Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Jarní kempy na Mallorce 2024 zahájeny

Publikováno | Sdílet:

Jarní kempy na Mallorce 2024 zahájeny

Letos jsme sezónu jarních kempů odstartovali hned z kraje března. Ustálené teplé jarní počasí pohybující se kolem 17°C přivítalo na 14. a později 10. denní kemp hned 10 cyklistů. Sešla se sympatická parta, někteří klienti s námi jezdí dokonce už roky, panovala tedy přátelská atmosféra. V součtu jsme na Mallorce najezdili 1200–1600 km, které nám v nadcházející sezóně pomohou.

Oficiálně jsme kemp odstartovali ve 4. března, kdy si účastníci vyzvedli svá kola švýcarské značky BMC a legendární italské značky COLNAGO a pustili se do sladění se s novým kolem. Zároveň si účastníci ukrojili. První večer jsme tradičně besedou pod taktovkou alltraining.cz seznámili s účastníky s průběhem kempu, a každý dostal jako pozornost NUTREND balíček výživy a cyklistický dres LAWI.

Nechyběl ani přípitek šampaňského a popřání si hodně zdaru do dalších dní. Ráno na kempu startujeme ranní rozcvičkou pod vedením fyzioterapeutky Terezy Beranové, abychom připravili tělo na výkon a před snídaní nastartovali metabolismus. V prvním tréninkovém bloku se věnujeme rovinatým trasám, technice šlapání, jízdě ve skupině a celkovému rozjetí se a získání základní síly do nohou. Čtvrtý den završujeme etapou na severovýchodě ostrova, kdy navštívíme Ermitu de Betlem. Dalším dnem je volný den, kdy většina účastníků ocení regenerační složku ve formě masáží nebo fyzioterapie pod vedením Terezy Beranové.

V dalším tréninkovém bloku se dle koncepce Vojtěcha Berana začleňují i menší kopce, jako například Sant Salvador nebo Puig de Bonany u městečka Petra. Terén je více zvlněný a pro cyklisty a celý balík koordinačně náročnější, ale popasovali jsme se s ním na jedničku. Jako královskou etapu tohoto bloku volíme krásný přístav Sa Calobra, ze kterého si výkonnostnější skupinka přiváží nastoupené necelé 3000 výškových metrů a více než 150 km. Následuje volný den, který lze využít pro výlet do hlavního města Palmy nebo třeba pro kratší procházku po zdejší promenádě. 

Poslední blok, kdy už jsou v nohách cítit najeté kilometry, projíždíme západní hory, Valdemosu, přístav Andratx a Soller. Terén je už více kopcovitý, někteří účastníci mají ovšem energii na přátelské pošťuchování se v kopci a nálada je stále veselá. Poslední den se vydáváme přes celý ostrov na proslulý Cap Formentor a završujeme tak kemp 205 km dlouhou trasou. Skupina dojíždí s úsměvem na tváři a všichni na sebe můžou být hrdí, že celý kemp úspěšně absolvovali.

V odletový den jsme se jeli na 2,5hodinové vyjížďce a zastavili jsme si v místní restauraci na mallorské speciality a společně jsme sdíleli nové zážitky.

Po návratu do hotelu nezbývalo než se rozloučit a těšit se na příští shledanou.

Kompletní fotogalerii z kempu naleznete ZDE

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT