Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

Prosluněná Mallorca přivítala další nadšené cyklisty a cyklistky

Publikováno | Sdílet:

Takový byl týden na Mallorce  11.–21.4. 2019. Na začátku dubna se nám na Mallorce sešla různorodá parta nadšených cyklistů a cyklistek, protože šlo o kemp s podnázvem Woman. Všichni se přijeli rozjet do nové sezóny do ráje cyklistů s Alltraining.cz chytře. Na kempu jsme tentokrát měli jak úplné začátečníky, tak i ostřílené cyklistické harcovníky, Všichni si celých deset dnů užívali cyklistiku naplno a každý den si užili na své sportovní dovolené nové nevšední zážitky.

Kilometry se nabíraly velmi snadno po celý kemp díky tréninkové koncepci Vojtěcha Berana a správně nastavenému tréninkovému plánu. Účastníci si užívali počasí s teplotami rozmezí 20 -25 stupňů s mírným větrem od pobřeží. Slunečné počasí tak vykouzlilo nejeden opálený proužek, ale také dobrou náladu v balíku, kterou nezkazilo ani chladnější počasí na závěr kempu.

První den po příjezdu byl ve znamení testů, při kterých se měřilo tělesné složení, síla vdechových svalů, ale také fyzická zdatnost při jízdě na trenažeru. Zde jim byl odoborně seřízen posed na půjčených karbonových kolech švýcarské prémiové značky BMC. Test byl rozhodující pro rozdělení do výkonnostních skupin. Na základě výsledku se tak vykrystalizovaly 3 skupiny, které trénovaly na podobných trasách avšak s odlišnou intenzitou zatížení.Rovinatý blok byl ukončen tréninkem na bájný maják Formentor, který je nejsevernějším bodem ostrova. Celá cesta je více než 200 kilometrů dlouhá, a proto bylo potřeba se na trénink pořádně připravit. Celý den začal lehkou rozcvičkou, která se nesla v duchu aktivaci a protažení svalstva, aby bylo tělo připraveno na podání dlouhodobého výkonu. Následovala bohatá snídaně, která uspokojila chutě všech účastník a připravila je na celodenní jízdu na kole.

Kemp pokračoval dnem odpočinku, kde mohli účastnici využívat mnoho regeneračních procedůr od vířivky přes masážecompex až po fyzioterapii. Vše pod odborným dohledem profesionálů.  Proběhla nezbytná kontrola materiálu, seřízení a umytí kol, které probíhá velmi rychle a kvalitně díky novému zázemí a šikovných rukou našich mechaniků. Dalším významnou událostí pro naše účastníky byla přítomnost několikanásobného paralympijského vítěze Jiřího Ježka, který s námi vyrazil na trénink a večer nám přednesl jeho inspirjící životní přiběh na besedě. V následujících dnech jsme pokračovali třemi etapami v kopcích, při kterých jsme zavítali do pohoří Tramuntana na severozápadě ostrova. Účastníci za tento týden najeli 600 – 1000 kvalitních jarních kilometrů, které budou dobrý dobrým základem pro sportovní, nebo závodní aktivity doma.

Recenze našich účastníků:

Gabo: "Cyklokemp s Alltraining opat nesklamal. Vyborná partia, výborný trénink a hlavne dobře rozvrhnuté jazdy pod vedením Vojty a Adama s Jirkom, ktorí pomohli najezdit požadovaný objem kilometrov aj v tom najvačšom vetre. Takisto personál sa nám perfektne venoval a pomohol masážami, strečinkom a dobrými radami zvládnut natočený objem kilometrov. Skrátka tím alltraining spolu so zázemím hotela Java zanechal vo mne výborný dojem, a to napriek nepriazni počasia na záver kempu."

Juraj: "Tak nazdar zase za rok, hovorime si s partiou cyklistickych nadsencov po skonceni alltraining kempu Woman Classic na Mallorke. A nie nahodou. Od prveho dna vyborna atmosfera, skvely kolektiv, sluzby, odborny a kamaratsky tim pod taktovkou Vojty Berana a splneny vytyceny ciel, posunut sa vykonnostne dalej a nabrat kopec uzitocnych skusenosti a zazitkov v exotickom prostredi. Specialny moment priniesla i moznost potrenovat a podebatovat s hviezdnym Jirkou Jezkem. Milujem cyklistiku a alltraining kemp na Mallorke tento pocit iba umocnil, naviac mi doprial bezstarostny aktivny oddych od pracovnych povinnosti. Chapeau! :)"

 Zdeněk a Dan (otec a syn):

"Úžasný týden, skvělá parta, trpěliví trenéři a to vše doplněno perfektním relaxačním zázemím. Kola vždy perfektně připravená. Když někomu došly na cestě zásoby tekutin nebo „sušenek“, měl možnost vše doplnit. Když někomu došly síly, nebyl nechán na pospas, ale bylo o něho postaráno odvozem na hotel. Ve třech skupinách si dokázal každý najít svoji výkonnostní kategorii. Ubytování a strava v hotelu JAVA nás uspokojily na maximum.

Co nás zklamalo? Pouze prozření po příjezdu na Mallorcu, že naše fyzická kondice není až tak dobrá, jak jsme si mysleli. Kopce a vítr nám rychle ukázaly, že musíme více šlapat i doma, ne jen na Mallorce.

Máme rádi dobré jídlo,ale to co nám nabídli v restauraci „STARÝ MLÝN“ bylo nad očekávání. Pro gurmány vřele doporučujeme.

Už se těšíme na příští rok."

FOTOGALERIE ZDE

Alltraining.cz

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT