý polovinu trasy i sám odšlapal.

 

Zbývalo už jen závěrečné zakončení a poctivé zhodnocení intenzivních zážitků a loučení nově vzniklých přátel.

"Vyrazil jsem, protože se chci naučit na silnici a nabídka od Vojty Berana mi přišla velice zajímavá. Skutečnost předčila moje očekávání. Celý tým se o nás parádně staral. Mechanici nám poskytli skvělý servis, masáže a fyzioterapie od Terky Beranové mi pomohly všechno zvládnout a generální manažer Vojta by také skvělý. Na závěr vřele doporučuji všem, aby si to vyzkoušeli!,“ uvedl Jirka, který je na kole relativním novicem, ale s maratónskými tratěmi si poradil s kuráží boxera.

Na kemp vyrazili také manželé David s Míšou, kteří na něj přišli naprostou náhodou.

„Cyklistika mi přišla vždycky jako pěkný a čistý sport. Na podzim jsem viděl příspěvek na LinkedInu, kterak lidé ze Slovenské spořitelny jezdí na kole na Mallorce. Zaujalo mě to a našel jsem si Vojtu Berana a řekl si, že je to hezký vánoční dárek. Před kempem jsem měl s manželkou Míšou na měsíc a půl naplánované tréninky. Vstával jsem v půl šesté, abych alespoň tu hodinku odjezdil a Mallorka byla vrcholem. Těšili jsme se tak na zátěžové testy, aby se ukázalo, jak na tom jsme.


Nejvíce se mi líbila profesionalita, každý den byl od začátku do konce naplánovaný a vyměřený, abychom se dostali na hranu našich možností. Mě baví dělat věci naplno, vyzkoušet si, jaká je profesionální úroveň, abych to pochopil do hloubky. Profesionální přístup jsem tady skutečně dostal včetně masáží a fyzioterapie. Kdybyste s námi na cestách nebyli, tak ten Formentor sami nedáme. Na kole budeme jezdit i nadále, dokonce nás už manželka Míša přihlásila na první závod,“ pověděl David.

Kompletní fotoreportáž z kempu naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT