Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

MTB škola techniky na Benecku byla prostě skvělá!

Publikováno | Sdílet:

Druhá MTB škola techniky na Benecku v hotelu Žalý (14. – 16. 6) byla obklopená slunečnými paprsky a modrou oblohou a však poslední den v neděli nás par kapek dohnalo.

Na tomto kempu se sešla skupinka různorodá, ale uvořila se super parta a byla radost jezdit. První seznamovací den pátek po obědě proběhlo oficiální zahájení kempu, kde se naši účastníci dozvěděli, co je čeká a nemine, na co všechno se mohou těšit. Po těchto oficialitách nám už nic nebránilo vyrazit na první společný trénink, který se nesl v duchu základních prvků a dovedností, které je třeba ovládat a patřičně si je osvojit abychom mohli postupnou metodickou řadou jít dál a dál.

Tento kemp byl určen už pro pokročilejší bikery a bikerky základy jsme prošli, ale nevěnovali jsme jim takový důraz jako v kempech pro začátečníky. První den jsme prošli základní polohu jezdce, zvedání předního a zadního kola a přenos těžiště. Po tréninku proběhlo nezbytné protažení a lehké posilování pod vedením našich fyzioterapeutek. Večer byl prostor pro regeneraci a videokoučnik.

Druhý den odstartoval rozcvičkou. Naši zdatní mladíci a členové týmu, alltraining.cz, kteří byli také součástí kempu, si s trenérem Vojtěchem Beranem přivstali a šli trénovat nedalekou trať KPŽ, aby v následném víkendovém prodali znalosti trati a podali co nejlepší výsledek. Po těchto ranních aktivitách následovala první tréninková fáze, která byla zaměřená na opakování a už převedení všech naučených prvků do terénu.

Následně jsme se naučili jak skákat a jak optimálně projet zavřený či otevřený slalom. Po obědě a krátké pauze jsme vyrazili na druhou fázi, která měla naše účastníky otestovat v tom, co se naučili. Na našich speciálních tratích, které jsme připravili, bylo vše převedené do praxe a musíme říct, že to šlo všem velmi hezky a udělali obrovský posun vpřed. Po protažení, následovala opět regenerace a beseda o tréninku a nastavení kola, samozřejmě nechyběl ani videokoučink aby se naši účastnici viděli, jak ji to jde, či nejde. 

Závěrečná neděle se nesla už v uvolněné atmosféře a při pohledu na padající kapky deště se všichni usmívali, protože podmínky budou o to těžší. Opět jsme vyrazili na naše tratě a zahráli si několik zábavných her, které baví úplně všechny a po půl hodině se opět nebe roztrhalo a závěrečný závod už probíhal pod svitem slunečných paprsků.

Recenze našich účastníků:

Tomáš: „Musím říct, že tento kemp naprosto splnil má očekávání. Počasí vyšlo parádně, i když dnes trošku zapršelo, vůbec to nevadilo. Nejvíce mě ale zaujala Adamova přednáška o nastavení kolo a správném posedu. Určitě si kolo nechám nastavit, protože přesně s těmi problémy co jsme si říkali se potýkám. Jinak děkuji celému týmu Alltraining za skvělou organizaci.“

Vojta: „Celý kemp jsem si užil na max. Hodně jsem se toho naučil v technice. Už se těším na další kemp v červenci kdy se potkáme zase s týmem."

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT