Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Poslední kemp sezony se odehrál za svitu slunečních paprsků na Mallorce

Publikováno | Sdílet:

Poslední kemp sezony 2018 byl opravdu tou pravou rozlučkou, kterou si každý cyklista může jen přát. Svit slunečních paprsků a šum mořských vln na ostrově cyklistice zaslíbeném Mallorce se jezdilo famozně!

Již od prvních chvil kempu panovala mezi účastníky velmi pohodová atmosféra. Sešla se zde partička nadšených cyklistů. Byly zde již známé ostřílené tváře, tak i úplně nové, které si chtěli užít sportovní dovolenou se vším všudy. Postupem času všichni dohromady utvořili skvělou partu, se kterou bylo radost brázdit ostrov křížem krážem. Na základě zátěžových testů nám vznikly dvě skupiny, z nichž každá měla své tempo a svého osobního trenéra, protože v každé skupině bylo 5-6 cyklistů, přístup mohl být tedy opravdu individuální.

Tento turnus, si plnými doušky užíval krásy ostrova Mallorca, protože počasí, které zde panovalo, bylo opravdu parádní. Sluneční paprsky dokreslovaly výhledy, které se nabízely zejména v druhé půlce kempu, ať to bylo kouzelné a nikdy se neomrzící západní pobřeží či kopec Orient s poutním místem. V první polovině kempu jsme projeli střed a východ ostrova, kde se nabízeli také velmi krásné výhledy na moře. Především to byl ideální rozjezd pro naše účastníky, zde jsou roviny se super asfaltem. První tréninky měřili něco kolem 100 km vždy se zastávkou v druhé polovině, tak aby naši účastníci poznali místní kulturu a ochutnali zdejší cafe cortado či výborné koláče a dorty.

Po první časti kempu (3 dny) následoval volný den, který naši účastníci mohli využít každý podle svého. Mohli vyrazit na výlet například, do nedalekého města Palma de Mallorca, které nabízí ke shlédnutí mnoho pamětihodností nebo využít některou z nabízených regeneračních služeb, jako byly masáže, fyzioterapie, teplý bazén a další. Den volna utekl jako voda a všichni se už těšili zpět do sedel. V druhé půlce kempu jsme se vydali do pohoří Serra de Tramuntana, kde na nás čekali kopce, které mají cyklistickou minulost.

Každý cyklista, který na Mallorcu zavítá, by je neměl vynechat a to byl i náš případ. Začali jsme Valdemossou, první skupinka si to střihla ještě přes vnitrozemské kopce Puigpunyent a Galileu. Na závěr jsme vyjeli velmi známý výjezd na tzv. Vojáky. Všichni tuto etapu bez problémů zvádli a mohli se těšit na poslední. Posední a zároveň královská etapa nás zavedla opět na západní pobřeží, přes malebné městčko Deia do přístavu port Soller, zde jsme vystoupali na místní maják, ze kterého jsou nádherné výhledy do okolí. První skupina si ještě navíc sjela a vyjela tzv. malou Calobru do Port Valdemossa.

Odměnou nám bylo výborné café v přístavu Soller. Po zaslouženém odpočinku následoval poslední výjezd a 25 serpentýn na Coll Soller, kde čekala prémie pro první tři. Na vrcholu se obě skupiny sešli a společně se vydaly směr hotel, což bylo zpočátku kempu nemyslitelné. Takové pokroky s námi uděláte, to je naše odměna a jsme za to moc rádi. Na úplný závěr broběhlo slavnostní ukončení a odměnění těch co vyhrávali, či udělali pokroky nebo byly poctivý a nevynechali ani jednu rocvičku :-). Tento kemp byl zároveň úplně poslední letošního roku a my se těšíme již na ten příští! Neváhejte a přidejte se k nám také.

Celou fotogalierii naleznete ZDE

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT