Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

PRVNÍ KURZ VAŘME A CVIČME CHYTŘE S TEREZOU BERANOVOU PROBĚHL MINULOU SOBOTU

Publikováno | Sdílet:

PRVNÍ KURZ VAŘME A CVIČME CHYTŘE S TEREZOU BERANOVOU PROBĚHL MINULOU SOBOTU

Úplně první kurz VAŘME A CVIČME CHYTŘE S TEREZOU BERANOVOU proběhl minulou sobotu v našem tréninkovém a rehabilitačním centru Alltraining.cz v Bohnicích. Kapacita kurzu byla plně obsazena a i mezi účastníky jsme přivítali 4 muže, což nás velice potěšilo, že i muži mají zájem se stravovat chytře.

 

 

Celodenní kurz byl rozdělen do několika bloků.

V prvním bloku se účastníci dozvěděli teoreticky o přístupu, náplni a směru tohoto kurzu. Dozvěděli se propojení s tradiční čÍnskou medicínou, proč je vhodné si vařit z přirozených surovin, k čemu je metoda Su-jok a jak ji mohou oni sami využít v případě problému. Jak je strava navázaná na roční období a jaké chutě převládají a měli bychom je více zahrnout do naší kuchyně na jaře a v létě. Z jakých surovin je v těchto měsících vhodné vařit a jakým se zase raději vyhnout. Dozvěděli se i například, proč nejsou vhodné studené nápoje ani v létě.

Přednáška krásně plynula a tak lektorka Mgr. et. Mgr. Tereza Beranová úplně zapomněla na čas a rázem z původní 2hodinové přednášky byla tříhodinová. Účastníci si ale bedlivě poslouchali a teorii si moc pochvalovali. Psali si poctivě poznámky do svých skript, které dostaly spolu s dárkem od By Better na začátku kurzu. Po dopoledni nabytém vědomostmi se účastníci přesunuli do kuchyně, kde se nejdříve seznámili s daným kořením, s tuky a ostatními dochucovadly používanými ve zdravé kuchyni a vrhli se na přípravu dvou polévek – jedna z nich byla polévka z naklíčeného munga. Jelikož jsme naklíčili munga o jeden pytlík více, tak jsme vymysleli operativně nové jídlo a falafel, který jsme měli dělat z cizrny,  byl rázem cizrnovo – mungový a byl vynikající.

„Kuchaři“ se chopili svých nožů a vrhli se na přípravu pokrmů. Byla krása na ně koukat, jak jim to pěkně jde od ruky – zejména mužská část kurzu mě překvapila a ty udávali tempo celé skupince.

Po uvaření a snězení dvou polévek jsme se vrhli do přípravy pokrmů – banánovo-avokádová mousse v karobovém korpusu – z kuchařů se stali malíři a štětečky vyráběli své skořápky pro pěnu. Zatímco nám skořápky tuhli v lednici, přesunuli jsme se na venkovní hřiště, kde jsme zaktivovali naše těla ještě více. Zapojili jsme svůj hluboký stabilizační systém v pozicích z vývojové kineziologie. Na konci lekce jsme udělali dechovou techniku na aktivaci našeho agní – aby nám ještě lépe trávilo jídlo. Venkovní cvičení jsme zakončili zpěvem mantry – pro někoho to bylo úplně první setkání s mantrou.

Jak hodnotili kurz účastníci Markéta a Lukáš?

Na kurz Vařme a cvičme chytře s Terezou Beranovou jsem se přihlásil s odhodláním posunout svůj zaběhlý způsob stravování na další úroveň a také se dozvědět víc o tradiční čínské medicíně. Osobně mám rád spíše zdravá jídla, jelikož pravidelně sportuji a strava je pro mě důležitou součástí mého života abych se po této stránce cítil v pohodě. 

Spoustu pokrmů byla úplná novinka, celkově byly velmi chutné a jsou nyní pro mne inspirací, jak se dále stravovat, taková moje nová dimenze ve stavování. Kurz zcela splnil mé očekávání.

Doporučuji všem, kteří si chtějí dále aktivně rozšířit své obzory ve zdravém stravování, tento kurz absolvovat.

Lukáš T.

Než jsem se na kurz přihlásila, vůbec jsem neměla žádné zkušenosti s veganskou či vegetariánskou kuchyní. Moc mě překvapilo, že může být tak chutná a rozmanitá, a to si o sobě dovolím tvrdit, že jsem vcelku mlsná.

Také se mi moc líbil program kurzu, který začal nejdříve teoretickou částí, a z metody SU-JOK jsem nadšená. Pak jsme se věnovali praktické části vaření a takové Mousse v banánu či Nutela jsou nebesa v puse. Pak nás Terka ještě mezi vařením stihla zničit cvičením, Medvěd, Loďka, Richard, ... :)

Ten den jsem si báječně užila s bezvadnou partou lidí. Děkuji Terce za inspiraci a skvělý gurmánský zážitek a moc se těším na podzimní setkání.

Markéta D.

 

Celkově se kurz vydařil naodčekávání, sešla se skvělá parta a hodnocení účastníků mluví za vše.

Pokud se chcete dozvědět víc a naučit se chytře vařit i cvičit, přihlaste se k nám do dalšího kurzu. Změní vám to úplně pohled na stravu a hlavně, to je to nejdůležitější, budete se cítit lépe.

Další termín je v sobotu 25/6.

Více informací zde: https://www.alltraining.cz/projekty/varme-a-cvicme-chytre/

Na kurzu jsme uvařili:

2 POLÉVKY

3 SALÁTY

2 HLAVNÍ JIDLA

3 DEZERTY

1 DIP

 

Za celý den jsme tedy zvládli přichystat (teda účastníci), já jen koukala a radila, co kam patří a jak správně postupovat neuvěřitelných 33 JÍDEL.

 

Pokud nechcete přijít o žádnou z novinek – můžeme nový projekt sledovat na Instagramu a nebo Facebooku.

FB:  https://www.facebook.com/VA%C5%98ME-a-CVI%C4%8CME-chyt%C5%99e-s-Terezou-Beranovou-104280668939960

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/beranka_by_better/?hl=en

 

Už se zase těším na další kurz.

Tereza Beranová

 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT