Když cyklistická sezona v Čechách se pozvolna rozjíždí, nám se na Mallorce proháněl v pořadí již čtvrtý tréninkový kemp. Na tento mallorský jarní kemp přijel skromnější počet účastníků a tak jsme všechny měli pod téměř individuální péčí.

" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Překonávání výzev a boření vlastních limitů, takový byl další kemp na Mallorce

Publikováno | Sdílet:

Když cyklistická sezona v Čechách se pozvolna rozjíždí, nám se na Mallorce proháněl v pořadí již čtvrtý tréninkový kemp. Na tento mallorský jarní kemp přijel skromnější počet účastníků a tak jsme všechny měli pod téměř individuální péčí.

První tréninkové kilometry byly zasvěceny objemové přípravě v rovinatém terénu. Skupiny našich cyklistů se projela kolem starobylých měst Llucmajor, Porreres, Felanitx a podívali se i do vnitrozemí ostrova do krásného cyklistického městečka Petra. Celá naše skupina se každým dnem více a více sjížděla dohromady, až vytvořila uspořádanou skupinu cyklistů, a to zejména díky našim zkušeným profesionálním trenérům Vojtěchovi Beranovi a Adamovi Ptáníkovi. Čtvrtým dnem jsme celý tréninkový blok vyvrcholili královskou etapou na Cap Formentor dlouhou 210km. Musíme před všemi smeknout, v jak malém počtu tuto výzvu zvládli, i když počasí bylo hodně proměnlivé, úspěšně celou etapu dokončili a večer se mohlo vše řádně oslavit.

Po dni volna, kdy se všichni odpočinuli a díky regeneračním službám, se stihli řádně připravit na náročné etapy druhého bloku. Čekala na nás hornatější část ostrova v pohoří Serra de Tramuntana, konkrétně jsme zdolali stoupání do  Valldemossy, Coll de Soller, Puig Major, Sa Calobra. Tedy všechny známé kopce, které tento ostrov cyklistům zaslíbený nabízí.

Mezi tahouny skupiny patřili zejména Aleš a Jarda, kterým zdatně sekundovali naši dva nováčci Michael a Pavel, kteří si svoji první účast na našem kempu užívali plnými doušky. Téměř každou etapu překonali nějakou z výzev a na letišti mohli mít spokojený výraz z dobře odvedené práce.

Celý kemp provázelo velmi proměnlivé počasí, jako ostatně celý březen, ale i tak nás nic nezastavilo a program kempu jsme splnili do puntíku.

Postřehy našich účastníků

Michael:Na kempu na Mallorce jsem poprvé a měl jsem to z toho velké obavy. Velmi mě překvapila profesionalita všech služeb. Bylo o nás postaráno se vším všudy. Nejvíce jsem rád, jak jsem to vše zvládl a mile překvapen, že jsem vše objel. Mám velmi dobrý pocit a myslím, že se ještě rozhodně uvidíme.“

Pavel: „Díky kamarádům cyklistům, které mám, jsem se o vás dozvěděl, protože s vámi jezdí a vše si moc chválí, tak jsem to také chtěl zkusit. Mám skvělé dojmy a jsem velmi rád, že jsem si dal letos 200km trénink na kole.“

 Veškeré fografie naleznete ZDE

Rezervace kempu a bližši infomace ZDE

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT