Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý podzimní kemp na Mallorce proběhl přímo v letním modu

Publikováno | Sdílet:

Druhý podzimní kemp na Mallorce proběhl přímo v letním modu

Druhý podzimní kemp, který proběhl v termínu kemp 9. - 16. 10. 2022, byl provázen naprosto famózním počasím, které bylo dokreslené skvělou partou nadšených cyklistů, kteří si na tomto ostrově chtěli vychutnat nejen cyklistiku, ale také si odpočinout od všední rutiny.

Již od prvního dne bylo jasné, v jakém duchu se ponese celý kemp. Krásy slunného ostrova Mallorky, jsou snad ještě více okouzlující než na jaře, zelené a rozkvetlé květiny a krásně teplé moře dokresluje úžasnou atmosféru. Doma v České republice již vládne chladné počasí, bylo velmi příjemným benefitem znovu obléct krátké oblečení na kolo. Toto umocnilo celkový dojem z kempu. Člověk tady ztratí velmi rychle pojem o tom, že je říjen, a v jakém to ročním období vlastně je. Po příletu hned všichni odhodili bundy, šály, kabáty a skočili do triček a kraťasů.

Podle koncepce Vojty Berana byly na programu první den zátěžové testy, které zjistili, v jaké kondici naši účastníci jsou. Vznikla tedy velmi vyrovnaná jedna skupinka cyklistů a jednoho začínajícího  cyklistky, který se den ode dne zlepšoval a odjížděl s velmi dobrým pocitem. Nic nám nebránilo v tom začít brázdit mallorské silnice, silničky a stezky.

V prvním bloku jsme se zaměřili především na základní vytrvalost v rovinatějším terénu. Celá skupinka se sjela velmi rychle a kilometry se načítaly a načítaly. Vše bylo podpořeno naším prémiovým materiálem a tím jsou kola COLNAGO a BMC, všechny kola jsou osazená minimálně závodní sadou Shimano Ultegra s možností vyzkoušení elekrické sady se 12 stupni řazení.

V následujících dnech jsme se věnovali rozvoji základní vytrvalosti a zavítali i do místního pohoří Serra de Tramuntana, kde si každý podle svých hodnot nastavil svoji rychlost a tak se na vrcholky kopců dostal každý. Odměnou nám byly úžasné výhledy a samozřejmě skvělé sjezdy. Každý den jsme nastartovali rozcvičkou pod vedením fyzioterapeutky Terezy Beranové. Nechyběly ani podvečerní bresedy se sportovní tématikou a nechybělo ani koupání v moři. Sportovní aktivní dovolená se vším všudy!

Veškeré fotografie nalezenete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT