Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Kozlíková ovládla pohárový víkend

Publikováno | Sdílet:

Kozlíková ovládla pohárový víkend

Silničářky poprvé v sezóně naostro poměřily své síly. V Soběslavi a v Pičíně sbíraly první pohárové body za kriterium a silniční závod. Z trojice největších favoritek Kozlíková-Růžičková-Huříková se na startu objevila jen prvně jmenovaná. Po jisté nominaci na OH Kozlíková potvrdila, že, i po mnoha loňských spekulacích, je stále ještě o třídu lepší než ostatní závodnice, kterým tak nezbylo nic jiného, než bojovat o druhé místo

Sobotní kriterium v Soběslavi začalo záhy po startu únikem Jiřiny Ščučkové z týmu Lucas Frames. Už při prvním průjezdu se startovní pole roztrhalo. Ščučková byla záhy dostižena a vedení se ujala dvojice Lada Kozlíková (ASC Dukla Praha) s juniorkou Lucií Záleskou (Lucas Frames). Záleské se dokonce podařilo vyhrát bodování, asi po třech kolech ale Kozlíkové odpadla a nakonec byla předstižena i dvojicí Dana Fialová (KC Slavia Praha) – Andrea Babuňková (TJ Slezan Frýdek Místek). Další v pořadí pak jezdila Ščučková s juniorkou Gabrielou Slámovou (ASO Dukla Brno). Nejvyšší počet bodů nakonec dle očekávání získala Kozlíková, druhé místo v závodě patřilo Záleské, třetí skončila Fialová.

V neděli se startovní pole rozrostlo o Pavlu Havlíkovou (KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou), Janu Kyptovou (Johnson Controls) a Janu Kábrtovou (Spinning MB – Alpine Pro). Ženy získaly důvěru startovat samy (což se v minulosti v Pičíně nikdy nestalo) a hned po startu se pokusily o ostřejší měření sil. Rozdělené startovní pole se sice zhruba v polovině prvního okruhu opět stmelilo (i když některé slabší závodnice zůstaly nenávratně vzadu), avšak o poklidném tempu si mohlo nechat zdát. Pokus o únik střídal pokus o únik, až se Kozlíkové s Fialovou podařilo ztratit se ostatním závodnicím z očí nadobro. Skupinka pronásledovatelek nabírala na tempu a postupně ztrácela své členky. O dobrém umístění si jako první mohly nechat zdát Kateřina Špidlenová (Lucas Frames), Martina Säcklová (TJ Cykloprag) a Andrea Chlumská (CK Bítovská). V předposledním kole nestačily tempu Pavla Novozámská (TJ Favorit Brno) a Jiřina Ščučková. Smůlu měla i do té doby skvěle jedoucí Lucka Záleská, kterou o vítězství v juniorkách připravil při průjezdu do posledního kola defekt. V předu tak nakonec zůstala pětice Havlíková, Kyptová, Babuňková, Kábrtová a Slovenka Eva Potočná (KC Slavia Praha). Lada Kozlíková mezitím utrhla Danu Fialovou a dojela si pro zasloužené prvenství. Velká naděje české cyklistiky Fialová brala stříbro a pro bronz si nakonec dospurtovala Kyptová.

Oba víkendové závody však kromě očekávaného vítězství první dámy české cyklistiky přinesly i jednu povzbudivou skutečnost. A to, že už dávno neplatí, že když holky jedou samy, tak spolu nezávodí. Naopak. Bez kadetů se v ženském poli svádí mnohem tvrdší a napínavější boje bez nebezpečí pádu zapříčiněného třetí osobou (neboli kadetem).

Výsledky:

Soběslav:

1. Lada Kozlíková (ASC Dukla Praha) 42:45 / 55
2. Lucie Záleská (Lucas Frames) 25
3. Dana Fialová (KC Slavia Praha) 19
4. Andrea Babuňková (TJ Slezan Frýdek Místek) 3
5. Jiřina Ščučková (Lucas Frames) 1
6. Gabriela Slámová (ASO Dukla Brno)
7. Eva Potočná (KC Slavia Praha)
8. Andrea Chlumská (CK Bítovská)
9. Pavla Novozámská (TJ Favorit Brno)
10. Martina Säcklová (TJ Cykloprag)

Pičín:

1. Lada Kozlíková (ASC Dukla Praha) 01:20:10
2. Dana Fialová (KC Slavia Praha) 01:20:41
3. Jana Kyptová (Johnson Controls) 01:22:10
4. Andrea Babuňková (TJ Slezan Frýdek Místek)
5. Eva Potočná (KC Slavia Praha)
6. Pavla Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou)
7. Jana Kábrtová (Spinning MB – Alpine Pro)
8. Gabriela Slámová (ASO Dukla Brno)
9. Lucie Záleská (Lucas Frames) 01:22:52
10. Pavla Novozámská (TJ Favorit Brno) 01:23:14
11. Jiřina Ščučková (Lucas Frames)

Více na www.peloton.cz 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT