Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Máte správný posed ? Alltraining.cz oficiálním měřícím centrem firmy Duratec

Publikováno | Sdílet:

Máte správný posed ? Alltraining.cz oficiálním měřícím centrem firmy Duratec

Jako jedno z málo pracovišť v české republice disponuje naše firma měřící stolicí Duratec FOG. S pomocí měřící stolice, simulátoru a adaptéru pro měření nášlapného systému vám dokonale a správně nastavíme posed na Vašem jízdním kole tak, aby jste na kole využívali za konfortního pocitu co nejvíc energie do vašeho výkonu.

 

Otázku správného posedu řeší snad všechny výkonnostní skupiny cyklistů co znám, v zimním přípravném období máte ideální možnost na přeučení starých zažitých stereotipů a zoptimalizovat váš posed k optimálnímu výkonu. Správné nastavení může zlepšit váš výkon, až o desítky wattů.

Posed nastavíme profesionálům, amatérům či pouze občasným turistům, kteří využívají své kolo jen pro zábavu. Neboť chceme, aby jste trénovali správně a vaše technické vybavení je toho jedním ze základních pilířů. Budete mít možnost od 1. 12. 2008 při každém absolvovaném zátěžovém vyšetření do tréninkového programu absolvovat a získat správné hodnoty o nastavení vašeho správného posedu za velmi výhodnou cenu. Objednat se můžete samozdřejmě kdykoli pouze na samotné změření správného posedu. V několika příštích dnech vám přineseme podrobný článek o celém měřícím systému a zboží naleznete v sekci Ostatní služby – Testy, kde si měření můžete závazně objednat.

Ruku na srdce, kolik z vás se s odborníkem poradilo zda má posed na kole správný? Ne náhodou se všichni sportovci využívající ke svému výkonu technickou pomůcku zabývají co neideálnějším sladění sportovce, sportovního náčiní a prostředí. Neřaďte se mezi domácí kutili a nechte si správně poradit, protože tělo vám to vrátí v podobě ještě lepšího výkonu, který za to přeci stojí.

Duratec FOG systém - měřící a výpočetní systém pro správnou polohu cyklisty na kole včetně optimalizovaného návrhu geometrie rámu

Vysvět. - FOG (Frame with Optimized Geometry) neboli rám s optimalizovanou geometrií.

Stanovení správné geometrie rámu a stanovení správné polohy posedu na kole je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňující výkon a zdraví závodníka. Získat optimalizovaný výsledek v podobě rámu a to přímo dle anatomických parametrů konkrétní osoby je však poměrně složitá záležitost.

Duratec FOG Systém je měřící a výpočetní systém pro správnou polohu cyklisty na kole včetně optimalizovaného návrhu geometrie rámu. Vstupním parametrem do systému jsou odborně naměřené rozměry závodníka pomocí FOG zařízení. Na základě těchto hodnot je proveden následný výpočet optimálního posedu na kole a geometrie rámu. Vlastní výpočet kalkuluje s mnoha faktory (anatomie, typ treter, typ pedálu, disciplína) a navrhuje rám či kolo tak, aby cyklista dosáhl takové cyklistické polohy na kole, která je maximálně efektivní. Výsledkem a výstupem měření Duratec FOG je optimalizovaná geometrie rámu a poloha posedu přehledně zakótovaná ve výkrese vztahující se na modely zn. Duratec. Systém hledá optimum mezi výkonem, odolností, pohodlím, maximalizací výkonu a biomechanickým hlediskem. Všechny tyto faktory byly zjišťovány důsledným vývojem a výzkumem v kombinaci s praktickými testy. Firma Duratec zakoupila výpočetní algoritmy obecného rámu od firmy Bikefittings, která na základě dlouholetých zkušeností a analýz mužské a ženské populace, vytvořila postupy pro výpočet několika cyklistických disciplin. Základem pro stanovení výpočtu je pochopení biomechanických vlastností jedince. Tyto vlastnosti byly hledány a konzultovány s odbornými lékaři. Jejich problematika je však natolik náročná, že její vysvětlení a promítnutí do vlastního výpočtu není jednoduchým popisem možné.

Akce:

  • Cena měření pro členy Alltraining. cz je nyní pouhých 1390,- Kč

  • Pro ostatní 1590,- Kč

Co si na měřění sebou vzít?

  • cyklistické oblečení (dres + kraťasy)
  • vaše pedály (je nutné znát jejich přesný typ a katalogové číslo výrobku)
  • vaše cyklistické tretry (je nutné znát jejich přesný typ a katalogové číslo výrobku)

TELEFONICKÁ RERERVACE JIŽ NYNÍ.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT