Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

První kemp MTB školy techniky na Churáňově za účasti malých i velkých bikerů, 27.5.-29.5.2016

Publikováno | Sdílet:

Závodní cyklistická sezona je již nějaký ten měsíc v plném proudu a s postupným oteplováním začínají vyjíždět i ostatní milovníci hrubých plášťů a rovných řídítek. Co dělat když při první vyjížďce zjistíte, že přes zimu jaksi ztuhly ruce, hlava neví co dělat a řídítka nezatáčí jak je třeba? To je přece jasné, navštívit mtb školu techniky od tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz. Letos prvně může vyjet i celá rodina a na kole tak získají jistotu všichni členové rodiny.

 

 

Nejlepší je vzít vše pěkně od píky. Proto byla celá série kempů zahájena kempem úrovní BASIC, jež má za úkol naučit začínající, nebo dětské bikery naprostým základům jízdy na horském kole, zbavit strachu z nerovného terénu a celkově poskytnout zdravé návyky, které jsou pro zábavnou a především bezpečnou horskou cyklistiku naprosto nezbytné. To si zakladatel tréninkových kempů a trenér mnoha profesionálních sportovců Vojta Beran velmi dobře uvědomuje.

Proto vytvořil přesnou a originální metodiku výuky jízdy na mtb kole. Zcela stěžejní je pro něj tak výběr vhodné lokality. I letos tak vsadil na osvědčenou šumavskou lokalitu Churáňov. Spojení výborného zázemí pro horská kola s krásným ubytováním dodává ty nejlepší možné podmínky pro komplexní výuku.

     

Úvodní kemp již krátce po otevření rezervačního formuláře praskal ve švech a při zahájení tak před penzionem Pod Churáňovským vrchem sedělo více jak 30 bikerů a bikerek. Od prvního přivítání panovala doslova rodinná atmosféra, protože drtivá většina účastníků pojala prodloužený víkend i jako krátkou dovolenou a přijela v kompletní sestavě včetně manželek a dětí především. Trenérské trio Vojta Beran, Tereza Beranová a Martin Řehák si pečlivě rozdělili své tréninkové skupiny a bez otálení se pustili do kování možná i nových mistrů světa. Například v naší nejmladší účastníci teprve šestileté Ele Štrbíkové se možná ukrývá velké želízko v ohni pro olympiádu v roce 2028.

První šlápnutí do pedálů byly obětovány odbornému nastavení posedu, aby se hned od začátku předcházelo nepříjemným zdravotním komplikacím. Nadále se začaly formou her a zábavných cvičení budovat základy pro efektivní jízdu terénem. Vše se pečlivě zaznamenávalo na kameru a před večeří se celý trénink rekapituloval pomocí moderního přístupu k tréninku při detailním videorozboru. Kdo se večer cítil unavený využil po všechny večery regenerační procedury, mezi které patřila především masáž, fyzioterapie, nebo miostimulátor Compex, jež si oblíbila především dětská část osazenstva. Strhující byla i účast na dobrovolných rozcvičkách, kde všichni využili jedinečnou možnost nechat se při protažení a posilování vést známou fyzioterapeutkou olympioniků Terezou Beranovou.

     

Ač nám na konci května Šumava předvedla opravdu teplé počasí, krátké přeháňky k horám prostě patří. Ale protože kola fungují nejlépe čistá byl s námi na kempu i zkušený mechanik, který se o kola všech účastníků pečlivě staral. Třešničkou na dortu byla precizní ukázka odborného mytí horského kola včetně vyčerpávajícího výkladu o správném tréninku a zatěžování těla od samotného Vojtěcha Berana.

Závěrečné tréninky byly věnovány převedení všech naučených dovedností do praxe přímo v terénu a následně pod lehkým tlakem v zábavném závodě. Každý účastník si tak mohl vyzkoušet, jaká je síla ve správně provedené technice sjezdu, výjezdu, či zatáčce. Díky nově naučeným dovednostem byli všichni schopni daleko efektivnějšího průjezdu jakýmkoli terénem. Zábavu jsme nekončili ani po tréninku a po večeři byly mimo regenerační služby připraveny zábavné hry a program, aby se všichni a zejmena ti nejmenší měli možnost vybít do sytosti. Pokud i vy budete chtít zažít prodloužený víkend plný nevšedních zážitků, nebo si jen užít příjemného bikování společně s celou rodinou jsou pro vás naše kempy jasná volba. Postaráme se o cyklisti všech úrovní napříč celou rodinou. Vše můžete na vlastní kůži vyzkoušet již 17.-19.6. na Benecku. Reference a samotné dojmy účastníků nabídneme v dalším článku.

Kompletní fotogalerii naleznete ZDE

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT