Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Druhý příměstský tábor v Praze plný cyklistiky a úsměvů

Publikováno | Sdílet:

Druhý turnus příměstského tábora pro děti proběl v týdnu od 10. do 14.8.2020. Na kempu se nám sešlo přes 20 dětí, převážně ve věku 7 až 9 let. Některé z nich stihly kemp během těchto prázdnin již po druhé, a to je ta největší odměna pro nás. Pro děti byl připravený program plný cyklistiky, sportovních her, soutěží a Tour de Camp v podobě celotáborové hry a honby za pokladem. Každý se tak mohl těšit, že se naučí něco nového a užije si mnoho nových neopakovatelných zážitků.

První den jsme se s našimi závodníky seznámili a zahájili kemp krátkým protažením a seznamovacími hrami, aby se děti poznaly mezi sebou. Před tím, než jsme vyrazili na kolo, dostal každý z účastníků chytrý dres Alltraining.cz, aby každý věděl, že patří do našeho týmu malých bikerů. Během krátké projížďky před obědem jsme zjistili, jak na tom děti jsou a jak ovládají svá kola a abychom zjistili jaký terén máme zvolit pro další tréninky. Procvičili jsme rovnováhu a základní polohu jezdce, což jsou základní a velice důležité prvky z metodické řady Vojtěcha Berana.

Po obědě v nedaleké restauraci, se děti naučili i něco z teorie cyklistiky a z cykloškoly Vojtěcha Berana se tak dozvěděly, jak se správně na kolo obléct a také jak se optimálně na kole stravovat. Poté následovala angličtina, kdy se učili pojmenovat jednotlivé části kola pomocí soutěží. Krátký, ale vydatný déšť  děti od kola neodradil. Na školním hřišti zůstaly hluboké louže a děti si tak užívaly jízdu skrz ně. Rodiče si tak děti vyzvedávaly promočené, ale maximálně spokojené.

Druhý den jsme pokračovali s metodickou výukou a děti se tak naučily přenášet těžiště za sedlo, aby mohly sjet i prudké kopce. Po krátké projížďce si to mohly ihned vyzkoušet v praxi. Většina z nich tak překonala svůj strach a sjela prudký kamenitý kopec, kterého se doposud bály. Po obědě jsme děti naučily, jak vyměnit duši v případě defektu nebo jak se správně starat o své kolo a udržet ho v čistotě. Aby se děti naučily pohybovat v provozu, vydaly jsme se s nimi na nedaleké dopravní hřiště, kde si nacvičily cyklistické signály, které procvičovaly a výborně dodržovaly až do posledního dne kempu.

Za slunečného počasí jsme se středeční dopoledne vyrazily, jak jinak než na kolech, osvěžit na koupaliště. Děti si tak mohly naučené signály z předešlého dne procvičit v plynulém provozu. Vedly si při tom naprosto skvěle. Odpoledne je čekala bikrosová dráha, kde jsme se zaměřili na správné pumpování a přenášení váhy při přejíždění boulí.

Ve čtvrtek nás čekal výlet do parku Stromovka. Aby dětem nevyhládlo, zabalili jsme sebou tyčinky od Nutrendu, aby jim při soutěži v prolézání opičí dráhy nedošla energie. Na pumptracku se potom naučily, jak projet klopenou zatáčkou. Odpoledne se učily zvedat přední a zadní kolo v prostorách školního areálu.

Od těch nejjednodušších technických prvků jsme se dostali až k těm nejsložitějším. Děti se naučily ovládat svá kola a nemusí se bát žádného náročnějšího terénu. Poslední den jsme zakončili průjezdem brodu i většího potoka. Nechybělo ani sjíždění schodů nebo rozjíždění do kopce. Celý kemp jsme ukončili honbou za pokladem, který na děti čekal v restauraci Bendovka v podobě zmrzlinového poháru.

Dětem nechybělo odhodlání zkoušet nové věci a sjíždět i ty nejprudší kopce, které si pro ně naši trenéři připravili. Děti se naučili spoustu nových věcí a rodiče se tak nemusejí bát je vzít sebou na cyklovýlet do terénu.

 

Celou fotogalerii z příměstského tábora najdete ZDE.

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT