Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jaký byl kemp techniky v Hostinném aneb užil jsem si zábavný a naučný prodloužený víkend na biku

Publikováno | Sdílet:

Jaký byl kemp  techniky v Hostinném aneb užil jsem si zábavný a naučný prodloužený víkend na biku

Když mně Vojta Beran poprvé řekl, že bude pořádat kemp pilování techniky, řekl jsem si proč ne a jel jsem to vyzkoušet..poprvé to bylo na podzim v Ptýrově..

Když jsem se na Mallorce dozvěděl, že na jaře bude kemp, neváhal jsem se opět přihlásit. Po zkušenostech z podzimu, kde jsem poprvé načerpal zkušenosti s projížděním zatáček, přeskakováním přes překážky a jízdou v terénu jsem věděl, že mám stále co dohánět a učit se.. proto jsem opět vyrazil, tentokrát byla možnost i s doprovodem.

Navzdory předpovědi počasí, která si aprílové jarní počasí vybírá i teď v květnu, jsme vyrazili do Hostinného u Trutnova. Ve čtvrtek počasí ještě nepřálo, skupina prvních účastníků kempu si užila i deštivého počasí. Proto se uchýlili do haly. Skákalo se na palety, přes klády a různé další nástrahy, naskakování a seskakování z kola..tyto všechny dovednosti se určitě hodily do dalších dní.

My jsme se na kemp přijeli až v pátek ráno. Cestou nás provázelo sluníčko, výborná nálada a vidina třech sportovně strávených dní. Po příjezdu jsme byli mile překvapeni krásným, na podzim nově otevřeným 3hvězdičkovým hotelem Techtex sport, u kterého jsme měli také zázemí pro kola, hřiště na tenis, squash, saunu, spinning…Tým Alltrainingu pro všechny účastníky připravil masáže od Terky, k dispozici compex a tentokrát i servisního technika v podání Dana, kterého jsem poznal již na Mallorce.

Tak jako každá akce s Alltrainingem začíná den rozcvičkou, navazuje snídaní, příprava na vyjížďku. V 10 hod se vyráží. V pátek jeli všichni účastníci pospolu, trénink s námi absolvoval Dušan Mihalečko, který na nás čekal nedaleko Trutnova..měli jsme se potkat na modré značce..po čtvrtečním dešti to byl souboj s bahnem..nicméně asi po 2 hodinách jsme k Dušanovi dorazili.

Společně jsme vyjeli do lesa, kde jsme sjížděli a vyjížděli různé single tracky, kořenové sjezdy, těžké výjezdy..dojeli jsme až do lesního freeridového parku v Trutnově nad centrem města. Dušan nás učil průjezdy různými pasážemi v členité trati. Každému z nás říkal, jak trať projet a čemu se vyvarovat. Pro mě osobně to byl velký zážitek a cenná zkušenost. 

Po návratu vždy následovalo protažení, aby nás „NIC“ nebolelo. Každý už se viděl ve sprše s chvilkou odpočinku. Tento den nás ale Terka moc odpočívat nenechala a tak následovalo posilování vlastní vahou, krásně na trávníku u hotelu na sluníčku.. Terka se u každého z nás zastavila a samozřejmě nikdo nedělal nic dobře a každému našla nějaký ten nedostatek.. všichni jsme bez výjimky u toho kňučeli.

Po večeři nás Terka seznámila s důležitostí protažení před a po tréninku i po samotném závodě. Popsala nám, co který sval má na starosti, který protáhnout a který posílit.

 Sobotní den nezačal ve znamení sluníčka, ale po chvíli se mraky vybraly a další den nás čekal opět krásný. Po rozcvičce jsme byli rozděleni do dvou týmů podle výkonnosti (mezi námi na holky a kluky).

Na sobotní trénink se k nám přidal Láďa Šulc, bývalý cyklokrosař, dnes jezdec týmu AlpinePro. Dnešní technika proběhla v Kempu Svatá Kateřina, vzdálený asi 15 km. Podle výkonnosti týmů byly vybrány různě obtížné terény. Sjíždět vymletým korytem od vody s kořeny stromů, kameny a blátem nebylo nic lehkého. Nicméně pár průjezdů nás všechny otrkalo natolik, že jsme po chvíli ztratili zábrany a začali jsme ho sjíždět čím dál rychleji.. pak se to samozřejmě otočilo a tímto korytem se vyjíždělo nahoru. Docela nářez, ale super zkušenost.

Takovýchto nástrah pro nás Vojta s Láďou našel dost na celé odpoledne. Toto vše se nám nesmírně hodilo do nedělního vzájemného soupeření.

Po náročném tréninku již na všech byla vidět únava a tak nás Vojta ujistil, že pojedeme na hotel terénem, ale pořád z kopce :-))) Nicméně po zatočení do lesa následovala taková stojka, která končila v korunách vzdálených stromů.. nikdo se toho ale nezalekl a i slabší skupina to dojela. Před večeří měl pro nás mechanik Dan připravenou podrobnou ukázku mytí kola jak ručně, tak wapkou.

Po večeři byla přednáška o stravování v závodním období. Opět jsem si ujasnil co a jak jíst hlavně v závodní a předzávodní den, což je velká část úspěchu dobrého výsledku v závodě, protože bez vhodného jídla a pití to prostě nejde!

 V sobotu večer se na kempu rozjel i noční život většiny účastníků. Padlo nějaké to pivo, víno, míchané nápoje a i 1,5 kg tataráku.. závěr patřil i tequile!

 I tak byli ráno opět všichni nachystáni na rozcvičku a natěšení na nedělní porovnání sil v závodě na trati včerejšího tréninku. Šlo o to si vše, co jsme natrénovali, vyzkoušet v závodním tempu. Vojta s Terkou vymysleli závod s rozdělením do 3 skupin po 9ti lidech podle předešlého měření času jednotlivců. 25 kol dohromady pro každý tým s hromadným startem..super! Příjemná tečka na závěr. Šlo hlavně o srandu, což se povedlo.

 A na závěr? Jestli někdo uvažoval o tom, zda jet na tento kemp, můžu vřele doporučit. Ani naše doprovody se jistě nenudily, sami posuďte ve fotogalerii .-)

 Díky Vojtovi, Terce a všem jejich kamarádům za příjemně strávený víkend v Hostinném.

 Pavel

KOMPLETNÍ FOTOREPORTÁŽ NALEZNETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT