Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kombinovaný kemp na Benecku se povedl na jedničku.

Publikováno | Sdílet:

Letní kombinovaný kemp na Benecku, který se uskutečnil ve dnech 21. – 28. 7. 2019 je již minulostí. My se na něj podíváme v krátké reportáži, jak vše probíhalo a co se událo.

Na tomto kemp se nám sešla různorodá parta lidí od úplných začátečníků, přes nadšené hobíky a děti až po začínající mladé perspektivní závodníky. Protože kempy pořádáme více než 10 let jsme schopni si poradit i s takovým složením. Každý den byl nabitý od rána až do večera, jako první byla na programu rozcvička, na kterou dohlížela naše zkušená fyzioterapeutka Tereza, následovala snídaně, trénink, po něm lehký oběd a další tréninková fáze. Odpoledne bylo vyhrazené regeneraci či přednášce se sportovní tématikou.

Na první seznamovací vyjížďku jsme vyrazili všichni společne a v pohodovém tempu, abychom nasáli atmosféru místních „rovinek“ a otestovali silniční kola BMC, která měla většina účastníků od nás půjčena po celou dobu konání kempu.

Druhý den jsme všechny naše účastníky otestovali, včetně našich malých bikerů, abychom zjistili, v jaké kondici se všichni nachází a podle toho je rozdělili do příslušných skupin. Odpoledne jsme již vyrazili ve skupinách, rozřazených dle zátěžových testů, a pod vedením trenérů jsme se vydali dobývat okolní vrcholky Krkonoš. V následujících dnech jsme se věnovali zejména silniční cyklistice, která vyvrcholila královskou etapou, ve které ti nejlepší měli nastoupáno přes 2500 výškových metrů a 150 km.

Během celé silniční sekce jsme se také věnovali technickým prvkům, jako je projíždění zatáčky, silové šlapání, jízda ze sedla nebo jakou optimální stopu zvolit při jízdě z kopce. Krkonoše nabízí opravdu mnoho krásných míst a velkou část z nich jsme navštívili. Podívali jsme se na Pražskou Boudu, Špindlerovu Boudu či Vrbatovu Boudu.

Ve čtvrtek bylo na programu volno, ale i tak jsme se vydali na kolo, tentokrát horské, a věnovali jsme se nácviku základním technickým prvkům, které je třeba dokonale ovládat. Zbytek dne si už všichni mohli užívat teplého slunného počasí a regenerovat u hotelového bazénu.

V dalších dnech jsme si užívali všeho, co horská cyklistika přináší. V této sekci jsme se věnovali spíše technickým nácvikům, ale nevynechali jsme ani ukázky modelových tréninků, jako jsou různé intervaly. Spestřením byl nácvik tréninku sprintů, kdy jednotlivé dvojičky mohli spolu poměřit síly. Skupinka mladých pod vedením trenéra Vojtěcha Berana se věnovala, spíše kondiční časti a v této fázi kluci překonali i několik „komů“.

Skupinka trenéra Adama Ptáčníka uděla obrovský pokrok v technice jízdy a věříme, že naše účastníky už nepřekvapí žádná překážka na cyklomaratonu. Naši malí bikeři, měli vlastní program nejen na kole, a v místních lesích se vyřadili leč jim síly stačili.

Veškeré fotografie naleznete ZDE.

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT