Poradit
Potřebujete poradit?
Potřebujete poradit?

E-mail *

Váš dotaz *

Odeslat dotaz

PSK Whirpool aneb čeští profesionálové na Mallorce!

Publikováno | Sdílet:

PSK Whirpool aneb čeští profesionálové na Mallorce!

 Předpověď počasí pro dnešní den. Česká republika -3oC zataženo, občasné sněžení. Mallorca 15 oC polojasno, mírný vítr. Je jasné, které z těchto klimatických podmínek jsou vhodnější pro najíždění prvních jarních kilometrů. Již pátým rokem se tento Baleárský ostrov stává útočištěm pro velké množství cyklistů všech výkonnostních kategorií.

 

Od začátku února se zde na svou druhou sezónu coby profesionální tým druhé kategorie připravovali jezdci PSK Whirlpool-Author, kteří zde v hotelu Ayron Park našli ideální tréninkové podmínky a zázemí.

Pro rok 2009 má tým silnou sestavu v čele s bývalým vítězem Deutschland Tour Patriken Sinkiewitzem. Pro hromadné dojezdy je zde sprintér němec Schulze. Z českých závodníku je teamu oporou zkušený úřadující mistr republiky a účastník OH v Pekingu Petr Benčík, dále stále perspektivní závodníci jako Martin Mareš a Tomáš Bucháček a řada mladých talentů jako jsou Leopold König, Jakub Danačík a František Paďour.

Tým zvolil pro letošní rok odlišný model přípravy a nezúčastnil se tradičního etapového závodu Trofeo Mallorca, který je unikátní možností měnit složení týmu v závislosti na profilu etapy. Tohoto závodu se i letos zúčastnila řada současných cyklistických hvězd včetně Romana Kreuzigera, který po nemoci překvapil 12. místem v kopcovité etapě okolo Solleru. Vítězem celkové klasifikace se stal domácí závodník Antonio Colom působící v týmu Kaťuša. Někteří jezdci zvolili první starty v každovýkendových závodech nižší kategorie. Prvních závodů zúčastnili pouze Schulze a Friedemann, kdy druhý jmenovaný si na konto připsal jedno vítězství a jedno osmé místo.

Koncem minulého týdne závodníci PSK Whirlpool-Author opustili i se svým realizačním týmem  Mallorcu, neboť je čekají první závody v Evropě. Jak nám řekl Vladimír Vávra, manažer PSK Whirlpool-Author:"Jedna skupina jede na dva jednorázové závody, které se jedou na jihu Švýcarska. Jsou to Gran Premio dell´Insubria (kategorie 1.X) a GP Lugana (kategorie 1.X) a druhá skupina je pozvaná na první belgickou klasiku Omloop Het Nieuwsblad, která je v kalendáři UCI v kategorii 1.HC."  První vystoupení na domácí cyklistické scéně bude již tradičně na závodě Brno - Velká Bíteš - Brno.

Tréninkové kempy však dále pokračují a i Vy můžete využít pohostinnosti tohoto ostrova.

O děni na Mallorce Vás budeme dále informovat, proto zůstaňte naladěni.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT