Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Chcete nevšední teambuilding plný zážitků? Jak jinak než na slunné Mallorce s Alltraining.cz!

Publikováno | Sdílet:

Chcete nevšední teambuilding plný zážitků? Jak jinak než na slunné Mallorce s Alltraining.cz!

Poslední jarní Mallorský kemp byl ve znamení team buildingové firemní akce. Honit se za kilometry, zvedat fyzickou kondici na úplné maximum, nebo jen prostě zahodit starosti všedního dne a užít si naplno aktivní dovolenou plnou legrace a sportu se svými kolegy. To bylo mottem posledního kempu jarní etapy mallorského putování. Na natěšený kolektiv posledních květnových účastníků, kteří byly i mezi aktivními cyklisty úplnými nováčky čekala výzva jak se stát správným silničním cyklistou. Pod vedením tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz se přesvědčila nejen celá firma SIXT, že je cyklistika skvělým nástrojem jak pro zábavu, tak i kolo pořádným nástrojem pro vybití přebytečné energie a načerpání nové mízy do další pracovní etapy.

Již úvodní seznámení bylo velmi odlišné od těch předchozích. Skupina třinácti sympatických lidí se poměrně váhavě usadila do sedadel a hned od začátku začali celý tým trenérů Alltraining.cz upomínat na to, že na kole toho opravdu moc nenajezdí, a že se silníční cyklistikou nemají už vůbec žádné zkušenosti. Hned po úvodní besedě však bylo znát, že předešlé obavy vzaly za své. Každý člen týmu popsal svou úlohu, fyzioterapeutka Tereza Beranová vyzvala všechny, aby si team building užili a plně využívali neomezené masáže a hlavní trenér Vojtěch Beran popsal trasy, které pro celou skupinu pečlivě vybral. Na vše jsme si pak přátelsky přiťukli šampaňským a ztvrdili tak příslib krásných zážitků.

Hned druhý den se ukázala velmi silná morálka, protože se stalo něco, co se neudálo za celý letošní ročník. Na recepci, připraveni k ranní rozcvičce stáli úplně všichni účastníci, kteří se tak rozhodli pořádně nastartovat tělo před zátěžovými testy. Ty se uskutečnily v hotelové zahradě a na první pohled se jednalo spíše o společenskou událost. Dobré vztahy na pracovišti se přenesly i na tuto akci daleko od každodenní pracovních starostí a kolegové si tak navzájem fandili a přáli si dobré výsledky. Před prvním tréninkem zkušení trenéři pod vedením Vojty Berana poreferovali o problematice jízdy na silničním kole, pohybu ve skupině a celkově všeho co mohlo silničáře začátečníky zajímat. Díky metodickému vedení se všem povedlo s úměvem do cíle a po protažení si natěšeně běželi pro výsledky zátěžových testů a jejich zhodnocení v rámci odborné besedy vedené trenérem mnoha profesionálních sportovců Vojtěchem Beranem. Nejzajímavější reakce účastníků vyvolala informace o blízkosti jízdních kol při jízdě ve dvojičkách, všichni se lekli, aby později zjistili, jak je taková formace prospěšná a vlastně nenáročná.

Třetí den čekal na celou skupinu trénink s někola technicky cílenými cvičeními, aby se všichni ještě více zdokonalili v ovládání kola a tím se nadále zvyšovala efektivita jízdy ve skupině i mimo ni. Celkové nadšení vyvrcholilo přátelským závodem ve formě malého sprinterského pavouka, kde nejvíce sil ukázal hlavní sporťák celého kolektivu Radek. Jeho kolegové se tak na chvíli proměnili v soupeře, ale večer již přebírali ocenění jako dobří kamarádi. Se zájmem pak celá skupina sledovala videorozbor, díky kterému trenéři Alltraining.cz i mimo kolo pracovali na zlepšení techniky každého jednotlivce. 

Jako největší dříčové od první až po poslední rozcvičku se ukázali sympaťák Petr a usměvavá Míla. Obzvláště pak výkony Míly byly opravdu vyzdvižení hodné. Nejen že absolvovala úplně všechny tréninky, a to i mírně deštivou královskou etapu, ale dokonce překonala mnoho svých mužských kolegů a ve vrchařské časovce vybojovala neprosto nekompromisně třetí místo. Kemp jí dokonce tak nadchl, že se rozhodla svou skládačku, na které jezdí doma, vyměnit za silniční speciál Specialized, jež si na Mallorce mohla otestovat. 

Z Mallorky odjížděl kolektiv zaměstnanců dle vlastních slov s pocitem, že si odvážejí nové zážitky a impuls do sportovního života, který je často úzce spjatý s samotnými pracovními výkony, protože když je zdravé a výkonné tělo, vysoká pracovní výkonnost je již samozřejmostí.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT