Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Profesionál v akci aneb František Raboň na Mallorce

Publikováno | Sdílet:

Profesionál v akci aneb František Raboň na Mallorce

Po našem největším domácím týmu PSK Whirlpool-Author jsme vyzpovídali Františka Raboně z týmu High Road, který se zde v hotelu Ayron Park připravoval na pokračování závodní sezóny. Tuto destinaci si zvolil z toho důvodu, že mu nabízí příznivé jak klimatické tak geografické podmínky, pro trénink v kopcích, neboť objemovou přípravu už má za sebou. Z toho důvodu taky většinu tréninků absolvoval samostatně.

Na soustředění přicestoval se svým otcem, který naproti tomu většinu času strávil v rovinách a zvlněném terénu a najezdil zde porci kilometrů, za kterou by se nemusel stydět leckterý závodník. Na Ayronu v městečku Arenal je František poprvé, což je dáno skutečností, že většinou tady bývá s týmem, který volí ubytování na druhé straně ostrova. Hlavní výhody tohoto bydlení vidí v dobré dopravní dostupnosti Arenalu od letiště, ale taky ve skutečnosti, že je to de facto jediný „cyklistický" hotel na ostrově a lze zde najít zázemí v podobě mechanika a maséra. Jako další benefity vidí těstovinové bufety po tréninku a možnost nechat si vyprat věci.

Na rozdíl od již zmiňované domácí stáje má František své první letošní závody za sebou. Zúčastnil se závodu okolo Kataru, ze kterého má velmi dobrý pocit, ačkoliv to nebyl přímo jeho šálek čaje, neboť etapy v Kataru se vyznačují rovinatým profilem. Nyní se chystá na první belgickou klasiku Omloop Het Nieuwsblad, které se zúčastní i část týmu PSK Whirlpool-Author, o kterém jsme psali v minulém článku. Poté odcestuje do Španělska na etapový závod Volta a Murcia, který by mu měl profilově více vyhovovat a dokonce existuje varianta, že dostane „volnou ruku". Tato šance by se mu měla naskytnout ještě v několika závodech, díky dobrým výsledkům v minulé sezóně. Z velkých etapových závodů by se pak měl objevit v sestavě týmu na Giro d´Italia a španělské Vueltě.

Z domácích závodů jej pak určitě uvidíme na Mistrovství republiky, které se pojede opět společně se Slováky. Hostitelem pro letošní rok bude Trenčín a Dubnica nad Váhom. Hlavní motivace bude směřovat k časovce, v níž obhajuje titul.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT