Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kemp Classic III. – Dovolená, krásy Mallorcy a osobní rekordy, co víc si přát :D

Publikováno | Sdílet:

Kemp Classic III. – Dovolená, krásy Mallorcy a osobní rekordy, co víc si přát :D

Dovolená na Mallorce nezklamala ani účastníky kempu Classic III.

Počasí, které kemp provázelo vyšlo znovu náramně.

A jak celý kemp probíhal?

 

Během úvodního příletového dne se každý podle času svého příletu a svého uvážení mohl jet projet individuálně a seznámit se se svým špičkovým strojem od značky Colnago nebo BMC zapůjčený v naší půjčovně Mallorca Cycling Center. Večer jsme poté během besedy společným přípitkem a nastíněním programu na následující dny oficiálně zahájili kemp.

Následující den jsme začali zátěžovými testy, podle kterých jsme se následně rozdělili do dvou výkonnostních tréninkových skupin a poté vyrazili na první kratší společný trénink. Během něj jsme po jihozápadním pobřeží dojeli k městečku Sa Rapita. Na zpáteční cestě jsme pak neopomenuli zastávku v kavárně v tradičním španělském městečku Lucmajor. Druhý den jsme vyrazili do centrální části ostrova, kde jsme vystoupali na kopeček Bon Any. Třetí den se cesty našich dvou skupinek poprvé zcela rozdělili. Se silnější skupinkou jsme již vyrazili do severní hornaté části ostrova, kde jsme mezi horami vystoupali do městečka Orient. Zatímco druhá skupinka se vydala směrem na jih, kde se pod trenérským vedením Vojtěcha Berana snažili zlepšit své sprinterské dovednosti. Obě skupinky se však opět shledali v kavárně v centrální části ostrova ve městečku Porreres.

 

Čtvrtý den kempu čekala pro některé účastníky opravdová výzva – poprvé se část z nich pokusila na kole překonat dvousetkilometrovou hranici. Čekala nás cesta na nejsevernější cíp ostrova – Cap Formentor. Tato trasa účastníky kempu opět nezklamala. Cesta na sever krásně utíkala a cesta z Port de Pollenca na Formentor byla prostě opět úchvatná. Po zastávce se všichni účastníci vydali na cestu zpět. Ti, kteří se necítili na to ji absolvovat celou, měli možnost nastoupit do doprovodného auta (které nás vždy plné produktů od firmy NUTREND pro rychlé doplnění energie doprovází i na ostatních vyjížďkách) – i tak část z nich překonala své dosavadní osobní rekordy. Většina skupiny však s překvapivým větrem v zádech s nadšením pokračovala a celé skupině se zdárně podařilo překonat hranici 200 km.

Následoval zasloužený odpočinkový den, během kterého si účastníci mohli užít relaxaci a opalování na pláži.

 

Šestý den jsme všichni společně zamířili již do hornatějších částí Mallorcy – konkrétně na úchvatné západní pobřeží, které jsme si i díky skvělé kompaktní jízdě ve skupině opravdu užili. Na sedmý a osmý den si naši trenéři pro účastníky připravili dva tréninky v největších mallorských horách. Tyto tréninky byly sice nejspíše ze všech nejtěžší, ale zároveň i nejkrásnější. Postupně jsme v těchto dvou dnech vystoupali stoupání jako Coll des Vent, Puigpunyent, Valldemossa, Coll de Sóller z obou stran a Puig Major, podívali se k jezerům Cúber a Gorg Blau, užili si všechny sjezdy, které ke kopcům také vždy patří a nevynechali jsme samozřejmě ani vždy potřebné zastávky na zákusek a kávičku.

Závěrečný den jsme již jen pohodovějším tempem podnikli projížďku do zátoky Cala Pi a rozloučili jsme se s tím, že se snad zase někdy potkáme. Třeba opět společně tady na kempu na kolech na Mallorce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT