Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Bližší informace a tipy k jízdě na Říp

Publikováno | Sdílet:

Bližší informace a tipy k jízdě na Říp

Přinášíme krátkého průvodce pro ty, kteří s námi pojedou na Říp, aby si vyjížďku užili. Rady oceníš zvlášť pokud na podzim na kolo už příliš nesedáš.

Odjezd bude v 9:30 od sportovního centra Alltraining v Hlivické ulici v Bohnicích. Doporučujeme dorazit zhruba s půlhodinovým předstihem, aby sis v klidu vyzvednul číslo na vyjížďku, které ti zůstane na památku. Pokud přijedeš autem, zabere ti pár minut příprava kola.

Pro zájemce je stále otevřená registrace na vyjížďku ZDE. Platí se startovné 250 korun, úhrada bude možná i na místě. 

Propozice k vyjížďce

Sraz: Sobota 4.11 v 7:45 - 9:00 – školní hřiště ZŠ Ústavní ( doporučujeme přijít včas, ať vše bez problémů stihne)

  • Vstup přes školní branku vedle školní jídelny
  • Parkování možné v přilehlých ulicích (Hlivická, Ústavní, aj.)
  • Platba na místě hotově / QR kódem (250 Kč)

Start akce

  • V 9:30, školní hřiště ZŠ Ústavní, objedeme slavnostní kolečko a vyrazíme směrem Říp

Program

  • Poklidným tempem vyrazíme směr na Říp a zpět
  • Na vrcholu na vás čeká speciální občerstvení + možnost doplnění vody, energetických tyčinek

parking

Trasa není technicky náročná, ale je třeba počítat, že místy vede mimo zpevněné cesty. Doporučujeme standardní horské kolo, ale vystačíš si i s gravelem. Není tedy třeba příliš řešit tlak v pláštích a tlumičích.

Na Říp pojedeme kolem Vltavy prakticky pořád po červené značce, zpět cestu zkrátíme po vedlejších silnicích. Trasa měří asi 90 kilometrů a má převýšení kolem 500 metrů, což vydá zhruba na 5 hodin čisté jízdy. Jen pozor na závěrečný výšlap do Bohnic od Vltavy. Je to více jak 2 km do ne úplně mírného kopce. Tak si nechej síly.

Vojta Beran na vrcholu Řípu připraví občerstvovací stanici, kde doplníme energii, co hrdlo a nohy ráčí. Můžeme se těšit třeba na ochutnávku produktů z Mallorky. Na cestu si ale vezmi alespoň čtyři energetické tyčinky, nebo jiné jídlo. Než dojedeme na občerstvovačku na Řípu, potrvá to asi tři hodiny, a to by ti už mohla dojít energie. Na cestě určitě oceníš termobidon, který např. horký čaj udrží alespoň část vyjížďky teplý. Počítej s tím, že pití z běžného bidonu brzy vychladne.

Na startu bude možnost nechat si odvézt balíček s potřebnými věcmi doprovodným autem na Říp. S sebou bys měl mít ale jako na standardní vyjížďce náhradní duši, zmíněnou svačinu a v případě rizika deště i cyklopláštěnku.

Začátkem listopadu hrozí inverze, kdy ráno kolem Vltavy může být mlha a velmi chladno, zatímco na vrcholu svítí slunce a je třeba o 10 stupňů tepleji. Na sebe doporučujeme tzv. čapáky, protože cyklokraťasy s návleky na nohou nejsou dostatečně zateplené. Důležité je mít návleky na boty (nebo ideálně zimní tretry), protože chodidla na chlad nejvíce trpí. Bez dlouhoprstých rukavic se také neobejdeš. Pod přilbu si vezmi tenkou čepičku, protože nejvíce tepla odchází z těla hlavou. Pokud se udělá hezky, můžeš přebytečné svršky na vrcholu odložit.

 

Za tým alltraining.cz věříme, že nám počasí bude přát a těšíme se v sobotu 4. listopadu na srazu!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT