Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Podzimní kemp v aprílovém počasí na Mallorce 26.10. - 4.11.2018

Publikováno | Sdílet:

První podzimní kemp 26.10 – 4.11.2018 se nesl v aprílovém počasí, které překvapilo nejednoho cyklistu. Vojtěch Beran, garant kempu, který je na Mallorce jako doma J, dokázal i za těchto podmínek naplánovat trasy takové, aby si naši účastnici kempu mohli projet celý ostrov a poznat všechny jeho krásy.

Již od prvního setkání, bylo jasné, že tento kemp bude velká zábava. Sešla se partička nadšených cyklistů a jedné cyklistky. Abychom zjistili výkonnostní úrovně všech účastníků, zahájili jsme tréninkový kemp zátěžovými testy. Před začátkem každého kempu ho absolvují vždy všichni účastníci. Zátěžový test odhalí jejich silné či slabé stránky. Na základě těchto údajů rozdělíme naše účastníky do několika skupin, aby si pobyt a jízdu na kole užili. V tomto případě to byly skupiny dvě.

Celý kemp byl rozdělen do dvou částí, první čtyřdenní blok se skládal především z rovinatých etap, které se odehrávali především na jižní a střední části ostrova. Obdivovali jsme krásy pobřeží a útesů, po kterých vede krásná široká cesta s perfektním povrchem, jako stvořeným pro rychlou jízdu J. Naše účastníky jsme nemohli ochudit o místní skvělé taverny a kavárničky, a tak vždy uprostřed etapy byla zastávka, na které jsme ochutnali místní koláče či výbornou kávu. Podívali jsme se do krásných měst jako jsou Lucmajor, Porreres, krasná Sara Pita, Cala Pí.

Ve městě Ses Salines jsme okusili místní velodrom. Na závěr prvního bloku tréninků jsme si vystoupali na první kopec nazývaný San Salvador, který nabízí opravdu dech beroucí výhledy po celém ostrově. Při cestě zpět jsme se naučili, jak optimálně projíždět zatáčku nahoru a dolů. Po téměř cca 400 kilometrech nájezdu si naši účastníci zasloužili den volna, v kterém využívali regenerační služby, jako byly masáže, fyzioterapie nebo oblíbený myostimulátor Compex.

V dalším třídenním bloku jsme se vydali na západ, a tedy do podhůří hor Tramuntana, kde jsme zdolali krásný kopec Orient a mohli obdivovat místní krásnou floru a faunu, která je zde opravdu jedinečná. Projeli jsme také celé západní pobřeží, které patří k tomu nejhezčímu, co Mallorca nabízí. Poslední den čekala na naše účastníky velká výzva v podobě dobytí nejsevernějšího cípu Mallorky a tím byl maják Formentor.

Druhá skupina pod vedením trenéra Adama Ptáčníka, měla lehký náskok, který uhájila až na vrchol a vítězem půletapy byl Milan. Skupinka nejstatečnějších se vydala na cestu zpět na hotel. Na Garminu edge 520plus bylo přes 200km, celý den na kole, úžasný západ slunce na pláži, co více jsme si mohli od závěrečné etapy přát. Prostě paráda!

 Recenze od našich účastníků..

Stalý klient Milan: „Počasí nám nevyšlo podle představ, leč jsem pěkně zajezdil a pobyt protáhl ještě o další týden. So rganizací celého kempu jsem maximálně spokojený, personál velmi ochotný a zejména musím ocenit profesionální přístup. Hotelové jídlo je velmi kvalitní a jsem s ním maximálně spokojen. Celkově jízda ve skupině mě hodně baví, a sehnat takovou partu nadšených cyklistů je velmi složité. Člověk si zde odpočine a zároveň najede hodně kilometrů a to je prostě super!“

Vlado, ketrý kemp okupil prvně říká: Cely tým Alltraining.cz su pre mna cyklosrdciari, ktori okolo seba vdacne rozdavaju odborne rady a svoje skusenosti ako z oblasti cyklistiky, tak aj z oblasti regeneracie a fyzioterapie. Mal som s nimi tu cest prezit krasnych 10 dni na cyklokempe na Malorke. Od zaciatku vsetko klapalo ako malo, vsetko bolo presne nacasovane. Pocas celeho kempu som mal pocit, ze som v rukach odbornikov, ktorych praca bavi a prinasa im radost. Pocas siedmich dni stravenych v sedle som s ubudajucim kilometrami pocitoval fyzicke zlepsenie kazdym dnom. Posunul som si svoje moralno-vôlove vlastnosti, zdokonalil jazdu v baliku, jazdu v kopcoch a v neposlednom rade som sa co to naucil o spravnej regeneracii po treningu. Nebola nudza ani o sutazenie, Vojto mal pre nas v kazdej etape prichystanu "tajnu" premiu :)
Kazdovecerne besedy a prednasky ma obohatili o teoreticke vedomosti z oblasti stravovania, treningu a regeneracie.
Malorku si takisto vo velkom uzivali popri mne aj moja manzelka so synom. Kemp urcite doporucujem vsetkym hobikom aj amaterom, ktory si chcu uzit treningove vyjazdy a pritom sa zlepsit v treningu v krasnom rovinatom aj kopcovitom terene slnecnej Malorky.
Este raz velka vdaka Vojtovi, Tereze B.,Tereze R., Adamovi a Michalovi. 
Navidenou :)

Celou fotagalerii naleznete v odkazu ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT