Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Na MTB kempu v Novém Městě na Moravě se překovávali hranice

Publikováno | Sdílet:

Ve dnech 13. -15. 9. proběhla v Novém městě na Moravě víkendová škola cyklistiky.  Sešlo se nám zde celkem 17 nadaných účastníků, kteří přijeli na tento kemp především rozvinout a zlepšit své dosavadní dovednosti na horském kole na krásné Vysočině. Ubytováni jsme byli v penzionu Horácko, kde jsme již pravidelnými hosty a poskytuje ideální podmínky pro náš kemp včetně výtečné kuchyně. Počasí vyšlo na tento prodloužený víkend na jedničku, a tak jsme hned po příjezdu absolvovali první trénink, kde jsme se rozdělili do dvou skupin podle pokročilosti pod vedením dvou zkušených trenérů. Jednu skupinu vedl Vojtěch Beran a druhou Adam Ptáčník.

Naučili nás správně přenášet těžiště na kole, správně technicky provézt průjezd zatáčkou a jízdu ze sedla. Dále jsme se také naučili jak zvednout přední a zadní kolo. Trénování těchto prvků bylo v prvním tréninku prováděno v lehčím terénu, na louce a polní cestě, tak aby si každý účastník mohl správně osvojit tyto tréninkové prvky a byl následně schopen je provést i v náročnějším terénu. Po návratu z tréninku proběhlo protažení celého těla se zkušenými fyzioterapeutkami. Potom následovala večeře, po které proběhla beseda se sportovní tématikou a také videokoučink, který odhalil i ty sebemenší neduhy, kterých se naši účastníci a účastnice dopouští.  Poté byl již prostor pro regeneraci, kde si každý cyklista mohl vybrat mezi masáží či fyzioterapií pod vedením fyzioterapeutek Terky a Báry.

Následující den nás čekaly dva tréninky, jeden dopolední a druhý odpolední. Před prvním tréninkem jsme také absolvovali ranní rozcvičku, jejíž součástí bylo rozběhání, protažení a posílení především středu těla. Během sobotních tréninků jsme se již dostali, do náročnějšího terénu Vysočina Arény, kde mimo jiné proběhl letos světový šampionát horských kol. Tyto tréninky byly zaměřeny jednak na aplikování již naučených technických prvků, naučení se nového prvku tzv. pumpování a v neposlední řadě jsme se také naučili správné přenášení váhy na kole při výjezdu prudkého kopce. Projeli jsme všechny místní traily, které nabízí opravdu parádní svezení.

Namohli jsme vynechat ani novinku letošního roku v aréně a tím byl naprosto famozní Pumptrack. Po návratu z odpoledního tréninku proběhla opět beseda zaměřená na správnou životosprávu cyklisty a taktéž jsme promítali videa natočená během dne, tak aby každý mohl dostat zpětnou vazbu na svůj výkon a případně zlepšit technické chyby při jízdě. Poté již patřil prostor opět regeneraci.

Poslední den nás čekal ještě jeden dopolední trénink, během kterého se trénovaly sjezdy v náročném terénu a na závěr proběhly závody, abychom mohli poměřit své síly. Celý kemp byl zakončen závěrečným protažením a vyhlášením výsledků závodů.

Obě dvě tréninkové skupiny udělaly velký pokrok v technice jízdy a my věříme, že nikoho již žádná překážka v terénu nepřekvapí.

Veškerou fotogalerii naleznete ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT