Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Milan Kadlec osmý na dráhovém ME v omniu

Publikováno | Sdílet:

Trenér Alltraining.cz Milan Kadlec se na dráhovém mistrovství Evropy v nizozemském Alkmaaru, které se koná v těchto dnech, opět představil v dobrém světle. V omniu skončil osmý.

Tzv. omnium endurance se skládalo celkem ze čtyř disciplín: scratche, vylučovacího závodu, bodovacího závodu a stíhačky. Ve scratchi zvítězil po sólovém úniku obhájce loňského titulu Unai Elorraiga ze Španělska před Wimem Stroetingou z Holandska a Němcem Robertem Bartkem. Milan Kadlec skončil v první disciplíně na místě 11. Našemu trenérovi pomáhal Jiří Hochmann, který mu rozjížděl spurty. Hochman skončil šestnáctý.

 

Vylučovací závod vyhrál Robert Bartko z Německa před Rakušanem Andreasem Müllerem a Italem Elio Vivianim. Milan Kadlec si oproti prvnímu závodu polepšil - dojel osmý. Jiří dokončil na místě 15.

 

V bodovacím závodě zvítězil Ital Elia Viviani s velkým bodovým náskokem. Viviani nasbíral celkem 25. bodů, zatímco druhý Nizozemec Wim Stroetinga jen 18 a třetí Španěl Eloy Rovira Teruel pouhých čtrnáct bodů. V bodovačce dosáhl Milan Kadlec nejlepšího výsledku ze všech omniových disciplín - s třinácti body byl klasifikován na vynikajících čtvrtém místě. Jiří Hochman nasbíral pouze tři body a skončil dvanáctý.

 

Posledním závodem byla stíhačka na 3 km, které se účastnilo pouze prvních dvanáct závodníků v celkovém pořadí omnia. Milan Kadlec samozřejmě nechyběl. Ve stíhacím závodě zvítězil Jens Mouris časem 3.20.812 před svým krajanem Stroetingou (3.22.883) a Němcem Bartkem (3.23.484). Milan Kadlec zajel čas 3.34.562, který mu vynesl 7. místo. V celkovém pořadí to nakonec znamenalo místo osmé.

 

Celkové pořadí omnia endurance:

 

1. STROETINGA Wim (NED) 44 bodů

2. BARTKO Robert (GER) 40

3. VIVIANI Elia (ITA) 38

4. ELORRIAGA ZUBIAUR Unai (ESP) 35

5. MÜLLER Andreas (AUT) 28

6. MOURIS Jens (NED) 27

7. TERUEL ROVIRA Eloy (ESP) 23

8. KADLEC Milan (CZE) 22

9. BUJKO LUKASZ (POL) 19

10. GRAF Andreas (AUT) 13

11. ŽABKA Jozef (SVK) 13

 

15. HOCHMANN Jiří (CZE) 1

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT