Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na letos posledním kempu jsme si užili letní podmínky i koupání v moři

Publikováno | Sdílet:

Mallorka na podzim rozhodně nezklamala! Parta, která vyrazila na kemp Sunny Holidays, si užila možnosti, které tento středomořský ostrov na v tomto období nabízí. Dlouhé vyjížďky tak doplnilo koupání ve stále teplém moři či ochutnávání tamějšího jídla.

Dobrá parta je na kempech na Mallorce velice důležitá a my můžeme být rádi, že na termín 20. až 29. října přijela skvělá skupina cyklistických nadšenců. Kilometry pak ubíhaly snáze a všichni skutečně zapomněli na strasti pracovních dnů. Mallorka se skutečně stala nefalšovaným rájem s kolem.

Na podzim jezdíme volnějším tempem, protože už není třeba trénovat na závody v sezoně. Jde o zábavu a poznání všech koutů ostrova. Stihli jsme všechno. Od hlavních zajímavostí po odlehlé asfaltky, kam vyrážejí jenom znalci ostrovy. Což jsou i naši trenéři. Všichni se projeli prakticky po všech možných trasách.

Nemohla chybět dálková 200kilometrová pouť na mys Formentor, k němuž vede krásná vyhlídková cesta skrz útesy. Do výšlapů jsme zařadili i klikatou silničku Sa Calobra, která je největší vrchařskou výzvou na ostrově. Tento kopec má převýšení asi 700 metrů a výjezdy k cyklistickým svatyním jako Sant Salvador nebo Bonany pak působí jako brdky.

Protože jsou některé trasy na Mallorce dost náročné, dbáme o výživu. Iontové nápoje od Nutrendu máme vždycky po ruce. Účastníci se mohou skutečně spolehnout na kola. Jednak je pravidelně kontroluje mechanik a nablýská pomocí CYKLOSTAR, jednak značky Colnago a BMC mají skutečně skvělé stroje. To si musí každý vyzkoušet sám. BMC šlapou skutečně tak precizně jako švýcarské hodinky, zatímco Colnago nezapomíná na svůj italský šarm a instinkt vítězů.

Co děláme po dojezdu? Po protažení a odpočinku následuje jedna „oficiální“ část, kterou tvoří přednášky trenéra Vojty Berana ohledně cyklistického tréninku a také moderní videokoučink. Nechybí ani besedy o regeneraci s Terezou Beranovou, kde se všichni dozví jak se starat o své tělo. I na silničním kole lze uplatnit spoustu technických fíglů, které účastníci nejlépe pochytí pomocí záběrů.

Na podzim byla ještě oblíbenější „neoficiální“ část. Nad specialitami výživné baleárské kuchyně jsme přátelsky probírali všechno, co je s cyklistikou a sportovním životem spojené. Takové debaty nelze brát na lehkou váhu, a tak se leckdy protáhly dlouho do noci.

Po zimě se už těšíme na jarní kempy! Rádi vás tam uvidíme a užijeme si spoustu zábavu, o kterou jde při amatérském sportu především. Na první kempy vyrazíme už na počátku března a jsou vhodné pro polykače kilometrů, kteří se chtějí dostat do formy. Pohodáři si ještě více užijí navazující termíny v dubnu a v květnu, kdy už jezdíme skoro pořád v krátkém rukávu. Ale i pro ně to může být výzva – spousta našich účastníků poprvé díky jízdě v balíku překoná hranickou metu 100 kilometrů. Ti trochu zkušenější si mohou zažít „dvoukilo“ při pouti na Formentor.

Desetidenní program vede protřelý cyklistický kouč Vojtěch Beran. O vaše těla se před jízdou a hlavně po jízdě postará fyzioterapeutka Tereza Beranová, s níž také ráno nastartujete organismus při rozcvičce.

Více o kempech se dozvíte zde: https://www.alltraining.cz/kempy/mallorca/

Kompletní reportáž najdete v naší fotogalerii

Na viděnou na jaře na Mallorce!

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT