Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

První MTB kemp techniky na Šumavě byl plný radosti a krásného počasí

Publikováno | Sdílet:

První letošní kemp MTB techniky (1. – 3. 6. 2018), který se odehrával v malebném prostředí Šumavy v malé vesničce jménem Churáňov, je úspěšně za námi. Celkovou atmosféru dokresloval malý rodinný penzion s nádherným výhledem do okolí, v kterém jsme byli ubytováni.

Tento kemp byl nazván Basic a byl určen převážně méně zdatnějším bikerum, bikerkám a nově také dětem, o které se převážně staral trenér Adam Ptáčník, který má bohaté zkušenosti z vrcholové cyklistiky. Na kempu jsme se věnovali zdokonalování  techniky jízdy a naučili jsme nové cyklistické fígle, tak aby se účastníci nezalekli žádné překážky a byli si jistí na svém stroji. Celou koncepci zpracoval metodik Vojtěch Beran.

V pátek po obědě, kdy kemp oficiálně odstartoval, panovalo téměř letní počasí a všichni se už nemohli dočkat, až otestují, co v nich je. Než se tak stalo, proběhlo představení našeho týmu, který se bude o účastníky strat. Mimi dvou již zmiňovaných trenérů, byl součástí týmu také mechanik, který byl k dispozici, kdyby nastal nějaký technický problém. Dalším členem byla jediná žena v pořadí již třetí Tereza v našem týmu, která se starala především o svaly a regeneraci našich účastníků, dohlížela také na družstvo žen.

Odpoledne jsme vyrazili všichni společně na nedaleký „stadion“, kde jsme nachystali umělé překážky od těch jednoduchých až po ty náročnější. Nejprve než jsme se pustili do pilování techniky jízdy, bylo nutné tělo řádně zahřát do provozní teploty, a tak jsme zvolili několik zábavných her na kole. Pak už následoval samotný výcvik. Muži s ženami se vydali trénovat základy do terénu. Děti zůstali na stadionu. Cíl obou skupin byl, ale úplně stejný a to najít správnou polohu těžiště na kole a umět s ním pracovat při přejíždění nerovností. Večer byl věnovaný video coachingu a besedě o správném oblékaní. Pak už následovala volná zábava s hrami pro děti.

Druhý den začal, jak je u nás zvykem rozcvičkou. Po snídani jsme se vydali na první dopolední část, kde jsme se věnovali nácviku práci s těžištěm na nedaleká umělé dráze pumptrack, která měla velký úspěch u obou skupin. Další činností byl kontrolovaný smyk, prudký výjezd a sjezd. Po obědě před druhou fázi byla instruktáž o správné údržbě kola.

V odpolední fázi jsme se přesunuli z lehčích překážek na ty těžší a vyzkoušeli jsme si všichni nácvik v samotném terénu. Věnovali jsme si bezpečnému přejezdu a výjezdu po kořenech. Nevynechali jsme ani velmi důležitý nácvik projetí rychlé a pomalé zatáčky. Večerní program se nesl opět v znamení video coachingu a besedě o výživě a správném posedu na kole. Pro děti byly nachystané speciální hry až do večerních hodin.

Neděle se nesla v duchu opakování a zdokonalování co jsme se naučili a jako bonus se družstvo mužů vydalo na část kamenité skalky, která se součástí i českého poháru a všichni bezpečně sjeli. Družstvo dětí bylo natolik zdatné, že si trouflo na nácvik skoků a musím podoktnout, že od některých to byl vskutku let.

Celý kemp jsme završili závodem družstev, aby si všichni závodnici okusili, jaké to je zápasit s technikou v závodním modu. Všem to šlo naprosto skvěle a všichni jsou pro nás vítězové!

O své dojmy se s námi podělila naše účastnice Pavlínka. Velmi nás potěšila tímto ručně psaným dopisem. Neváhejte a čtěte níže.

 Pokud se chcete zdokonalit v technice a zažít neopakovatelné zažitky, neváhejte a vyražte s námi na další kemp MTB techniky

Alltraining.cz

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT