Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Mallorské počasí a krásy Šumavy na MTB kempu techniky na Churáňově

Publikováno | Sdílet:

Bike kemp na Churáňově odstartoval naší letošní školu MTB techniky. Kemp pod názvem Basic proběhl v termínu 26.-28. 5. 2017 v krásném horském penzionu s kouzelnou atmosférou, která byla dokreslena nádherným slunečným počasím v průběhu celého kempu. Kemp byl určen zejmena začátečníkům v aktivní cyklistice a cílem bylo dostat v jakeémkoliterénu horské kolo, co nejvíce pod kontrolu.

Jednalo se o první kemp techniky na MTB kolech letošní sezony. Tým trenérů vyrazil už ve čtvrtek, aby bylo vše perfektně připraveno a nachystáno. První účastníci začali najíždět během pátečního dopoledne. Ve dvě hodiny proběhlo oficiální zahájení kempu. Všichni účastníci byli seznámeni s tréninkovou koncepcí Vojty Berana, dozvěděli se všechny potřebné informace o jídle, masážích, fyzioterapii, denním programu a po těchto oficialitách jsme mohli vyrazit na první seznamovací lekci. Než jsme vyrazili, nejprve proběhla kontrola tlaku v pneumatikách, protože velká většina bikerů měla přefouknuto. I když se zde sešla různorodá skupinka bikerů od nejmenších přes začátečníky, ženy až po pokročilé, vyrazili jsme v jedné skupině. Po necelých 10 min jízdy došlo na první nácvik technik v podobě kontroly posedu a správného rozložení těžiště a po zkorigování jsme se rozdělili do dvou skupin. Ti zdatnější vyrazili pod vedením Vojty a Adama. Začátečníci a naši malí bikeři byli pod dohledem Terky a Matěje. Ani jsme nemrkli a byly za námi 4 hodiny strávené na kole. Před večeří následovala beseda o tréninku, stravování, sportovní výživě od firmy Nutrend, o správném oblékání na kolo a nakonec zhodnocení videí, jak si s překážkami poradili naši účastníci. Pak následovala už jen výborná večeře.

Druhý den začal rozcvičkou. Po vydatné snídani jsme vyrazili na dopolední fázi plnou technických sekcí v podobě přejíždění palet, slalomu, sjíždění schodů... Vše probíhalo pod odborným dohledem trenérů, kteří pečlivě sledovali, opravovali a natáčeli, aby byly vidět chyby nebo naopak dobře technicky zvládnuté kousky. Ve 3 hodiny byla na řadě druhá fáze a vylepšování již získaných dovedností a navíc jsme přidali sjíždění prudkého sjezdu a pumptracku. Před večeří proběhla beseda s názornou ukázkou cvičení a posilování pod vedením fyzioterapeutky Terezy Beranové. Seznámili jsme naše účastníky i se správnou údržbou kol a s výbornými přípravky na čištění od firmy Muc-off.

V neděli jsme začali klasicky rozcvičkou, snídání a v 10 hodin jsme vyrazili na poslední lekci v podobě delšího tréniku a lehkého opakování, ale zejména v praxi v lese na přírodních překážkách. Po předchozích lekcích byl na účastnících vidět neskutečný pokrok a to je to, co nás těší ze všeho nejvíc! Na úplný závěr jsme nachystali krátký dovednostní závod. Po kvalifikaci byla utvořena tři namixovaná družstva a všichni tedy stáli na stupních vítězů, krásná práce!

Už nám zbývala jen poslední tečka, a to ukončení kempu. Zhodnocení a vyhlášení oceňených bylo samozřejmostí. Úplně na závěr nám nezbývá, než s odstupem pogratulovat účastníkům za jejich pokroky a pozvat všechny na další kemp MTB techniky, který se bude konat v termínu 9.-11. 6. 2017 na Benecku. Těšíme se na vás!

Jak prožila kemp Eva, Alan a Blanka?

Eva: "Prodloužený víkend 26-28.5.2017 jsem absolvovala kemp techniky na Churánově na Šumavě.Dlouho jsem se odhodlávala jestli na kemp jet.Myslela jsem že kemp je jen pro cyklisty kteří jsou lepší jak já a že jim na kempu nebudu stačit. Moje obavy byly zbytečné. Dnes jsem velmi ráda že mi Vojta kemp doporučil. První den jsme přijeli seznámili jsme se a už od první chvíle jsem se mezi tak dobrou partou cítila dobře.Byli jsme seznámeni s trenéry Vojtou, Terkou , Matějem , Adamem a Verčou a kemp byl zahájen. Hned jsme vyjeli a už začala výuka správné jízdy na kole. Poté si nás rozdělili do dvou družstev a začala pro trenéry pořádná fuška nás něco naučit.

Začali jsme se učit jízdu do kopce z kopce, překonávat překážky a výjezdy a sjezdy z prudších kopců.Po prvním dnu jsme měli obavu co bude dál.Díky trpělivost a profesionálnímu přístupu k nám jsme se postupně učili víc a víc, opakovali jsme vše několikrát až jsme získali jistotu a tím jsme odstranovali  strach. Před tréninkem i po tréninku jsme vždy protahovali naše ztuhlá těla.Snad každou minutu o nás všichni pečovali někdy i do noci kdy nám Terka a Adam napravovali naše neduhy.Matěj se nám staral o naše kola a Vojta nám dával dobré rady a promítal nám videa a upozornoval nás na naše chyby které při jízdě děláme. Obdivuji trenéry jakou trpělivost mají měla jsem strašný strach překonávat sjezdy.

Díky Terce už ten strach nemám protože mi vysvětlila jak na to. Zkusila jsem to a ono to opravdu funguje. Na konci kempu nam naši trenéři připravili závod . Vybrali trat tak aby jsme ukázali co jsme se naučili. Moc se mi kemp líbil a všem kdo si na kole není jistý ho doporučuji. Děkuji vám všem trenéři odnesla jsem si z kempu hodně užitečných poznatků,příjemné prostředí a partu výborných kamarádů."

Ještě jednou díky Eva

První kemp Alana a Blanky

Minulý víkend jsem se s manželkou zúčastnil kempu pro začátečníky na Churáňově. Po příjezdu nás uvítalo sluníčko a teploty na opalování. Ubytovali jsme se v krásné chatě a odpoledne jsme jeli na trénink, kde jsme se seznámili s okolím a místem, kde se budeme učit ovládat kolo. Pod vedením Vojty a Terezy, jsme celý víkend zdolávali nejrůznější překážky, jak umělé, tak i přírodní. I když se pokládám za zkušeného „bikera“ nikdy není na škodu si zopakovat základy nebo se naučit nové dovednosti. Pro manželku to byly všechno nové prvky, co se měla naučit. Obdivoval jsem, jak se pustila do jejich plnění a její radost se zdoláním každé nové a složitější překážky.

Před večeří, jsme na videu sledovali naše celodenní počínání, kde nám bylo podrobně vysvětleno, co děláme dobře a co špatně. Večer jsme mohli využít masáží a fyzioterapie. V neděli dopoledne jsme my zkušenější absolvovali závěrečnou vyjížďku nádhernou šumavskou krajinou, kde jsme využili znalostí techniky jízdy v terénu, které jsme se naučili v předchozích dnech.  Na vyjížďce nás čekalo překvapení ve zdolání poslední překážky výcviku, a tím bylo zdolání brodu. To byla pro mě nejkrásnější a osvěžující překážka celého teplého prodlouženého víkendu. Chtěli bychom poděkovat Vojtovi, Tereze a celému týmu alltrainigu, kteří se o nás celý víkend starali a posunuli nás blíže k našim cílům.

Na dalším kempu již brzy na viděnou Alan a Blanka

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ Z KEMPU NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT