Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Podzimní kemp na Mallorce v duchu letního počasí a skvělé party

Publikováno | Sdílet:

Podzimní kemp, který proběhl v termínu kemp 27.10. -5.11.2017, byl provázen naprosto famózním počasím, které bylo dokreslené skvělou partou nadšených cyklistů táhnoucí za jeden provaz.

Již od prvního dne bylo jasné, v jakém duchu se ponese celý kemp. Krásy slunného ostrova Mallorky, jsou snad ještě více okouzlující než na jaře. Protože v doma v České republice nevládlo příliš vlídné počasí, umocnilo to celkový dojem z kempu. Člověk tady ztratí velmi rychle pojem o tom, že je listopad a v jakém to ročním období vlastně je. Po příletu hned všichni odhodili bundy, šály, kabáty a skočili do triček a kraťasů.

 Podle koncepce Vojty Berana byly na programu první den zátěžové testy, které zjistili, v jaké kondici naši účastníci jsou. Po následném vyhodnocení nám nezbývalo nic jiného než všechny pochválit, protože výkonnost všech byla velmi dobrá. Vznikla tedy velmi vyrovnaná jedna skupinka cyklistů a jedné cyklistky. Nic nám nebránilo v tom začít brázdit mallorské silnice, silničky a stezky.

V prvním bloku jsme se zaměřili především na základní vytrvalost v rovinatějším terénu. Celá skupinka se sjela velmi rychle a kilometry se načítaly a načítaly. Vše bylo podpořeno naším novým materiálem a tím jsou kola BMC. Naši účastnici měli možnost si zajezdit na TOP modelech kol, které jezdí ti nejlepší profesionální cyklisté na světě včetně nejmodernější techniky, jako je elektronické řazení a kotoučové brzdy.

 Tréninky byly nastavené tak aby si naši účastnici užili počasí co nejvíce. Vyjížděli jsme v 10 hodin dopoledne, abychom si užili ještě odpoledních paprsků na pláži. Po příjemném koupání a slunění, byla na programu beseda, která ještě více přiblížila taje cyklistiky, tréninku, výživy, fyzioterapie a dalších témat týkající se zdravého životního stylu. První blok vyvrcholil nejdelší etapou, která měřila přes 200km na bájný maják Formetor. Celá skupinka táhla za jeden provaz, a tak jsme etapu zvládli bez sebemenších problémů a ve velmi dobrém čase. Následoval volný den, který slouží především k načerpání sil, odpočinutí si a využití mnoha regeneračních služeb, které zde máme k dispozici.

 Závěrečný tréninkový blok zavedl naše účastníky převážně do zvlněného terénu a místních malebných hor, ve kterých se nachází mnoho krásných stoupání. Etapy nebyly až tak kilometrově náročné, ale co do profilu a výškových metrů ano. Nezapomínáme ni na technické dovednosti a tak se pod vedením trenéra Vojty Berana se naši účastníci naučili správné jízdě do kopce a především z kopce aby si místní nádherné sjezdy užili naplno. Po dvou kopcovitých etapách nás čekala závěrečná královská horská etapa, která prověřila naše účastníky, jak jen to šlo. S délkou 160km a převýšením 3000m se jednalo o opravdu náročnou zkoušku pro ty nejodolnější.

 Etapu zvládli všichni naši účastníci na výbornou a tak nám nebránilo nic v tom, abychom tento podzimní kemp s letním počasím ukončili a zhodnotili. Rozdali diplomy a ocenili některé účastníky za předvedené výkony.

Nám se kemp velmi líbil a věříme, že si ho všichni užili stejně tak krásně jako my a doufáme, že se potakáme na nějakém z jarních termínů!

 Roman: „ Jsem zde nadmíru spokojený. Kemp splnil to, co jsem od něho čekal a nemám vůbec žádnou vítku. Sešla se zde dobrá banda, se kterou byla zábava nejen na kole. Užil jsem si to tady na max se vším všudy!“

  Martin a Jana: „Jezdíme sem, abychom si užili aktivní dovolenou a vyčistili si hlavu od všedních záležitostí. Největším bonusem pro mě je, když můžu odložit mobil a soustředit se jen na cyklistiku. Je to pro mě dokonalý relax a únik od reality. Velkou podporou, jak říká Jana nejen psychickou jsou trenéři kteří jsou vždy nablízku. Celkově to tady bylo perfektní, počasí luxusní a už se těšíme na jaro!“  

 Nezapomeňte sledovat také naše aktuální dění a všeshny důležité informace. Ty najdete na našich 

Facabookových stránkách

Všechny fotky jsou dostupné v naší FOTOGALERII

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT