Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Filip Rydval se dočkal a vyhrál celkově závod KPŽ!

Publikováno | Sdílet:

Filip Rydval se dočkal a vyhrál celkově závod KPŽ!

Návrat ke kořenům. Pod tímto, poslední dobou již trochu oposlouchaným sloganem, si lze představit leccos. Ovšem v případě Drásala jsou ty kořeny zapuštěny pořádně hluboko do Hostýnských vrchů. Nejstarší tuzemský MTB maraton se jel letos po dvacáté páté a to už je pořádná tradice! Ke čtvrt stoletému jubileu se podařilo navíc organizátorům v zahradě holešovského zámku uspořádat nezapomenutelný dvoudenní bikový festival a připravit parádní trasy pro každého.

Závodní program byl v Holešově rozdělen do obou víkendových dnů. Sobota byla vyhrazena ultramaratonské trase Obr a maratonské áčkové trase, která, ač v seriálu KPŽ ojedinělá. Na této trase, která byla brána jako hlavní, odstartoval největší počet závodníků. Trasa A měřící 117 km s převýšením 3920 metrů, jejíž hodnocení se počítalo také do UCI žebříčku, což startovní vlnu zahustilo velmi kvalitní mezinárodní konkurencí nejen z Evropy. Na stratu se přestavili z týmu Alltraning.cz tři stateční, Filip Rydval, Roman Štrbík, který předvedl velmi slušný výkon a tuto šanci nenechal ujít ani jezdící trenér Vojtěch Beran.

 Jak už tomu bývá, Drásal prověří odolnost závodníků až na úplné dno. A ani v letošním ročníku tomu nebylo jinak. Z tváří závodníků bylo vidět mnoho emocí během závodu. V cíli po více jak 5 hodinách všichni cítili úlevu a zároveň i radost, že jsou v cíli a zvládli jeden z nejtěžších cyklomaratonů u nás. Svého prvního Drásala, ač v dětské kategorii si také odbyla naše nejmenší reprezentantka Pavlínka Orlowská, která si dojela pro svoji první bronzovou medaili, gratulujeme.

 V neděli už byly na plánu klasické tratě Kola pro život B (55 km,  1985m převýšení )  a C (31 km, 949 m převýšení ). Nicméně několik odvážlivců se postavilo jak na strat trasy A tak i B a před nimi velký obdiv a teď bedlivě čtěte! Na trase B to byl náš Filip Rydval, který si po necelých 23 hodinách střihl druhý závod a ten VYHRÁL! Za nás obrovský respekt a gratulace, jen tak dál! Pro další podiova umístění so dojeli Zdeněk Víšek a Bohumil Brhel na trase C. Trénovat chytře je prostě moderní a převším efektivní. Neváhejte a přidejte se také k nám.

Alltraining.cz

TRASA A: 1./16. Filip Rydval, 7./39. Vojtěch Beran, 11./58. Štrbík Roman

TRASA B: 1./1. Filip Rydval, 14./64. Urban René, 2./94. Zdeněk Víšek, 8./96. Průcha Vladimír, 42./165. Brabec Pavel, 54./198. Štefek Alan

TRASA C: 2./20. Brhel Bohumil, 18./46. Puhlovský Tomáš

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT