Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Co dělají Super Bikeři správně?

Publikováno | Sdílet:

Co dělají Super Bikeři správně?

V sobotu 13.6. se za doprovodu slunného počasí konal další závod seriálu Kolo pro život - Orlík Tour České spořitelny. Mezi přibližně sedmi sty jezdci nechyběli ani oblíbení Super Bikeři.

Konkrétně stavitel Petr Furch, právník Robert David a osmnáctiletý student gymnázia Jiří Svítek. Tentokrát se jednalo o skutečně vyrovnané soupeře, kteří kromě skvělého dne bojovali i o dárek v podobě navigace Garmin. Každý z nich už jel několikátý závod tohoto seriálu, a tak uvítali i profesionální tréninkové zázemí od Alltraining.cz.

Vše začalo jako obvykle správným předzátěžovým strečinkem s  fyzioterapeutkou Terezou Trefnou. Dále následoval "předstartovní breafing" s odbornými radami od trenéra Vojtěcha Berana. Pak už se všichni Super Bikeři vydali na trať, která v členitém terénu nebyla pro mnohé amatéry až zas tak jednoduchou a s vypětím všech sil mnozí doráželi do cíle. Proto je vždy největší chybou, že mnozí sportovci stojí po dojezdu do cíle přímo na pásce, vyměňují si dojmy z uplynulého závodu a nohy jim ztuhnou tak, že mnohdy nemohou pak ani odejít. Své Super Bikery vždy proto rovnou posílám na volnou 10-15 minutovou projížďku, aby se jejich tělo rychleji uklidnilo do běžného režimu a nahromaděný laktát mohl z těla pryč. Až po té je čeká další program. Toto takzvané „vyjetí“ doporučuji uplně všem závodníkům. Napomohou urychlení regenerace a nohy je pak budou minimálně všechny bolet méně a každý sportovec se bude cítit výrazně lépe,  dodává trenér Alltraining.cz Vojtěch Beran.

            „Takový servis jsem v životě nezažil“ pochvaloval si právník Robert, který se zúčastnil zatím všech závodů KPŽ. „Výhodou bylo, že se všechny doposud konaly v blízkosti Prahy. Teď si dám od závodů asi chvíli pohov, Olomouc je přeci jenom z ruky.“ dodal. 

            Jirka, který bydlí ve Stochově, jel předtím pouze dva závody KPŽ, a to Příbramského přeborníka a Trans Brdy. „Letos jsem z důvodu nemoci začal s kolem trochu později, takže jsem jel závody v rámci tréninku. V průměru jsem dojížděl kolem druhé stovky.“

            Zato Petr je v závodech KPŽ zkušený jezdec. „Jezdí skoro celá naše rodina – brácha, děti, švagrová, …nově se předala i maminka. Jeden syn závodí ještě v dětské kategorii. Vždy se vypravíme dvě velká auta a užijeme si to tu. Je to příjemný způsob jak se vídat s příbuznými a rodinou.“ říká Petr, jenž je nyní ze své rodiny zatím nejlepší závodník a ve své kategorii posledně dojel přibližně na 36. místě.

            Naše fyzioterapeutka Tereza, která Super Bikerům dopřává také aktivační a požátěžové masáže, si letos podruhé vyzkoušela fitness jízdu. Perličkou bylo, že dojela z žen první, a tak prezentovala náš tým Alltraining.cz na prvním místem.

            Perličkou bylo, že všichni tři Super Bikeři přijeli do cíle po dvou a půl hodinách těsně za sebou v rozmezí asi deseti minut. Bylo tedy dost času, aby závod probrali z odborného hlediska s Vojtou Beranem, uvolnili svaly pomocí přístroje Compex a důkladně protáhly namáhané končetiny, než se odebrali na pódium. Zde obdrželi ceny od sponzorů… S hlavní cenou poukazu na měsíční trénink s Alltraining.cz zcela ZDARMA.

…„Jsem rád za tento den s vámi. Poprvé jsem se o soutěži Super Biker dozvěděl ze stránek KPŽ, pak mě oslovila vaše hosteska v Příbrami, a tak jsem se zaregistroval na vašich stránkách Alltraining.cz a dnes jsem Super Biker.“ Vyprávěl šťastný Jirka.

            Tentokrát poprvé mezi sebou Super Bikeři po závodě soutěžili ve vědomostní soutěži, kdy měli odpovědět na několik otázek týkajících se toho, jak dávali pozor při výkladu Vojtěcha Berana nebo Terezy a co si zapamatovali. Nejlépe uspěl student Jirka, a tak mimo jiné získal navigaci Garmin na kolo. 

Pokud i vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" na Drásalovi jako hvězda z první vlny v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 20. 6. v Olomouci byli vylosováni:

1. Lucie Pouchová

2. Oldřich Prasens

Vylosovaným gratulujeme a těšíme se na další odvážlivce. Vy, co jste neměli štěstí nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku všech zúčastněných sponzorů. 

Kompletní reportáž najdete ve FOTOGALERII na www.alltraining.cz

Těší se na Vás Team Super Biker

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT