Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Ján Svorada podporuje českou mládež– ALL TRANING.CZ byl u toho

Publikováno | Sdílet:

 Ján Svorada podporuje českou mládež– ALL TRANING.CZ byl u toho

Třetí říjnový víkend bez závodů se v Beskydech proměnil v tréninkový kemp pro mladé nadějné závodníky ze všech koutů České republiky. Akce se týkala třiceti vybraných závodníků ve věku mezi 12-15 lety (tedy kategorie žáků a kadetů). Na všechny tyto kategorie čekaly dva večery přednášek a besed s předními českými profesionály a odborníky z oblasti sportovního tréninku.

V pátek přivítala všechny mladé účastníky svou přítomností Tereza Huříková, která kromě dojmů z čerstvě úspěšně složené maturitní zkoušky objasnila i problematiku přípravy profesionálky. Besedu s ní doplnili závodníci Merida bike teamu Milan Spěšný, Honza Jobánek, Jiří Friedl, kteří mladé závodníky zasvětili do tajů zimní tréninkové přípravy a program obohatili i různými zajímavými historkami spojenými s každodenním tréninkem opravdového profesionála.  

 

Sobotní den nezačal jinak než rozcvičkou. Tu neopomněl ani věhlasný profesionál Pavel Padrnos. Dopolední vyjížďka na horském kole (cca50km) byla doprovázena slunečným počasím a dobrou náladou. Trasa vedla po hřebenech Beskyd. Přes Pustevny se všichni podívali na Radhošť a neopomněla se ani fotografická pauza u sochy Radegasta. Po té se technickým sjezdem všichni přemístili opět do Horní Bečvy, kde na sportovce čekal zasloužený oběd v hotelu DUO.

 

Odpoledne bylo v regeneračním stylu. Sportovci se seznámili se správnými zásadami stravování a dozvěděli se, jak správně používat suplementy firmy Enervit. V průběhu odpoledne se učili správnému strečinku, který byl pro některé větším oříškem než samotná technická jízda lesem z Pusteven.

 

Večer se všichni těšili nejprve na přednášku o tréninku s Vojtou Beranem z Alltraining.cz, který si pro mladé závodníky připravil takzvané „sedmero mladého závodníka", ve kterém podrobně seznámil s tréninkovým systémem cyklistického tréninku. Přednáška byla doplněna profesionálními postřehy Pavla Padrnose a Jána Svorady, kteří si zavzpomínali na svoji hvězdnou kariéru a předali závodníkům ne jednu chytrou radu.

 

Nedělní ráno bylo opět slunečné. Ján Svorada s Milanem Spěšným na závěrečný den připravili krátký technický závod, který si všichni pro naladění, hned ráno v rámci rozcvičky, proběhli. Dopoledne se všem věnoval skvělý technik Milan Spěšný. A každou pasáž jednotlivě s každým prošel a vysvětlil, kde se má správně zabrat, či přibrzdit nebo nadjet či zkrátit projížděnou zatáčku. Úderem jedenácté hodiny se spustilo první kolo závodu, které závodníci absolvovali jednotlivě na čas. Druhé kolo závodu už se absolvovalo závodem štafet (každá štafeta měla svého kapitána - 1. Milan Spěšný, 2. Ján Svorada, 3. Pavel Padrnos, 4. Jan Jobánek). Každý „kapitán" zvolil jinou taktiku, a proto se rozhodovalo až v samotném konci závodu. Nejlepší taktiku zvolila štafeta „Pepana" (Pavla Padrnose), která se radovala z vítězství.

 

Tímto pestrým programem byl kemp ve vynikající atmosféře ukončen. Každý účastník si kromě zážitků odnesl i dárkovou tašku s dresem a cennými autogramy všech profesionálních závodníků kempu. Zbývá jen konstatovat, že se Jánu Svoradovi podařil zorganizovat skvělý víkend, který závodníky nejenže obohatil, ale ukázal jim cestu, jak může být cyklistický trénink zábavný. Systematické tréninkové vedení se ukazuje jako přínosné a spolehlivě by mělo závodníka rozvíjet správným směrem. Kéž by bylo takových kempů pro mládež více.

Kopletní fotoreportáž najdete v naší fotogalerii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT