Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Proč se jelo Super Bikerům dobře i za chladného počasí?

Publikováno | Sdílet:

Proč se jelo Super Bikerům dobře i za chladného počasí?

Druhý závod seriálu Kolo pro život se jel v Mladé Boleslavi nebyl ani tak náročný svým profilem, ale za to však na všechny čekala pořádná porce bláta a chladného počasí, která závod mnohým ztížila. Na start se postavili opět i tři vylosovaní Super Bikeři, kteří si kromě pěkného sportovního zážitku odvezli i vzpomínku na den, který jim ukázal, jak se správně připravit na výkon v závodní den.

Vybranými dnes byli: student Daniel Gabrle, nadšený cyklista Roman Major a domácí František Drábek, který vyměnil Škodovku za kolo. Všichni Super Bikeři se těšili, že prožijí na vlastní kůži den, ve kterém budou hýčkáni od celého týmu alltraining.cz. Všichni byli dochvilní, a tak i za chladného rána mohl bez problémů začít jejich vysněný den.

Pod vedením fyzioterapeutky  je jako první čekalo rozcvičení. Rozehřát svaly si přišlo i pár odvážlivců z řad ostatních závodníků Kola pro život. „Jakou částí těla by se rozcvičení nemělo začínat?", ptala se fyzioterapeutka Lucie Super Bikerů. Po vzájemném napovídání správnou odpověď dali závodníci dohromady. Pokud si teď říkáte, že vlastně nevíte správnou odpověď, nebojte se, na konci článku byste všichni odpověď znát měli. Někteří naši Super Bikeři nebyli zvyklí na předzávodní ani pozávodní protažení, proto zajistit správnou výchozí polohu pro ideální protažení bylo dost obtížné. Závodníci se nevzdávali a protažení zvládli absolvovat až do konce. Po aktivaci celého organismu, uvolnění kloubů a protažení hlavních svalových skupin následovalo teprve protažení krční páteře a hlavy.

Po protažení nasedli Super Bikeři na své stroje a vydali se s trenérem na předzávodní projetí. „Každý závodník by měl zařadit do projetí alespoň 1- 2 rychlé alespoň 3 - 5 minutové stupňované intervaly. Ty připraví tělo na následné závodní maximální zatížení. Při správném absolvování intenzit závodníci ideálně připraví organismus na postartovní zakyselení a pojede se každému z mnohem lépe. Obzvláště pak ve chladnějším počasí, kdy je rozjetí nezbytnou součástí předstartovní přípravy", upozorňuje na častou chybu trenér Vojta Beran.

Každý Super Biker dostal také rady, na co by si měl dát při závodě pozor a jaké nedostatky při jízdě by měl odstranit. Po společném projetí následovala předstartovní masáž. Během ní si vyslechli poslední rady s upozorněním na průběžné doplňování tekutin a jídla v podobě energetických potravin a suplementů. Poté se závodníci s nainstalovanou  Garmin navigací, vybaveni suplementy Survival, protažení a rozjetí přemístili na start.

Jako první ze SuperBikerů dorazil do cíle Daniel, který si dojel i pro krásné druhé místo v kategorii. Poté dorazili Roman, který dodává: „Musím říct, že jsem se dnes cítil lépe než profesionál" a František, který se již těšil na pozátěžový strečink a masáž elektrostimulátorem Compex. Znavení SuperBikeři byli rádi, že protažení po závodě se provádí převážně v poloze v sedě nebo vleže, při kterém mohli v klidu s trenérem probrat výsledky závodu, prokonzultovat kritická místa a vysvětlit nejasnosti. Vyhlášení výsledků se blížilo a s ním i vyhlášení Super Bikerů na pódiu, kde každý závodník obdržel dárky od sponzorských firem: dárky od Garmin, Compex, Survival, dres Kalas a tréninkový plán na měsíc ZDARMA od Alltraining.cz.

Jedinečný den, který bude všechny zúčastněné v dobrém inspirovat v dalších startech v sezóně by neměl zůstat inspirací jen pro Super Bikery, a proto se nebojte na nás obrátit s jakoukoli sportovní prosbou či dotazem (trénink, výživa, objednávka zátěžového testu, změření posedu), na který vám vždy tým specialistů z Alltraining.cz na dálku, či na příštím závodě rádi zodpovíme.


Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užit si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Trutově jako hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz.

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro závod 29. 5. V Trutnově budou vylosováni Super Bikeři 25. 5.2010

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů.

Kompletní reportáž najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT