Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Aprílový kemp s Alltraning.cz na 10 dní proměnil účastníky v profesionální jezdce!

Publikováno | Sdílet:

Aprílový kemp s Alltraning.cz na 10 dní proměnil účastníky v profesionální jezdce!

Dny letí, závodní sezona se nezastavitelně blíží, a proto jsou tréninkové kempy na Mallorce v tomto období zaměřené především na pohodové hobby jezdce a závodníky, kteří si chtějí užít především krásnou desetidenní dovolenou s profesionálními službami od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz

Možná jste již někdy na objednávkový formulář našeho kempu narazili, ale vysvitla u Vás obava: ,, Co když tréninkové dávky nezvládnu?‘‘ Přesně tato otázka není na místě. Každý účastník tréninkového kempu kategorie classic především na vlastní kůži pocítí sílu správného a metodicky vedeného tréninku. Vše začíná zátěžovými testy. Ty nám okamžitě vypoví vše o kondici každého jednotlivce. Podle dané aktuální výkonosti si zkušení trenéři pod vedením garanta kempu Vojtěcha Berana rozdělí jednotlivé skupiny a spouští se další fáze dané metodiky. Pevnou, ale vlídnou rukou dohlíží na plynulou jízdu celé skupiny po krásných mallorských silnicích.

V úvodní objemové fázi se dbá především na rozvoj techniky jízdy ve skupině a pozvolné zapracování v základní vytrvalosti. Pro zábavu jsou do tréninků vloženy vypsané prémie, například v první královské etapě na Formentor. Vítězství v takzvané půletapě přímo na vrcholu pod majákem si připsal 62 letý Lubomír Durák, jež právě díky plynulé a stabilní jízdě udržel svůj náskok a zanechal za sebou i mnoho let mladší borce. Další kdo si zaslouží obrovský obdiv a pochvalu jsou naše dvě začátečnice v pelotonu. Zuzka a Dana přijely na Mallorcu bez jakékoli zkušenosti se silničním kolem a již po několika dnech učení se jim povedlo také dosáhnout bájného vrcholu.

V závěru etapy, přesně po 200 kilometrech čeká na borce, jež zvládli tuto metu, sprint na cílovou značku. Pro oko běžného smrtelníka je až nepochopitelné jak amatérští cyklisté, kteří trénují nejvíce po práci, dokáží ujet takovou vzdálenost a v závěru ještě předvést výkon rovnající se dojezdům na jarních klasikách. Díky přesně daným instrukcím od trenéru, jež se starají i o správné tempo po celou dobu tréninku jsou schopni zvládnout i rekreační cyklisté.

Ve následném dnu volna byl prostor pro trochu kulturnější poznání ostrova. Každý si může vybrat zda se pojede například podívat do hlavního města Palma de Mallorca, nebo využije po celý den regenerační procedury od masérů a fyzioterapeutů. Volné chvíle byly často využívány pro nákup arzenálu na další dny, především pak od firmy Nutrend, která se stará o doplňování energie. 

Druhý blok celého kempu se věnuje výkonnostněji raženému tréninku v kopcích. Naši svěřenci si tak mohou užít překrásné výhledy z útesů a hor, nebo si absolvovat zážitkový 15 kilometrový sjezd do známého města Soller. A protože zde máme spoustu různých spoprtovců vyzpovídali jsme si tři naše nejpovolanější. V právě proběhlém kempu jsme měli tu čest hostit dva bývalé profesionální závodníky z Dukly Praha, Milana Tuháčka a Pavla Homolku. Ti si pochvalovali především atmosféru, jež jim dovolila zavzpomínat na staré časy a cítili se jako by byli opět na profesionálním soustředění. To především díky metodicky vedenému tréninku, špičkovým regeneračním procedůrám a luxusnímu zázemí hotelu. Velkým plusem je dle Milana přítomnost zkušených trenérů, z řad závodníků přímo ve skupině, kteří dokáží pod taktovkou Vojty Berana citlivě nastavit zatížení aby se nikdo nepřetáhl a stále byla i dobrá soutěživá atmosféra každý den. Díky trenérům jedoucí přímo ve skupině je volba tempa nezkreslená, skupina jede plynule a je možné lépe dávkovat zatížení dle aktuálních pocitů účastníků. To vše Milan a Pavel výrazně oceňují. Před kempem od některých známých slyšeli, nejezděte s nimi, kemp je málo cyklistický a opak se stal ale pravdou. Oba shodně dodávají, bylo to super. Po 20 letech jsme jeli opět dvoustovku, trénink spurtů, kolotoč a vše co do závodní cyklistiky patří. To jak Vojta s celým kolektivem učí amatéry všem těmto základům obdivuji a již se s Pavlem těšíme na další ročník.

Další odměnou pro nás bylo hodnocení od jedné z dámských účastnic Zuzky, která sama dlouhá léta podniká v cestovním ruchu a vede cestovní kancelář. Tu velmi potěšilo, na jaké drobné detaily se krom přesného programu každý den dbá. Celý kemp si užila naplné pecky a to co se naučila, předvedla i v pánské části kolektivu, kde se jí řada mužů s údivem na záda.

Veškeré kempy od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz probíhají v přátelském duchu a závěrečné loučení s předáním ocenění všem zasloužilým účastníkům bylo takřka v rodinné atmosféře stejně tak jako loučení na letišti. Pokud i Vy chcete zažít neopakovatelnou atmosféru, nebo vyzkoušet na pár dní život profesionálního závodníka, využijte poslední volná místa na kempu od 17.4. do 23.4. 2016. 

Kompletní fotogalerii naleznete zde

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT