Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jak se připravovali Super Bikeři za extrémního a odlišného počasí?

Publikováno | Sdílet:

Jak se připravovali Super Bikeři za extrémního a odlišného počasí?

Dva závody na opačné straně republiky, jiná doba startů, rozdílní SuperBikeři a přesto bychom našli mezi těmito závody něco společného - Počasí. Zatímco závod v Chrudimi provázely deštivé přeháňky a chladné počasí, na Ještědu se většina závodníků pekla v dusném a slunečném letním horku. Jak se tedy připravit správně na závod v dešti, zimě a blátě a naopak, co dělat při závodě ve vedru a suchu? To vše se dozvěděli naši Super Bikeři od týmu specialistů z Alltraining.cz, pod osobním vedením trenéra Vojtěcha Berana.

 

Na závod Manitou Železné hory v Chrudimi za Super Bikery startovalo rekordních 15 závodníků, mezi kterými byli i novináři z cyklistický a jiných periodik. Na dlouhou trať se vydali naši dva Super Bikeři , kde časopis Velo zastupoval Eda Pinkava. Ranní déšť a chladné počasí s brzkým časným vstáváním nebylo zrovna idylkou všech závodníků. I přes takto chladné počasí a vydatný déšť bylo nezbytné, aby nejen Super Bikeři včas zaktivovali svůj organismus intenzivním kratším rozjetí a připravili ho tak na následující zátěž. „Důkladné rozjetí je v chladném počasí nezbytnou nutností, Zahřátý organismus a svaly, které je třeba i ochránit před chladem a hřejivým a vodoodpuvým gelem, jsou pro tento typ počasí nezbytnou nutností a pomůžou každému odvážlivci, který vyrazí do nepříznivého počasí", dodává trenér Alltraining.cz Vojta Beran, který rozdával před startem poslední důležité rady, kdy a jak při chladném počasí jíst, volit optimální převody a jaké oblečení na závod zvolit.

 

Trenér Vojtěch Beran rozdává cenné rady...

Zabaleni do pláštěnek a teplého oblečení se vyráželi naši Super Bikeři  rozjet, z výrazu tváře bylo patrné, že se jim do deště opravdu nechce, se dle získaných pokynů se vydali na společné rozjetí. Ani tentokrát jsme protažení Super Bikerům neodpustili a po důkladném strečinku s fyzioterapeutkou Terezou Trefnou následovala předstartovní masáž, která díky prokrvujícímu účinku držela svaly déle zahřáté a dokonale připravené na závod. Po vyslechnutí všech rad od celého organizačního týmu, uložení získaných energetických suplementů Survival do svých kapes i s informacemi, jak správně načasovat použití těchto doplňků, po připevnění navigace Garmin a s touhou po co nejlepším výsledku se naši Supe Bikeři vydali na start závodu.

Redaktor Pelotonu Martin Putala v cíli...

Příjezd dalších 13 Super Bikerů, kteří se chystali vydat na krátkou trať a fitness jízdu, již provázelo slunečné přesto chladné počasí. Díky velkému počtu Super Bikerů okolí stánku Alltraining.cz připomínalo stanoviště při kruhovém tréninku, kde na jednom „stanovišti" dostávali závodníci dresy Kalas, bidony s iontovým nápojem, suplementy Survival a informace o době a frekvenci rozjetí před závod podle individuální výkonnosti. Následovalo stanoviště, kde bylo postaráno o kola, čipy, čísla a zde také byly namontovány navigace Garmin či měřiče výkonu PowerTap na kolech Specialized.  Místo, kde probíhalo protažení a předstartovní masáž bylo poslední v pořadí. Po celé kruhové proceduře se jako na drátku odjížděli všichni rozjet a připravit na samotný start.

Super Bikeři mají strečink pod odborným dohledem...

Pro závod na Ještědu byli vylosováni Petra Maxová, která jako jediná ze třech Super Bikerů absolvovala delší trať na 90km a svým výsledkem se mezi zúčastněnými neztratila „ Velmi mi pomohly rady Vojty. Správné rozjetí, převody, jak vhodně jíst a pít. Vše prostě klapalo tak jak mělo", prozradila v cíli Petra. Na krátkou padesátikilometrovou trať se vydal Petr  Witovský a Tomáš Polišenský, kteří dnes vyměnili barvy České Spořitelny za dres Super Bikerů a vrhli se do závodního kolotoče. V Liberci nám naopak počasí přálo a teploty během poledne již byly velmi vysoké. „Ani při takovémto závodě se zahřátí v podobě rozjetí a protažení nesmí vynechat. Nemusí být však tak intenzivní a dlouhé. Při samotném závodě je třeba pravidelně pít, závodníci by se měli vyvarovat suchému pocitu v ústech a ze suplementů nedoporučuji v tomto počasí metabolické urychlovače typu kofein, guaranu a další, které způsobí jedině větší dehydrataci organismu a podpoří vznik křečí vyčerpaného organismu. Pro větší pocení je vhodný Iontový nápoj je vhodný dávkovat v poměru 1:3 (Iontový nápoj: voda) v poměru hotového pití." Dodává trenér Vojtěch Beran. Do cíle nám první přijel nadšený Tomáš, který se v letošní sezóně teprve rozjíždí a tak mu přišly rady vhod. „ Nic podobného jsem doposavad nezažil a už se těším na systematický trénink s Alltraining.cz a to, že dám svému sportování konečně řád." Dodává Tomáš regenerující na miostimulátoru Compex.

Pokud i vy chcete zkusit štěstí, užít si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" ve Varech jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Ve Varech vyhraje jeden ze Super Bikerů kromě SKVĚLÝCH ZÁŽITKŮ Z CELÉHO DNE

  i navigaci GARMIN!!!

 

Kompletní reportáž najdete ve FOTOGALERII na www.alltraining.cz

Těší se na Vás Team Super Biker

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT