Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Cyklistická dovolená pro každého na Mallorce s Alltraining.cz, 17.4.23.4. 2016

Publikováno | Sdílet:

Cyklistická dovolená pro každého na Mallorce s Alltraining.cz, 17.4.23.4. 2016

Sedmý kemp na Mallorce se slunečným počasím od začátku až do konce, si letos přijel užít i rekordní počet žen. Na kempu Bike Holidays se nám tedy sešla pestrá skupinka cyklistů a cyklistek nejrůznější zdatnosti. Všichni dorazili však se stejným cílem - užít si s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz pohodové dny na kole se sluncem a větrem v zádech.

Všichni účastnící prošli první den zátěžovými testy, které nám pomohly naši partičku roztřídit do několika výkonnostních skupin tak, aby se během tréninku všichni cítili komfortně a byli schopni držet si své optimální tepové frekvence. Zde překvapili cyklističtí začátečníci svoji výbornou fyzickou kondicí získanou z jiných sportovních aktivit. První trénink směřoval do městečka Llucmajor, kde odměnou všem byla výborná káva.

Druhý den jsme všichni vyrazili směr vnitrozemskému městečku Petra. Pro některé byl cílem cesty kostel na  nedalekém vršku Bonany, jiné hnala dopředu vidina čerstvých pomerančů, kávy a dortíku a někteří se těšili na další připsání stovky kilometrů v krásném prostředí slunné Mallorky.

     

Na vlně pohody pokračujeme i další den, který se nesl zejména v duchu regenerace a odpočinku. Odolnější jedinci v tomto dni absolvovali trénink techniky a sprintu na odlehlé silnici u Cala Pí, kde se během chvíle naučili ovládat jak své kolo, tak i své tělo. Odpočinkový den byl završen ve vyhlášené restauraci La Farinera, kam občas chodí své chuťové pohárky potěšit i náš světoznámý cyklista a náš dobrý kamarád Zdeněk Štybar.

Další etapa kempu po volnějším dnu mířila do členitější části ostrova. protože jsme rovinatou oblast Mallorky jsme již poznali, techniku jízdy natrénovali, zbývají nám poznat mallorské hory a jejich podhůří. Máme tedy před sebou  před sebou horskou etapu a závěrečný dvousetkilometrový Formentor. I přesto, že zpočátku to v den horské etapy nevypadalo s počasím zrovna růžově, všichni vyrazili do kopců s dobrou náladou, úsměvem na rtech a velkým nasazením. Po zdolání Valdemosy se všichni sešli na Coll de Soller, kde se kromě statečným bojovníků na vrcholku opět objevilo i slunce, a tak většina mohla kochat krásnými výhledy slunné Mallorcy. Soutěživé družstvo rychlýků si do kopce střihlo závod, v cíli doplnilo energii sbalenou na cesty od firmy Nutrend a bez zbytečných přestávek vyrazilo zpět směr hotel.

Závěrečný den byl pro mnohé dnem D, obrovskou výzvou a vysněným cílem.  Cesta na Formentor - nejsevernější cíp ostrova a zpátky obnáší 200km v nohách. Tuto hranici překonala doposud jen hrstka našich účastníků, avšak pod taktovkou zkušeného trenéra Vojtěcha Berana se i tento kemp podařilo mnohým překonat svá očekávání a zdolat bájnou metu. Ta byla odměnou například i Tomáši Chrenekovi, který před kempem hlásil maximum najetých 50km za den a na kempu se rozjel jako ďábel. Náš oranžový express tento den strávil více než 10 hodin v sedle a cestou zpět se stihl vysprchovat v průtrži mračen u Sa Pobly, přesto celý v pořádku a s maximální spokojeností dorazil do cílové stanice, kde svoje výkony řádně slavil až do ranních hodin v místních hospůdkách. Cyklistika, pot, radost, vítězství…  prostě Mallorka, jak má být!!

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT