Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Odhalte chyby ve výkonu a rozhodněte jak zlepšit přípravu v nové sezóně 2013!

Publikováno | Sdílet:

Odhalte chyby ve výkonu a rozhodněte jak zlepšit přípravu v nové sezóně 2013!

Poslední letošní závod Kola pro život „Oderská Mlýnice České spořitelny“ otestoval naše Super Bikery po všech stránkách. Chladné počasí, déšť a těžká trať prověřily síly všech při finálovém závodě 13. ročníku seriálu.

O post Super Bikerů na Oderské Mlýnici byl velký zájem. Nakonec jsme místo obvyklých 3 – 4 závodníků vybrali do finále 5 zájemců. Trojice mužů Tomáš Sodomka, David Křivohlávek a Jindra Skála, spolu s jedinou ženou v pětici, Martinou Vaníčkovou se rozhodli jet delší trasu na 56km. Patrik Mrázek dal raději přednost Fitness jízdě.


Do Klokočůvku u Oder si přijeli závodníci užít poslední start Kola pro život. Na pětici Super Bikerů už na stánku čekali zkušení trenéři, kteří je provázeli celý den. Po přivítání zjistili, co všechno je vlastně čeká a jak jim to pomůže zvládnout tento dost těžký závod. Vyladěni do bílo-oranžových dresů Super Bikera všichni zahájili v sychravém počasí odhodlaně přípravu na závod.



Základem bylo pořádně připravit tělo na výkon, zahřát svaly a nezapomenout na protažení tak, aby nám co tělo co nejvíce a nejdéle při závodě sloužilo. Po rozcvičení si každý užil aktivační masáž a pak už zbývalo jen nechat si poradit od trenéra Vojty Berana, jak a co během závodu jíst a pít, aby byl výkon co nejlepší a předešlo se energetickému deficitu.

Na samotné rozjetí se vydali Super Bikeři 50 min před startem. Po projetí prostranství startu a cíle si všichni dali intenzivní tříminutový úsek, kterým tělo připravili na intenzivní start a intenzitu v závodě samotném. „ Myslel jsem, že se po tomhle intervalu ani nerozjedu, ale fakt se mi jelo líp,“ zhodnotil rozjezd Tomáš, který jel vůbec svůj první závod sezóny.

Aby si bikeři mohli na trati hlídat, jak jsou na tom fyzicky, dostali na kolo GPS cyklocomputer Garmin. Teď už zbývalo jen postavit se na start.

 

Trať byla po večerním vydatném dešti náročná a bahno by se dalo prodávat. Převýšením a profilem patřila trať k těm těžším. Třešničkou na dortu pak bylo stoupání na Mlýnici, kde si i hobby závodník připadal jako profesionál na Tour de France. Díky hlasité kulise fandících diváků, pivní pohotovosti a mladým bubeníkům tu byla neskutečná závodní atmosféra. Místo valtického Anděla tu bylo hned několik Čertic!

 Do cíle dorazili všichni Super Bikeři jen s malým odstupem. Velice dobře jela Martina, která si vyjela 6. místo ve své kategorii. Patrik dokonce dokončil Fitness jízdu na 3. místě ve své kategorii a celkově byl osmý! Oba si hlasitě pochvalovali, jak jim to dneska jelo. Martina byla tak nadšená, že už přemýšlí jak ještě vylepšit svoji výkonnost. Rozhodla se dokonce před příští sezónou rozjet se s Alltraining.cz na tréninkovém kempu na Mallorce.

Po projetí cílem všichni Super Bikeři poslouchali jako hodinky a hned se jeli vyjet. „Okamžité volné projetí hodně pomůže v odstranění kyseliny mléčné. Strečink zase zrychlí mnohonásobně regeneraci. Tento postup by proto měl být pro každého závodníka po dojetí do cíle samozřejmostí,“ vysvětlil všem zkušený trenér Alltraining.cz.

V půl páté se všichni rozloučili při vyhlášení výsledků na pódiu, a plni odhodlání slíbili, že na budoucí sezónu budou trénovat už jenom chytře!

PROTO NEVÁHEJTE A JIŽ NYNÍ ROZHODNĚTE, KDE STRÁVÍTE POSLEDNÍ ETAPU PŘÍPRAVY PŘED SEZÓNOU 2013.

Pojeďte s námi na Mallorcu, kde jsme pro vás připravili i speciální termín
(14. 3. - 24. 3. 2013 Camp for KOLOPRO).

Vyrazte na Slunnou Mallorcu 2013. Rádi bychom vás pozvali na IV. ročník jarní exklusivní tréninkový kempu do ráje cyklistů na slunné Mallorce.

Využijte výhodné včasné rezervace a nově i skupinové slevy... Více informací Zde!

KOMPLETNÍ REPORTÁŽ NAJDETE V NAŠÍ FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT