Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Proč Super Bikeři nepodcenili v Jevišovce rozjetí před závodem?

Publikováno | Sdílet:

Proč Super Bikeři nepodcenili  v Jevišovce rozjetí před závodem?

Předposlední závod zavedl všechny cyklisty na slunečnou jižní Moravu, kde v malé vesničce nedaleko Mikulova se za hezkého počasí na tradiční rychlé trati mezi vinicemi o vítězi rozhodlo až v samotném závěru, kdy si to ve spurtu mezi sebou rozdali Ivan Rybařík a Pavel Boudný. Stejně tak se i s menším odstupem prohnali tři naši Super Bikeři do cíle.

V Jevišovce se mezi třemi vyvolenými představili Jan Svoboda, Aleš Kancnýř, který si dnes poprvé pořadně užil své nové kolo a trojici doplnil nadšený cyklista České Spořitelny Miroslav Volech.

Celý den začal rozcvičením s fyzioterapeutkou Terezou Trefnou, která zvláště všechny upozornila, že cíleným pravidelným strečinkem se zlepší kloubní rozsah a flexibilita svalů, které v tomto stavu snesou daleko větší zatížení než normálně. Hlavně zdůrazňuje nezbytnost protažení nejen před závodem, kdy se předejde možnému zranění, ale také bezprostřední protažení po zátěži, kdy se výrazně urychlí regenerace namožených svalových partií a protáhnou se zkrácené svaly. „Důležité je vždy začínat od kořenových kloubů. Systematickým prováděním postupně účinně uvolníte klouby a protáhnete všechny svalové partie," podotýká Tereza, která tím zve všechny zájemce o správný strečink v Oderské Mlýnici v 10:15 na společné rychlé 20ti minutové protažení.

Po absolvování předstartovní masáže se vydali na společné rozjetí s trenérem Vojtěchem Beranem, který vše tentokrát vysvětloval přímo za jízdy z kola. „ Dnes čeká všechny zdánlivě rychlá trať. Z mého pohledu je sice lehká po stránce technické, bude však velmi rychlá, a protože dost fouká, může se stát pro mnohé náročnou. Nikdo by neměl podcenit kvalitní rozjetí. To by mělo být alespoň 30 minut dlouhé, doplněno jedním až dvěma švihovými stupňovanými intervaly (dle trénovanosti sportovce). V oblasti anaerobního prahu dostanete tělo do optimální pohody a po startu se vám pojede výrazně lépe. Do rozjetí můžete zařadit i dva až tři spurty, kterými tělo připravíte na maximální zatížení. Intenzivní část rozjetí zakončete 30 minut před startem. Pak již udržujte svaly v teple a stále aktivované. V podzimních dnech se po rozjetí převlékněte do suchého a ochraňte se před studeným zákeřným větrem, vyvarujte se zbytečnému prochladnutí jak před, tak i při samotném závodu. Při důsledném rozjetí i v únavě předejdete zahlcení organismu, únava při výkonu z vás snáze opadne, " vysvětluje Vojta, trenér a autor tréninkového serveru Alltraining.cz, jak správně na to.

První do cíle nám dorazil Honza. Říká, že se mu jelo úplně skvěle. „Nikdy jsem se tak dlouho a intenzivněji nerozjížděl. Z počátku mi to přišlo moc, ale teď jsem rád, že to bylo včetně intenzivních intervalů na anaerobním prahu, které jsem mohl sledovat na Garminu na řidítkách. Rozjetí mi opravdu velmi pomohlo. Po startu jsem se ani tak nezadýchal a jsem rád, že načerpané rady využiji hned příští týden při závodě."

Vzápětí doráží Aleš, který podotýká, že se snažil pravidelně jíst i pít, ale nejvíc se těší na další systematické tréninkové vedení od Alltraining.cz a kemp techniky 15. - 18. října, kde dopiluje slabiny, které ho v závodě brzdily.

„Celý den byl Super, takovou péči jsem nikdy nezažil. Snažil jsem se jet, co to šlo dle rad trenéra Vojty Berana. Asi ví, co říká, protože mi to velmi pomohlo. Protažení s fyzioterapeutkou Terezkou, masáž, celoodpružené kolo od Specialized, výživa od Survival mě pomohla hlavně v druhé půli závodů, okamžitý strečink mi uvolnil nejvíc namožené svaly a celý tým Alltraining.cz mně ukázal, jak se připravit na závod přímo v závodní den. Jsem rád, že konečně vím jak na to a těším se na další systematický trénink, který mě opět posune dál," dodává vyčerpávajícně Mirek.

Všichni při vyhodnocení výkonu s trenérem Vojtou Beranem douvolňovali cíleně svaly na myostimulátorech Compex a těšili se na vyhlášení a s ním i na drobné dárky od sponzorů týmu Super Biker, jejíž hlavní cena byl poukaz na měsíční trénink ZDARMA od Alltrainig.cz.

Jestli i Vy chcete zkusit štěstí, užit si skvělý den, který vás bude motivovat do dalších skvělých výsledků a chcete závodit na dalším závodě seriálu „Kolo pro život" v Oderské Mlýnici jako  hvězda v dresu SUPER BIKER, zaregistrujte se již nyní na Alltraining.cz. Nejlepší SUPER BIKER si odveze kromě skvělých zážitků a užitečných rad i navigaci Garmin!

Registrace do soutěže SUPER BIKER ZDE!

Pro poslední závod 26. 9. V Oderské Mlýnici budou vylosováni Super Bikeři 23.9.

Všichni vylosovaní budou telefonicky kontaktováni.

!!!POZOR!!!

 VŠICHNI ZAREGISTROVANÍ DO 23.9. 2009, KTEŘÍ NEMĚLI TO ŠTĚSTÍ STÁT SE SUPER BIKEREM, OBDRŽÍ OD ALLTRAINING.CZ DÁREK.

Vy, co jste neměli štěstí nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kola pro život, kde Vám poradíme, jak správně zatížit svůj organismus a můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. 

Kompletní reportáž najdete v naší FOTOGALERII.

Těší se na Vás Team Super Biker

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT