Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kombinovaný kemp na Benecku byl naprosto výjmečný

Publikováno | Sdílet:

MTB a ROAD kemp na Benecku v Krkonoších proběhl v týdnu od 27.7 do 31.7.2020. Kemp si přijeli užít dospělí i mladí bikeři a bikerky, začátečníci, nadšení hobíci i mladí závodníci, kterým po celý týden svítilo slunce a mohli si tak užívat krásy českých hor naplno celý týden. Už od pondělního příjezdu až do posledního dne, byla každá minuta nabitá programem tak, aby se účastníci naučili na silničním i horském kole co nejvíce. Výuka probíhala podle metodického konceptu Vojtěcha Berana od nejjednodušších prvků až po ty složité.

V pondělí odstartovala kemp naše zkušená fyzioterapeutka olympioniků Tereza Beranová krátkým zahřátím a protažením svalů před první vyjížďkou. Poté se skupinka dospělých vydala naseznamovacíí projížďku na silničních kolech, po okolí Benecka. Mladí bikeři začali pilovat techniku a naučili se projet otevřenou i uzavřenou zatáčku, aby mohli ovládat svá kola v dalších dnech a sjíždět náročnější terény.

Každý den jsme ráno zahájili krátkým výběhem a rozcvičkou, kde všichni účastníci nastartovali svůj metabolismus a připravili svá těla na celodenní cyklistickou zátěž. Během dopoledne se skupina dospělých vydala na silniční kola, na kterých zdolali nejvyšší vrcholky Krkonošských hor. Celá skupinka vyrazila v našich chytrých dresech Alltraining a míjející auta je tak nemohla přehlédnout, protože působili jako jeden velký sladěný team. Za azurového počasí tak zdolali Zlaté návrší, Pražskou boudu a zvládli i náročný horský výšlap na Špindlerovku. Po celou dobu byla i nablízku energie od Nutrendu v podobě zdravých a výživných sportovních tyinek či gelů, která v takto náročném horském terénu velmi rychle ubývá. S každou skupinkou vždy jel trenér, který upozrňoval kdy a jak optimálně energii doplňovat a především i dohlížel a radil s tréninkem.

Mladí bikeři se během dopoledne věnovali především technice pro zdokonalení jízdy pomocí zábavných her na kole. Navštívili i single trialovou dráhu, kde se naučili projet klopenou zatáčku a zdokonalovali polohu jezdce. Odpoledne jsme se všichni věnovali zdokonalování techniky na horských kolech, kde jsme postupovali metodickou řadou od těch nejjednodušších po složitější cviky. Účastníci se tak naučili sjíždět náročné kamenité terény, seskočit a naskočit na kolo při náročné překážce v cestě.

Večer se během besedy mohl každý účastník shlédnout na videu, kde s Vojtěchem Beranem rozebrali, jaké chyby během nácviku techniky udělali. Následovala beseda se sportovní tématikou, tak abychom našim úastníkům ucelil koncept, ketrý naše kempy nabízí. Po večeři si všichni užívali regeneraci, ať už v sauně či vnitřním bazénu, který hotel nabízí, nebo na masáži, kde jim naše masérka uvolnila ztuhlé svaly z celého dne na kole.

 Naši úastníci kem hodnotí následovně:

Pavel Semrád vyrazil na Benecko se svými dětmi, a jak se mu na kempu líbilo?Cyklo kemp jsme si celá rodinka moc užili. Každý den byl pestrý, ráno protažení a běh, snídaně a pak MTB nebo silnice. Na silnici jsme projeli všechny vrcholovky včetně Zlatého návrší a Špindlerovky. MTB si užili děti na single trailech a různými hrami jsme všichni pilovali techniku. K tomu výborné snídaně a večeře a pověstný Vojtův video koučink na závěr dne. Krásný, intenzivní týden, počasí vyšlo také super. Děkujeme! Pavel, Klárka (12) a Kája (9).“

Dalším účastníkem, který si přijel kemp užít i se svým synem a jeho kamarádem je Míra Mikula, kteří se na kempu naučili něčemu novému:Kemp pro nás splnil očekávání. Pod vedením Vojty a Adama jsme se naučili novým věcem. Klukům se líbilo hlavně přeskakování klád v lese a závěřrečná projížďka s Adamem. Možnost fyzioterapie a masáží byla velice příjemná a potřebná. Určitě uvažuji o dalším společném kempu s Alltrainingem ať už pouze silničního charakteru nebo MTB. Vřele všem doporučuji."

 Veškeré fotografie naleznete ZDE

Alltraining.cz 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT