Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

MTB kemp v Novém Městě na Moravě byla velká zábava pro děti i dospělé

Publikováno | Sdílet:

První MTB kemp letošní sezony s podnázvem Basic Apalucha v termínu 4. – 6. 6.2021 se uskutečnil na oblíbeném místě bikerů Tři studně V kraji Vysočina a konkrétně, v útulném penzionu Horácko, který nabizí skvělé zázemí s vynikající kuchyní a wellnes. V nedaleké blízkosti se nachází Vysočina aréna, která skýtá mnoho možností pro využití horských kol. Tím největším lákadlem jsou místní traily a oblíbený pumptrack.

Na kempu se sešla různorodá skupinka bikerů, bikerek a malých začínajících dětí s otci. Vznikly tedy dvě skupinky, jedna dospělácká a druhá dětská občas rozšířená o ženy. Program kempu byl opravdu nabitý od prvních chvil.  Celý kemp jsme zahájili v pátek odpoledne, kdy jsme po seznámení s programem vyrazili na první seznamovací jízdu, plnou základních prvků podle metodické řady Vojtěcha Berana.

Aby celý koncept byl kompletní, nevynechali jsme ani videorozbor. V podvečerních hodinách jsme se také věnovali besedám se sportovní tématikou, jak tělo optimálně zatěžovat nebo jak se správně stravovat. Protože celý kemp je fyzicky náročný, nevynechali jsme ani regenerační služby, jako byly masáže a fyzioterapie pod vedením zkušené fyzioterapeutky olympioniků Terezy Beranové.

Sobotní ráno jsme zahájili rozcvičkou tak abychom nastartovali metabolismus a připravili tělo na dvoufázový trénink techniky. V dopoledních hodinách jsme se zaměřili na nácvik prvků ve volném terénu a odpolední fáze se nesla ve znamení trailů a pumptracku. Protože nás překvapila dešťová přeháňka, mohli jsme se také vyzkoušet jízdu v náročnějších podmínkách. Naši malí bikeři byli přímo nadšení a nevynechali jedinou louži.

Neděle se nesla v rytmu opakování a zdolávání těch nejtěžších překážek. Ti nejzdatnější pokořili i několik teréních sekcí, na trase Světového poháru horských kol. Je vidět, když se postupuje správně a metodicky vše se zvládne.

Tento kemp byl naplněn přátelskou atmosférou a nevšedními zážitky. Již teď se těšíme na další.

 RECENZE NAŠICH ÚASTNÍKŮ:

Ivuša: „Za mne bmba. Dost mi to dalo, hlaně uvolnění a těžiště. Já si to musím několokrát zkusit a musím na to přijít, věřit si a věřit kolu, vědět, kam mne pustí. Škoda jen že jsem si to neužila úplně naplno, a byla omezena bolestí a hybností z toho nevinného pádu. Jsem moc ráda, že tam byla Terezka a dala mne do kupy, jinak si myslím, že bych skončila. Moje kamarádka Máca byla taky velmi spokojená a nadšená.
Tento rok už mi kemp nevyjde. V prvním termínu nám začíná tábor a během dalšího jsem v lázních v Libverdě. Tam budu trénovat na singlech, tak se těším, jak využiji nově nabité dovednosti.
Takže ještě jednou díky všem.“

Jirka K: „ Na kempu jsem se dozvěděl velmi mnoho přínosných informací. Nejsem úplný začátečník, ale i tak jsem zjistil, že se mám ještě mnoho učit, nejvíce mě překvapilo, jak je důležité mít techniku zažitou, tak abych ji byl schopný využít i v maximálním výkonu při závodě. Jen tak abyste věděli, jsem si vytvořil nové watové maximum při vašem závodě na závěr!“

Jiří L.: „ Nejprve jsem se chtěl zamyslet co bych změnil nebo vylepšil, ale vůbec mě nic nenapadá. Je vidět, že za těch 15 let to máte opravdu zmáknuté do nejmenších detailů. Nevice se mě líbilo oddělení dětí a dospělích, každý měl svoji skupinku a když byla malá pauza mohli jsme se sdělit své dojmy. Velmi jsme si kemp ze synem užili a rozhodně se nevidíme naposledy. Děkuji všem.“

Rezervace na kempy nalezne ZDE

Veškeré fografie jsou k dizpozici ZDE

Alltraining.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT