Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Martin Horák celkově druhý na Crocodile Trophy

Publikováno | Sdílet:

Martin Horák dosáhl při svém prvním startu na nejslavnějším bikovém etapáku na světě Crocodile Trophy skvělého výsledku. Trenér Alltraining.cz skončil v Austrálii druhý za dalším Čechem Ondřejem Fojtíkem.

Crocodile Trophy začala pro Horáka třetím místem v etapě z Mareeby do Irvinebanku, která měřila 86 km. Druhá etapa (Irvinebank - Koombooloomba, 128 km) se našemu trenérovi nepovedla, skončil až dvanáctý a nabraná sedmi-minutová ztráta ho odsoudila k boji o druhé místo. Ani ve třetí etapě (Koombooloomba - Gunnawarra, 122 km) se Horák nepostavila na stupně vítězů, tentokrát skončil pátý, nabraná ztráta už však nebyla tak velká, což předznamenalo, že v následujících dnech by se Horákovi mohlo opět dařit.

 

A skutečně. Hned čtvrtá etapa (Gunnawarra - Chillagoe, 130 km) totiž přinesla českému jezdci velmi ceněné vítězství. Horák se tak nebude z Austrálie vracet domů prázdnou, nýbrž s pamětním bumerangem, který obdrží všichni etapoví vítězové. Ještě pozoruhodnější než samotné etapové vítězství, je však průběh čtvrté etapy, v níž k vítězství došlo. Martin Horák se pustil úniku společně s Belgičanem Kristofem Hertsensem. Oba závodníci jeli společně, v jednom okamžiku však Hertens utrpěl těžký pád, který mu způsobil tržné rány na těle a defekt kola. Martin Horák mohl v tom okamžiku ujet a získat jisté vítězství. Místo toho však zastavil a soupeři pomohl opravit kolo a ošetřit zranění. Tímto činem ztratil možnost obléci se do trikotu vedoucího jezdce, avšak nesmazatelně se zapsal do historie Crocodile Trophy jako kandidát na cenu fair-play.

 

Pátá (Chillagoe - Chillagoe, 120 km) a šestá etapa (Chillagoe - Mt. Mulgrave, 138 km) přinesly Horákovi sedmé místo, v sedmé etapě (Mt. Mulgrave - Laura, 148 km) se náš trenér opět vrátil na stupně vítězů - skonči třetí. V osmé etapě (Laura - Cooktown, 142 km) následovalo páté místo, v deváté etapě (Cooktown - Ayton, 128 km) dojel Horák opět bronzový. Poslední etapa už nepřinesla ve vývoji celkového pořadí nic nového. Horák v ní skončil třetí, což mu celkově přineslo vynikající druhé místo za týmovým kolegou Ondřejem Fojtíkem.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT