Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Náš trenér a olympionik Milan Kadlec vícemistrem ČR v časovce družstev

Publikováno | Sdílet:

Náš trenér a olympionik Milan Kadlec vícemistrem ČR v časovce družstev

Očekával se velký boj mezi Duklou, za níž startoval i náš trenér Milan Kadlec a týmem PSK Whirlpool. K tomu také nakonec došlo. Svou převahu ale ukázal Whirlpool. V juniorské kategorii se sázelo na Příbram. Do bojů však ostře vstoupili bikeři České spořitelny.

Dukla i Whirlpool postavily na start shodně dva týmy. Ty pak doplnil celek CK Windoor´s Příbram. Celkově tak závodilo pouze pět mančaftů. Kopcovitý terén spíše svědčil Whirpoolu a nakonec se ukázal být rozhodujícím. Družstvům Dukly, převážně složeným z dráhařů, dělaly kopce přeci jen problém. Kopcovitý terén také s největší pravděpodobností způsobil to, že pouze jeden tým dojel do cíle v původním složení – tedy ve čtyřech lidech.

Vítězné kvarteto týmu PSK Whirlpool Author ve složení Stanislav Kozubek, František Klouček, René Andrle a Tomáš Bucháček se na 78 km dlouhou trať vydalo hned za družstvem Dukly ve složení Milan Kadlec, Alois Kaňkovský, Martin Bláha a Petr Lazar. Dukla měla problémy hned po startu. S tempem začínal mít problémy Lazar, a tak musel celý tým jet pomaleji, než bylo v plánu. Lazar nakonec odpadl a Dukla tak pokračovala pouze ve třech. Mistr světa v dráhovém omniu z minulého roku Alois Kaňkovský měl ale přirozeně problémy v kopcích. Jako dráhař není na kopce zvyklý, a tak se na špici střídalo pouze duo Milan Kadlec a Martin Bláha, kteří tak museli jezdit i několikakilometrové špice. Tento stav byl impulsem pro Whirlpool, který začal Duklu brzo sjíždět. Role měli závodníci Whirlpoolu dobře rozdělené. Bucháček s Kozubkem tahali hlavně do kopce, zatímco Andrle s Klouček se na špici ocitli hlavně z kopce. Hlavně ale dokázali celý závod absolvovat společně ve čtyřech lidech, což je nakonec bez problémů dovedlo k vítězství. Třetí místo pak připadlo rovněž družstvu hradeckého celku PSK Whirlpool ve složení Martin Mareš, Petr Kaltofen, Jakub Danačík a Leopold König. Druhý tým Dukly byl nakonec čtvrtý, Příbram skončila pátá.

Družstvo Příbrami bylo favorizováno hlavně v juniorské kategorii. O překvapení se ale postaral tým České spořitelny MTB složený výhradně se závodníků na horských kolech. Kvarteto ve složení Jakub Magnusek, Matěj Nepustil, Daniel Dvořáček a Aleš Janda všem ukázalo, jak správně střídat a s náskokem téměř čtyřiceti sekund si tak dojelo pro zlato. Stříbro patřilo Kooperativě a bronz Dukle Brno.

Výsledky:

Muži:
1. PSK Whirlpool Author (Klouček, Kozubek, Andrle, Bucháček) 1:41:18,16
2. ASC Dukla Praha (Kaňkovský, Kadlec, Bláha, Lazar) 1:43:15,26
3. PSK Whirlpool Author (Mareš, König, Kaltofen, Danačík) 1:45:57,90

Junioři:
1. ČS MTB (Magnusek, Nepustil, Dvořáček, Janda) 1:12:02,11
2. KC Kooperativa SG (Vojta, Šimerle, Nesvadba, Doležal) 1:12:40,15
3. ASO Dukla Brno (Vendolský, Dlužanský, Skalický, Kaňkovský) 1:12:45,69

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT