Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorca s Alltraining.cz: Slunce, legrace a spousty kilometrů po celý březen!

Publikováno | Sdílet:

Mallorca s Alltraining.cz: Slunce, legrace a spousty kilometrů po celý březen!

Úžasné Mallorské počasí přivítalo novou tréninkovou veselou partu. V již třetím turnusu se sešla opět o něco větší skupina cyklistů, kteří hned během prvních čtyř dnů ukázali, že pěkné počasí využijí opravdu naplno. 

Úvodní blok kilometráže se vyšplhal na pěkných 600 kilometrů. A ani v tomto turnusu hlavní trenér Vojtěch Beran nevynechal tradiční miniprémie, mini závody ve sprintech a nebo stoupání na Formentor. Jako hlavní tahoun se ukázal Vašek Kulhánek, který zatím nechyběl ani v jednom spurtu na pódiovém umístění a královský spurt po 205 kilometrech zaslouženě vyhrál.

Den volna si všichni účastnící užívají zaslouženého volna a naši maséři a fyzioterapeuti pod taktovkou koncepce fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranové léčí bolavé nohy z objemových dlouhých tréninků.

Ač každý volí svou taktiku odpočinku, cíl mají všichni stejní: načerpat síly do druhého tréninkového bloku, který bude směřovat do podstatně zvlněnější části Mallorky.


Krásné počasí nahrálo Vojtovi pro plánovanou změnu a celá skupina se rozjela hned po volném dnu do kopce a teplé sluneční paprsky napomáhaly nejen dobré náladě, ale i soutěživému tempu celé skupiny a bledé nohy nachytaly i první letošní bronz. Na tomto turnusu mnoho cyklistického oblečení od firmy Lawi nebylo třeba, neboť cyklisté vyráželi na tréninky převážně krátký/krátký.

Během etapy nám energii dodávaly zejména oblíbené tyčinky od Nutrendu Voltage, přezdívané jako tyčinka pana Volta.

Do následující druhé kopcovité královské etapy vyrazily obě skupiny kompaktně až pod první z kopců, tam došlo k přirozenému rozdělení.

První skupina, která dorazila jako první k již tradičnímu viaduktu, se jen rychle občerstvila a ihned zamířila směr horská klikatá dráha Calobra.

Druhá rozvážnější skupina naopak vyrazila kratší cestou rovnou směr Soller, kde na vrcholku s krásným výhledem na rovinatou část ostrova, čekala na cyklisty poslední zmiňovaná prémie dne.

Tam mezi nejrychlejší vrchaře patřil za druhou skupin Pavel Urbánek. V První skupině dominoval zase Vraťa Pietrzik.

Poslední den měl spíše technický charakter. Všichni účastníci měli možnost okusit nácvik silových intervalů a využít i moderního přístupu k tréninku pomocí videorozboru, který činí trénink ještě účinnějším a lépe se odstraňují cyklistické nedostatky.

Věříme, že všichni z Mallorky odlétali plni nových zážitků a nevšedních dobrodružství. Na Mallorce nyní vrcholí přípravy na v pořadí již čtvrtý turnus a my se jen těšíme, jakou skvělou partu nám nabídne.



MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT