Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Cyklovíkend APALUCHA aneb otcové s dětmi na kolech

Publikováno | Sdílet:

O víkendu 10.-12.9.2021 proběhl již tradiční z našich kempů s podnázvem APALUCHA aneb otcové s dětmi. Celý zábavný víkend se odehrál Novém Městě na Moravě v rodinném penzionu Horácko, jenž je pro takovouto akci ideálním místem. Krásné wellness nabízí útočiště pro děti a útulná restaurace zase pro jejich tatínky. Samozřejmě mimo zábavy jsme také rozšířili své cyklistické dovednosti a naučili se nové věci. Celý kemp byl pod dohledem profesionálních zkušených trenérů tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz pod metodickým vedením Vojtěcha Berana.

Z této akce se stává tradice, a tak většina účastníků s námi kemp již absolvovala, a tak tušili, jaký program je čeká a těšili se na něj. Po zahájení kempu jsme ihned vyrazili na kolo, abychom po dlouhé cestě protáhli těla a užili si krásného počasí. Během večerní video besedy, která následovala, se všichni díky naší cykloškole dozvěděli, jak má vypadat správná technika jízdy na horském kole.

V sobotu ráno jsme se sešli s našimi malými i velkými bikery, abychom započali druhý tréninkový den hravou rozcvičkou, po které jsme vyrazili na kolo. Přes počáteční nejistotu se všichni postupně zdokonalovali v technice jízdy a na konci dne se již mladí cyklisté předháněli s tatínky. Úspěšný den jsme zakončili bojovkou a táborákem s opékáním buřtíků pro ty nejmenší a chmeleným osvěžením pro jejich tatínky.

V neděli ráno jsme byli všichni opět připraveni na značkách a navázali jsme na předchozí den. Spoustu času jsme s našimi účastníky strávili ve Vysočina Areně, která je pro cyklistiku jako stvořená. Děti si oblíbily zejména asfaltový pumptrack, na kterém pilovali techniku zábavnou formou. V místních lesích jsme si užili spoustu na legrace na přírodních trailech, kterými Vysočina Arena dominuje, a získali tak potřebnou jistotu pro pohyb v terénu. Aby nikomu nedošla energie byla vždy na blízku sportovní výživa od Nutrendu. Na konci kempu již nebyla žádná překážka dost velká, a to zejména pro neohrožené malé cyklisty. Díky dovednostem, které na kempu získali, mohou nyní překonat i těžký terén a to hlavně bezpečně a s plnou kontrolou.

Nám již nezbývá než se těšit na příští rok, tradičně na expedici Idixep.

Veškerou fotogalerii naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT