Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Dětský kroužek plný zábavy i bez kola

Publikováno | Sdílet:

Dětský kroužek plný zábavy i bez kola

Dětský kroužek nezahálí ani v nevlídném již zimním počasí. Venku je zima, brzy tma a tak jsme se přesunuli do tělocvičny místní školy, kde máme perfektní podmínky pro všeobecnou přípravu.

Podzimní a zimní období je pro většinu cyklistů obdobím volna a lehkých všeobecných tréninků, je to ideální prostor vyzkoušet něco nového nebo zdokonalit stávající všeobecné dovednosti. Děti na kroužku tedy vedeme k všeobecnému rozvoji pohybových dovedností a osvojení si nových pohybových schopností.

Protože cyklistika je pohyb cyklický, stále se opakující, je velmi důležité tento pohyb kompenzovat, z tohoto důvodu se na kroužku věnujeme obratnosti, rychlosti, postřehu, kompenzačnímu cvičení, protahování, ale také nezapomínáme na vzájemnou spolupráci, která je ve sportu velmi důležitá. Učíme dále zodpovědnosti, vlastnímu rozhodování a dalším spoustě věcem, které jsou ve sportovním životě velmi důležité.

Jako bývalý vrcholový sportovec a olympionik čerpám z vlastních zkušeností, které velmi rád předám další generaci. Uvědomujeme si, že sport v tak mladém věku má být především zábavou, snažíme se všechny cviky zakomponovat do her a soutěží aby to děti bavilo, to je náš cíl. Myslím, že se nám to zatím velmi daří, spokojenost a úsměv na tváři je tou největší odměnou pro nás.

Pokud Vás článek zaujal, neváhejte svoji ratolest vyslat na kroužek, který probíhá každou středu od 16:15 do 17:15 v areálu ZŠ ÚSTAVNÍ, Hlivická 1/ 400 (tělocvična).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT