" />
Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Proč se jelo po startu Super Bikerům dobře a nepocítili obávanou krizi

Publikováno | Sdílet:

Proč se jelo po startu Super Bikerům dobře a nepocítili obávanou krizi

Do Oder se po roce znovu vrátilo slunečné počasí. V cíli se z vítězství radovali Robert Novotný a Petra Kottová. Tak jako měli organizátoři „předplacené" krásné slunné počasí, tak i naši poslední Super Bikeři 10. ročníku Kola pro život proměnili veškeré vysněné tréninkové a fyzioterapeutické služby na závod v Odérské mlýnici v reálný sen, který si naplno pod vedením Vojty Berana a týmu trenérů Alltraining.cz užívali.

Pro tento poslední závod v koutu republiky bylo vybráno dokonce čtyři Super Bikeři. Den se stejnou péčí, jakou mají profesionální cyklisté, měli možnost prožít Jana Čupáková, Radek Lenc, nadšený biker ze Škodovky, mladík Petr Hasoň, co se do soutěže přihlásil na poslední chvíli a ředitel závodu Kola Pro Život Roman Čermák, který mohl porovnat kvalitu služeb s dobou, kdy býval profesionálním cyklistou a zavzpomínat tak na slavné staré časy vrcholového sportovce.

Vybraní závodníci si uvědomovali svoje štěstí při losování posledních Super Bikerů a těšili se, že prožijí na vlastní kůži den, ve kterém budou hýčkáni od celého týmu alltraining.cz. Super Bikeři byli dochvilní, a tak za chladného rána mohl bez problémů začít jejich vysněný den.

Pod vedením fyzioterapeutky Terezy Trefné je jako první čekalo rozcvičení, které bylo veřejné a přišli se rozcvičit před závodem i mnozí ostatní závodníci Kola pro život. „Jakou částí těla by se rozcvičení nemělo začínat?", ptala se Tereza závodníků, kteří pravidelně rozcvičení u stánku Alltraining.cz absolvují. Po vzájemném napovídání správnou odpověď dali závodníci dohromady. Pokud si teď říkáte, že vlastně nevíte správnou odpověď, nebojte se, na konci článku byste všichni odpověď znát měli. Někteří naši SuperBikeři nebyli zvyklí na předzávodní ani pozávodní protažení, proto zajistit správnou výchozí polohu pro ideální protažení bylo dost obtížné, ale závodníci se nevzdávali a protažení zvládli absolvovat až do konce. Po aktivaci celého organismu, uvolnění kloubů a protažení hlavních svalových skupin následuje teprve protažení krční páteře a hlavy. Po závěrečném protažení s pomocí kola Super Bikeři nasedli na své stroje a vydali se s trenérem Vojtou Beran na předzávodní projetí. „Každý závodník by měl zařadit do projetí alespoň 1- 2 rychlé 3-5 minutové stupňované intervaly, které by měly tělo připravit na následné závodní maximální zatížení. Při správném absolvování intenzit připraví závodníci ideálně organismus na postartovní zakyselení a pojede se každému z mnohem lépe", upozorňuje na častou chybu trenér Vojta Beran. Každému Super Bikerovi také Vojta poradil, na co by si měl dát při závodě pozor a jaké nedostatky při jízdě by měl odstranit. Po společném projetí se Super Bikeři mohli těšit z předstartovní masáže. Během ní si vyslechli poslední rady od Vojty, který Super Bikery upozorňoval na průběžné doplňování tekutin a jídla v podobě energetických potravin a suplementů. Poté se závodníci s nainstalovanou  Garmin navigací, vybaveni suplementy Survival, protažení a rozjetí přemístili na start.

Několik sekund po 12.hod byl odstartován poslední závod a více jak tisícovka závodníků vyrazila na trať, která byla extrémně prašná a rychlá. Před průjezdem do druhého kola závodu čekal na odvážné závodníky skok, který sledovali diváci i na velkoplošné obrazovce. Po vjezdu do druhého kola závodníky neminulo prudké stoupání, kde se pole závodníků začalo trhat. Druhé kolo bylo delší a i technicky náročnější, než kolo první.

Jako první ze SuperBikerů dorazila do cíle žena Jana. Poté dorazili Roman, který se již těšil na pozátěžový strečink. Petr a v zápětí za ním Radek. Po naordinovaném nezbytném vyjetí, které okamžitě pomohlo odplavení laktátu z nohou se všichni SuperBikeři společně protáhli pod odborným vedením fyzioterapeutky Terezky. Znavení SuperBikeři byli rádi, že protažení po závodě se provádí převážně v poloze v sedě nebo vleže. Trenér Vojta Beran se všemi probral výsledky závodu, prokonzultoval kritická místa a vysvětlil nejasnosti. Vyhlášení výsledků se blížilo a s ním i vyhlášení Super Bikerů na pódiu, kde každý závodník obdržel dárky od sponzorských firem: dárky od Garmin, Compex, Survival, dres Kalas a tréninkový plán na měsíc ZDARMA od Alltraining.cz. Jedinečný den, který bude všechny zúčastněné v dobrém inspirovat v dalších startech v nové sezóně by neměl zůstat inspirací jen pro Super Bikery, a proto se nebojte na nás obrátit s jakoukoli sportovní prosbou či dotazem, na který vám vždy Vojta Beran s týmem specialistů z Alltraining.cz na dálku, či v novém tréninkovém centru v Praze 8 rádi osobně zodpoví vaše dotazy (trénink, výživa, objednávka zátěžového testu, změření posedu) a s čímkoli pomohou.  Pro Super Bikery to byl den nezapomenutelný, stejně jako atmosféra posledního finálového závodu s krásnou diváckou kulisou. „Musím říct, že jsem se dnes cítil lépe než profesionál", dodává spokojený padesátník Roman Čermák.    

 

!!!POZOR!!!

 VŠICHNI ZAREGISTROVANÍ DO 23.9. 2009, KTEŘÍ NEMĚLI TO ŠTĚSTÍ STÁT SE SUPER BIKEREM, OBDRŽÍ OD ALLTRAINING.CZ DÁREK.

Kompletní reportáž najdete v naší FOTOGALERII.

Všem závodníkům a zejména Super Bikerům přejeme zásloužený posezónní odpočinek. Všem patří rada - nezapomeňte se systematicky a včas připravit na novou ještě lepší sezónu 2010.

Team Super Biker

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT